U10A- Füzesi József U10-es bajnokság, 4. forduló, „A” csoport, Pécs

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Füzy Ákos pályáján került megrendezésre az U10-es bajnokság 4. fordulója, ahol a mostani fordulótól kezdve már kiemelt „A” csoport tagjaként léphettünk pályára.

U10/A: Füzesi József Bajnokság, 4. forduló, Pécs

KASI/A- Dombóvári Kosársuli KE 52-67 (11-18, 11-24, 13-17, 17-8)

Bálind Bendegúz 22, Illés Csanád 9, Imhof Milán 9, Pataki Krisztián 7, Tóth Nátán 7, Fábos Dominik 6, Bor Buda 5, Németh Koppány 1, Keszthelyi Ádám 1, Agócs Benedek-, Szincsák Gergely-

Dombóvári Kosársuli KE-NKA Pécs U10 Fiú 67-42 (20-8, 16-8, 16-7, 15-19)

Bálind Bendegúz 23, Pataki Krisztián 14, Imhof Milán 9, Bor Buda 7, Keszthelyi Ádám 4, Tóth Nátán 3, Illés Csanád 2, Szincsák Gergely 2, Fábos Dominik 2, Németh Koppány 1, Agócs Benedek-

Vezetőedző: Kardos Attila

 

A Nemzeti Kosárlabda Akadémia Füzy Ákos pályáján került megrendezésre az U10-es bajnokság 4. fordulója, ahol a mostani fordulótól kezdve már kiemelt „A” csoport tagjaként léphettünk pályára.

Első meccsünkön az a KASI/A volt az ellenfelünk, akik ellen az első és második fordulóban két szép győzelmet sikerült aratni. A jó sorozatot most sem szerettük volna megszakítani, de tudtuk, hogy ehhez jó játékra lesz szükség a jól felkészített kaposváriak ellen. Az első két negyedben lendületes támadójátékkal, szép technikai megoldásokkal és többé-kevésbé elfogadható védekezéssel rukkoltunk elő, így magabiztos előnnyel fordulhattunk. A csapat talán ennek is köszönhetően egy kicsit belekényelmesedett a mérkőzésbe, és a védekezésünk, koncentrációnk visszaesett. Ez különösen az utolsó negyedben csúcsosodott ki, amikor a feljavuló KASI-val szemben elvesztettük a ritmusunkat és alárendelt szerepbe kerültünk. Ebből tanulnunk kell. A mérkőzés végén mindezek ellenére egy újabb szép és értékes győzelmet ünnepelhettünk, melyhez gratulálok a csapatomnak!

A második mérkőzésen a házigazda NKA Pécs következett. Tanulva az előző meccs hibáiból ismét jó ritmusban, helyenként kifejezetten szép támadásokat vezetve, jó védekezést produkálva kosárlabdáztunk, nagy örömet okozva ezzel a minket most is elkísérő szurkolóinknak! A találkozó jó lehetőséget adott arra, hogy minden játékos jelentős játékpercet kaphasson és a rotáció által több felállást is gyakorolhassunk! Egy sportszerű, jó mérkőzésen ismét győzelmet szereztünk!

Négy forduló után, nyolc mérkőzésből szerzett hat győzelmünkkel és két hosszabbításos vereségünkkel jelenleg vezetjük a tabellát és a bajnokság legeredményesebb csapataként várhatjuk az utolsó két U10-es fordulót!

Egy tehetséges, lelkes csapat és nagyszerű közösség van formálódóban! Ezen az úton kell tovább haladnunk!

Legközelebb az U11-es kenguru bajnokság 5. fordulójában lépünk parkettre, hazai pályán.

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!