Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Tel.: 06-30/497-4779

csütörtök, április 25, 2024

NB2- (Döntő) Dombóvári Kosársuli KE-Tigris KK

NYUGATI CSOPORT BAJNOKA A DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI !!!

Dombóvári Kosársuli KE - Tigris KK: 71-64 (10-15, 21-17, 20-15, 20-17)
Dombóvár, 600 néző. V.: Radnóti, Kovács, Reisz.

Dombóvár: TAMÁS 19/15, SZILÁGYI 15/3, BALOGH 9/3, Lovas 4, MURVAI 4. Cs.: FARKAS 13, Pölöske, Banai 7/3, Kőnig.
Tigris KK: HORVÁTH 13, Kun 7/3, FODOR 17/3, Déri 5, Pöttendi 7. Cs.: Babócsai 4, Tóth 2, HERNESZ 6/6, Mester 3/3, Király.
 
A párharc harmadik mérkőzése volt hivatott dönteni arról, hogy melyik csapat szerzi meg az Nb2 nyugati csoportjának 1. helyét. Ebben az osztályban rekordszámú közönség előtt léphettek pályára a csapatok, kitartó szurkolóink fantasztikus hangulatot teremtettek az egész mérkőzés folyamán.
Sajnos ismét beragadtunk a kezdésnél..  Megvoltak ugyan az üres dobásaink, de rendre leperdültek labdáink a gyűrűről, ellenfelünk viszont araszolgatott előre (6. perc: 3-9). Időkérésünk után valamelyest összeszedtük magunkat, de a negyed végéig így is csak 2 kosarat szereztünk mezőnyből.  A védekezésünk rendben volt, ennek köszönhetően nem alakult ki nagyobb különbség az első etap végére. A folytatásban gyógyírként érkezett Balogh triplája, riadót fújva ezzel a többieknek, és folyamatosan zárkóztunk fel, majd a 17. percben Szilágyi duplájával már nálunk volt az előny, a mérkőzés folyamán először. Ekkor azonban érkezett a vendégoldalról Pöttendi és Kun találata, így minimális egy pontos Tigris KK vezetéssel térhettek pihenőre a csapatok a félidőre.
A térfélcserét követően egy picit jobban kellett volna koncentrálnunk, mert Fodor révén újra meglógtak a kaposváriak, és nálunk az első három percben csak Balogh volt eredményes (23.perc: 33-38). Hatalmas küzdelem jellemezte ezt az időszakot, azokat a bizonyos lepattanó labdákat –főleg Murvai révén- már sikerült megszereznünk, de a támadásunk akadozott (25. perc: 39-41). Ekkor lépett főszereplővé Tamás Péter, aki sorozatban 4 extra három pontos kosarat szerzett, közülük kettőt szinte lehetetlen helyzetből (30. perc: 51-47). Az utolsó negyedre már extázisban érkezetünk a parkettre, és egymásért küzdve, elveszett labdát nem ismerve, vetődött, csúszott-mászott mindenki a sikerért (32. perc: 55-49). Sajnos ezt követően három somogyi tripla landolt a gyűrűnkben röpke 2 perc alatt, és a hallatlanul izgalmas mérkőzésen újra vendégelőnyt mutatott az eredményjelző (35. perc: 60-62). Szilágyi vezérletével 9-0-ás futás volt a válaszunk, amelyek kulcspillanatok voltak, és döntőnek bizonyultak a meccs kimenetelét illetően (38. perc: 68-62). A Tigris KK érthetően újra személyi hibákkal próbálta tördelni a játékot, hogy álljon az óra, és sajnos megtettük azt a szívességet, hogy kihagytuk a büntetőket. Mentségünkre legyen mondva, hogy nagy nyomás nehezedett játékosaink vállára. 4 pontos vezetésünknél Horváth labdát lopott, és üresen vezethette a gyűrűre a labdát, de Farkas beérte, és óriási blokkot osztott ki, „felrobbantva” a lelátót.. Alapvonalról jöhetett a Tigris KK 30 másodperccel a vége előtt, de távoli kísérletük célt tévesztett, és nagy harc után a lepattanót is sikerült megkaparintanunk, majd eldöntenünk a találkozót. Azt a találkozót, amely méltó befejezése volt a nyugati csoport küzdelmeinek!
Köszönjük szépen a közönségünknek, hogy ilyen hangulatot varázsoltak! Folyt. köv…
Hatalmas gratuláció a csapat minden tagjának: Németh Patrik, Vicze Kristóf, Kőnig Richárd, Szabotin Zalán, Várallyay Gerő, Pölöske Kornél, Lovas Péter, Murvai Dániel, Farkas Péter, Tamás Péter, Banai Attila, Szilágyi Tamás, Balogh László, Panta István!

KAPCSOLATFELVÉTEL

Dombóvári Kosárlabda Suli


E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Postacím: 7200 Dombóvár, Tóth E.u.2.  Pf.: 88


 

Scroll to top