U12B- Gyermek bajnokság alapszakasz, 1. forduló, Pécs
Megkezdődött a bajnoki idény U11/A (U12/B) csapatunk számára is.

U12/B, Gyermek Kupa, Alapszakasz, 1. forduló, Pécs

Mohácsi Torna Egylet 1888-Dombóvári Kosársuli KE U12/B  34-81 (5-21, 17-16, 5-25, 7-19)

(Játékjogosultsági problémák miatt a megállapított eredmény 0:2 a Dombóvári Kosársuli javára.)

Bálind Bendegúz 16, Potocska Kristóf 11, Szabó László 10, Pataki Krisztián 10, Keszthelyi Ádám 8, Illés Csanád 7, Fábos Dominik 7, Bor Buda 6, Ungvári Endre 5, Németh Koppány 1, Tóth Nátán-, Varga Milán-

NKA Pécs Leány U12/B-Dombóvári Kosársuli KE U12/B  24-63 (6-12, 10-23, 3-19, 5-9)

Bálind Bendegúz 15, Bor Buda 10/3, Pataki Krisztián 9, Ungvári Endre 7/3, Illés Csanád 6, Szabó László 5, Keszthelyi Ádám 3, Németh Koppány 3, Fábos Dominik 3, Varga Milán 1, Tóth Nátán 1, Potocska Kristóf –

Vezetőedző: Kardos Attila

Megkezdődött a bajnoki idény U11/A (U12/B) csapatunk számára is. Augusztus 12-én kezdtük el a felkészülést. A csapat szorgalmasan és az elmúlt évekhez hasonlóan lelkesen állt munkába. Több komoly kihívás is vár ránk ebben a szezonban, hisz két bajnokságban is indulunk a fejlődés és a játékpercek miatt. Emellett az U12-es bajnokságban először játsszunk nagy palánkra, 5-5 ellen, támadóidővel, a korábbiakhoz képest módosított szabályokkal, míg az U11-es bajnokságban még a 4-4 elleni játékkal és mini palánkkal kosárlabdázunk. Ez már önmagában is kihívás, de a legfontosabb, hogy újabb szintet tudjunk lépni a csapat számára sikeres U10-es évek után. Nagy öröm és motiváció számomra, hogy edzőként ebben a korosztályban is folytathatom a munkát a srácokkal és az önkéntes sportmunkatársként minket segítő Barna Lilivel, akit ezúton is szeretettel köszöntök közösségünkben. Öt csodálatos és emlékezetes évet töltöttem el az U10-es korosztályban. Úgy érzem, sokat tanultam és sok tapasztalatot szereztem ezalatt, melyet igyekszem kamatoztatni és további újabb ismeretekkel, tudással elmélyíteni. Ezzel a csapattal és az egyesület által nyújtott háttérrel erre minden lehetőség megvan.

A PVSK Szamosi Nándor Sportcsarnokban debütáltunk az U12-es Gyermek Kupa 6. régiójának D csoportjában. Első ellenfelünk az a Mohács volt, akikkel tavaly már kétszer találkoztunk a Kenguru Kupában és 1:1-es mérleget tudhattunk magunkénak. A magyar kosárlabda ismert és neves alakja, a sokszoros válogatott Czigler László által irányított csapat ellen nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Ellenfelünk azonban nem tudott a legjobb összeállításában és a minimum követelményeknek megfelelő 10 játékossal pályára lépni, így a találkozón a szabályok értelmében megállapított eredmény lett a hivatalos végeredmény. A gyerekek és a kosárlabda érdekeit szem előtt tartva a mérkőzést lejátszottuk. Az első percek bizonytalansága  után nagyon szépen magára talált csapatom és kezébe vette a meccs irányítását. Örömteli, hogy az edzésen gyakorolt játékelemeket viszont láttam a pályán. Igazi csapatként dolgoztunk és megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a gyerekeknek!

A csoport döntőjében azzal az NKA Pécs Leány B csapattal mérkőztünk, aki a PVSK NKA Leány/A csapata ellen győzött a nap első meccsén. Az volt a célunk, hogy az első meccs hibáiból okulva javítani és főként gyorsítani tudjunk a játékunkon. Bátor, agresszív védekezést kértem a meccs előtt, amit sikerült megvalósítani. Negyedről-negyedre javultunk, ellenfelünk pedig ettől láthatóan elbizonytalanodott. A jó védekezés mellett okosan helyezkedtünk, jók voltak a befutásaink, kizárásaink, indításaink, fizikálisan is jól bírtuk a mérkőzést. Nemcsak egyénileg, hanem csapatként is jól működtünk ezen a napon. A befektetett munka szépen hozta apró gyümölcseit. A nap végén kettős győzelmet és a C csoportba való feljutást ünnepelhettük a 2014-es, tiszta korosztályú U11-es gárdánkkal, ami ragyogó teljesítmény volt a gyerekektől! Gratulálok mindenkinek! Köszönjük a nagyszámú szurkolótáborunknak a támogatást, bíztatást! Élményekben gazdag hétvégén vagyunk túl.

A soron következő vasárnap ismét Pécsett folytatjuk szereplésünket, immáron az U11-es Kenguru Kupa „A” csoportjában, ahol a korosztály legjobbjaival kell felvennünk a versenyt!

Megyünk, dolgozunk tovább!

Hajrá Dombóvár!