U10A- Füzesi József U10-es bajnokság, 1. forduló, Pécs
A Füzesi József U10-es bajnokság első fordulójára a pécsi Református Gimnázium csarnokába utaztunk, ahol a legerősebb, „A” csoportban szerepeltünk.

Füzesi József U10-es bajnokság, 1. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE- PVSK Fiú 39-44 (6-11, 25-8, 4-12, 3-7)

Bálind Bendegúz 13, Bor Buda 6, Ungvári Endre 6, Pataki Krisztián 3, Németh Koppány 3, Tóth Nátán 3, Szincsák Gergely 2, Potocska Kristóf 1, Berta Borbála 1, File Kristóf 1, Keszthelyi Ádám-,

Kozármisleny SE- Dombóvári Kosársuli KE 12-111 (3-35, 8-25, 0-26, 1-25)

Bálind Bendegúz 24, Bor Buda 24, Ungvári Endre 4, File Kristóf 4, Szincsák Gergely 4, Berta Borbála 7, Pataki Krisztián 16, Keszthelyi Ádám 4, Németh Koppány 4, Potocska Kristóf 9, Tóth Nátán 11

Vezetőedző: Kardos Attila

A Füzesi József U10-es bajnokság első fordulójára a pécsi Református Gimnázium csarnokába utaztunk, ahol a legerősebb, „A” csoportban szerepeltünk. Az U11-es bajnokságban négy mérkőzésen már túl voltunk, ez jó tapasztalatnak bizonyult. Ami újdonság volt, az a csökkentett méretű pálya. Kellett idő, mire ehhez alkalmazkodtunk. Első meccsünket a PVSK-s fiúkkal játszottuk. A már említett okok miatt gyengébben kezdtünk a vártnál, kellett 5-6 perc, mire megérkeztünk a mérkőzésbe. Ezt követően jó periódus következett. Második sorunk nagyon jó játékkal nemcsak ledolgozta a hátrányt, hanem a vezetést is átvette és előnyünket egyre növelte. Taktikai okokból a harmadik negyedre fent is hagytam második sorunkat, de az edző kolléga jól reagált erre, ő is változtatott. A harmadik negyed kemény küzdelmet hozott, de a dobásaink pontatlansága és az ellenfél jó védekezése miatt előnyünk egyre fogyott. A negyedik negyedben első sorunk sajnos messze elmaradt második sorunktól. A PVSK előbb kiegyenlített majd újra magához vette a vezetést. A véghajrában fej-fej mellett haladtak a csapatok. Nagy küzdelem, kihagyott büntetők, izgalmak jellemezték ez a periódust. Gyengébb teljesítményünk ellenére az utolsó percben ki tudtunk egyenlíteni, sőt labdánk is volt a győzelemhez az utolsó másodpercekben, de nem tudtunk újabb kosarat dobni. Hosszabbítás következett. Ebben az öt percben , ha csak néhány ponttal is, de a pécsiek bizonyultak jobbnak. Küzdelmes, hullámzó mérkőzésen maradtunk alul! Gratulálunk ellenfelünknek!

Második mérkőzésünkön a Kozármisleny SE ellen léptünk parkettre. Ezen a találkozón a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk. Az első másodpercektől kezdve kontrolláltuk a meccset, motiváltan, felszabadultan kosaraztunk. A mérkőzés jó alkalmat adott különböző védekezési formák gyakorlására is. Ki kell emeljem a 111 dobott pontunkat és a második félidő extra védekezését. Gratulálok csapatomnak és a komoly hátrány ellenére nagyon hősiesen küzdő ellenfélnek is!

Köszönjük a szülők szurkolását és azt, hogy ezen a napon is ilyen szép számban kísértek el minket!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!