EDZŐINK NYILATKOZTAK AZ ÚJ SZEZON ELŐTT!
Hamarosan kezdetét veszi az új bajnoki évad, melynek kapcsán felnőtt és utánpótlás csapataink vezetőedzőit kérdeztük a szezonnyitó előtt célokról, feladatokról, kihívásokról:

HORVÁTH ZSOLTNÉ

U11/A, U12/B vezetőedző (Másodedző: HARTUNG ATTILA)

„A korábbi évekhez hasonlóan U 11-es csapatunk két bajnokságban fog szerepelni, a Kenguru és a Gyermek kupában. Ebből adódóan két különböző elvárásnak kell megfelelnünk, más szabályokat, más játékoslétszámot, két különböző palánkméretet illetően.

Ami fontos nekünk edzőknek, az a csapatépítés. Mindig vannak gyerekek, akik sportágat váltanak és olyanok is, akik újonnan épülnek be a csapatba. Mindenkinek meg van és meg lesz a helye és a szerepe. Fontos a kitartás, a szorgalom, az akarat, a küzdeni tudás, a fejlődőképesség, a pozitív csapatszellem. Hiszem, hogy ezek a fiúk és lányok ugyanolyan nagyszerűt fognak teljesíteni ebben az évadban is, mint az elmúlt szezonban.

Két hete kezdtük meg a felkészülést, abszolút biztos vagyok benne, hogy a legtöbbet fogják kihozni magukból ezek a kis ügyes, tehetséges, játékosok. Örülök, hogy ebben a mai világban még akadnak lelkes gyerekek, lelkes szülők és nem utolsó sorban támogató egyesület, összetartó edzőkkel, akik nélkül mindez nem működne.”

KARDOS ATTILA

U10/A, U11/B, U10/B vezetőedző

„A legkisebb U10-es korosztályban idén is két csapattal dolgozunk. Az iskolai előkészítő csoportokból érkező 2015-ös születésű U10/B csapat tagjai első évüket töltik az egyesület színeiben. Náluk az első lépések megtétele, a kosárlabda alapjainak tanulása, a csapattársak megismerése, a közösség kialakítása és legfőképp a kosárlabda megszerettetése az elsődleges feladat. A keret az év során fokozatosan bővül, alakul. Erre van idő, hiszen ezek a kicsik bajnokságokban még nem szerepelnek. Ezúton is várjuk az érdeklődő gyerekeket és szüleiket a csapatba!

A 2014-es születésűekből álló szintén tiszta korosztályú csapatunk első bajnoki mérkőzéseire készül. Ezek mindig nagyon emlékezetes és csodálatos pillanatok, amikor először futunk ki a pályára. A gyerekek a Füzesi József U10-es bajnokságban U10/A csapatként, míg az országos Kenguru kupában U11/B néven szerepelnek majd. Ebben az életkorban az eredmény abszolút másodlagos. A legfontosabb a tanulás, a fejlődés és a játék élvezete! Ahogy a tavalyi sikeres U10-es szezonban, most is szeretnénk méltó módon képviselni a Dombóvári Kosársulit mindkét bajnokságban! Motiváltan és nagy lelkesedéssel várjuk az új szezont!”

HALMAI BALÁZS

U14/A vezetőedző, a Kosársuli technikai vezetője

„Az U14/A serdülő csapattal egy izgalmas új szezon előtt állunk, ahol a csapatépítés és a játékosok fejlődése kerül a középpontba. A fiatal játékosok számára nagyon fontos, hogy az alázat, a tisztelet és becsület jegyében dolgozzanak, mindemellett erősítve a csapat szellemét. A fő célunk az egyéni és csapatszintű fejlődés a pályán és pályán kívül is, ami motiválja őket az egész szezon során.”

REIZINGER ATTILA

U16 vezetőedző

„A felkészülés első hónapján vagyunk túl, és egy edzőmérkőzést játszottunk a kaposvári kadettokkal. A főtáblás selejtezőre készülünk ami szeptember közepén lesz és itt lesz lehetőségünk a legjobb 32- be kvalifikálni magunkat. A cél természetesen az, hogy minél jobb eredményt érjünk el, de ha a regionális bajnokságban folytatjuk szereplésünket azzal is elégedettek leszünk. Sokat kell még fejlődnünk, és ezzel párhuzamosan építeni kell a csapategységet.”

SZILI TAMÁS

U12/A vezetőedző

„Nagy izgalommal várom ezt a szezont, hiszen teljesen új csapattal vágunk neki a bajnokságnak. Első benyomásra nagyon jó kis „garnitúrát ” örököltem Ancsától és Attilától. Célunk, hogy remek kis csapatot alkossunk a srácokkal! Természetesen szeretnénk minél előkelőbb helyen végezni, és nagyszerű játékkal megörvendeztetni a szurkolótáborunkat! Fejlődni akarunk és örömmel kosárlabdázni!”

Köszönjük szépen edzőink nyilatkozatait! Minden csapatunknak sérülésmentes, eredményes szezont kívánunk!
HAJRÁ KOSÁRSULI!!! HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!

BERTA BALÁZS

U14/B vezetőedző

„Egyelten cél lebeg a szemünk előtt: fejlődni! A célkitűzéseket is ezen mérce alapján lőjük be magunknak, amikor eredményességről beszélünk nem a megnyert mérkőzések számát vesszük figyelembe, hanem a saját tudásszintünkhöz képest nyújtott teljesítményt, illetve azt, hogy a szezon végére minél magasabb szintre jussunk egyéni képzettség, és csapatjáték tekintetében egyaránt. A legfőbb elvárásom rövid távon az, hogy minden mérkőzésen tegyünk meg mindent a pályán, ami tőlünk telik, a jövőre nézve pedig hogy a csapatban szereplő – és ezt az évet is becsületesen végigdolgozó – játékosok az itt megszerzett tapasztalatot hasznosítva később megállják a helyüket az „A” csapatban, vagy az eggyel idősebb korosztályban is.”

SZILÁGYI TAMÁS

NB2, U18 vezetőedző

„Első éves U18-asok vagyunk ,úgyhogy számomra az eredmények másodlagosak. Ami a legfontosabb ebben a szezonban, hogy nagyon sokat fejlődjenek a srácok és kóstoljanak bele ebbe a mezőnybe, ami fizikálisan és taktikailag is sokkal több már, mint az U16. Amit elvárok: fegyelem, figyelem, alázat és aki felveszi Dombóvári Kosársuli mezét, az szedje fel a parkettát!

NB2-ben most is meglepetés lesz a mezőny, hisz mindig vannak új csapatok, változások az előző szezonhoz képest. Mit várok a csapattól? Élvezzék a játékot és minden meccsen adjanak ki mindet magukból. Feladatunk: azt hiszem az, hogy példát mutassunk küzdeni tudásból az utánpótlásnak. Célunk pedig nem lehet más a tavalyi szezon után, mint, hogy az élmezőnyben végezzünk!”