Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

péntek, március 29, 2024

NB2- Tigris KK-Dombóvári KE

Tigris KK - Dombóvári Kosársuli KE: 67-73 (22-17, 14-17, 12-22, 19-17)
Kaposvár, 250 néző. V.: Horváth, Szalai.
Tigris KK: Tóth 3, HORVÁTH 14, KUN 13, Fodor 8, Pöttendi 4. Cs.: Babócsai 8/6, Déri 7, HERNESZ 10/6, Király, Mester.
Dombóvár: SZILÁGYI 20/9, TAMÁS 11/6, Balogh 9/3, Lovas 9, MURVAI 11. Cs.: FARKAS 9, Banai 3, Pölöske, Kőnig 1, Németh.

Az Nb2 nyugati csoport döntőjének második mérkőzésén, Kaposváron vendégszerepeltünk. Szerettük volna kijavítani a múlt heti kisiklásunkat, célunk nem is lehetett más, mint a győzelem. Ehhez azonban lényegesen jobb védőmunkára volt szükségünk, amit aztán a mérkőzés folyamán sikerült is maradéktalanul megvalósítanunk. Ismét rengeteg dombóvári szurkoló foglalt helyet a lelátón, és fergeteges szurkolásukkal hazai pályát teremtettek, melyet nagyon köszönünk!!!

A jó kezdésünk után (3-10), a Tigris KK folyamatosan zárkózott, majd a negyed végére a vezetést is átvette, sőt egy 10 méteres dudaszós triplával 5 pontos előnyre tett szert. Ettől függetlenül látható volt, hogy nagyon együtt volt csapatunk, rendben volt a védekezésünk, egymásért küzdött mindenki. A folytatásra pici változásokat eszközöltünk, elsősorban a védő térfelünkön, ami szemmel láthatóan eredményesen működött, jól segítettük ki egymást. A támadásunk akadozott ugyan, de mindig volt valaki, aki higgadt maradt, és eredményes tudott lenni (14. perc: 24-28). A kaposváriak ekkor egy 8-0-s futást produkáltak, jelezték erejüket, és ismét náluk volt az előny. Feltűnő volt, hogy a feszült hangulatban mindkét csapat rengeteg büntetőt hibázott. A negyedet Farkas szólója zárta, egész pályán végigvezetve a labdát egy utolsó másodperces ziccerrel a végén (36-34).

Térfélcsere után Kun két kosarával megúsztak a hazaiak (41-34), de ekkor robbantott csapatunk, és óriási lelkesedéssel egy 14-0-ás futással a 7 pontos hátrányból 7 pontos előnyt kovácsoltunk, ami később kiderült győzelmünk kulcsa is volt egyben. Csúsztunk-másztunk egymásért, vetődtünk a labdákért, nagybetűs csapat voltunk. A záró negyedre kialakult 8-10 pont körüli különbséget próbáltuk tartani, vezérünk, Szilágyi extrájával, csapatjátékkal. A szívósan küzdő hazaiak azonban nem adták fel, a 37. percben már csak 4 pont volt az előnyünk, 62-66-os állásnál labdája volt a Tigris KK-nak. Ekkor láthattuk a mérkőzés jelenetét, Farkas óriási blokkját, amelyet felsőbb osztályokban is megsüvegelnének, majd az ellentámadásból Tamás demoralizáló palánkos tripláját.. Ezt követően a hazai csapat már faultokkal próbálkozott, hogy ne menjen az óra, a büntetőink felét bedobtuk, ami elég volt a győzelemhez.

Hatalmas gratuláció a Csapat minden tagjának!!! Mindenki jelesre vizsgázott küzdeni tudásból!

A csoportgyőzelmet eldöntő 3. mérkőzésre május 21-én 18.00 órakor kerül sor hazai pályán. Mindenkit szeretettel várunk!!!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top