U10A- Füzesi József U10-es bajnokság, 2. forduló, „A” csoport, Pécs
A naptári év utolsó mérkőzésnapjára utaztunk Pécsre, a PVSK otthonába.

U10/A: Füzesi József U10-es bajnokság, 2. forduló, „A” csoport, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE-PVSK NKA Fiú 57-44 (14-10, 17-13, 14-10, 12-11)

Bálind Bendegúz 15, Imhof Milán 9, Pataki Krisztián 8, Bor Buda 7, Fábos Dominik 7, Potocska Kristóf 5, Tóth Nátán 3, Illés Csanád 3, Drüszler Dávid-, Németh Koppány-, File Kristóf-

KASI/A-Dombóvári Kosársuli KE 59-94 (14-26, 24-21, 8-28, 13-19)

Bálind Bendegúz 28, Bor Buda 15, Imhof Milán 13, Illés Csanád 13, File Kristóf 7, Pataki Krisztián 5, Tóth Nátán 4, Németh Koppány 3, Potocska Kristóf 3, Fábos Dominik 2, Drüszler Dávid 1

Vezetőedző: Kardos Attila

A naptári év utolsó mérkőzésnapjára utaztunk Pécsre, a PVSK otthonába. Az U10-es bajnokság második fordulójában ismét a legjobbak között, az „A” csoportban szerepelhettünk, melynek mérkőzéseit ezúttal nem csökkentett méretű, hanem normál pályán rendezték meg. Ez számunkra előnyösnek bizonyult, hiszen az U11-es Kenguru Kupában már három fordulón és hat mérkőzésen túl voltunk. Jó szájízzel és kiváló hangulatban érkeztünk, hiszen az elmúlt meccsnapokon egyre jobb és eredményesebb játékkal rukkolt elő a csapat. Bizakodóak voltunk most is, de tudtuk, hogy saját korosztályunk legjobbjai ellen kell bizonyítanunk.

Első mérkőzésünket az ellen a házigazda PVSK ellen vívtuk, akiktől legutóbb hosszabbításban kaptunk ki egy nagyon hullámzó meccsen. Mivel azon a találkozón két negyedben elmaradtunk valós játéktudásunktól, most revansra készültünk. Egy jó bemelegítés után nagyszerűen kezdtük a meccset. Bár ellenfelünk is odatette magát, néhány lépéssel mindig sikerült előttük maradnunk. Nagyon örültem annak, hogy látható fejlődést mutattunk az alapvonali és oldalbedobásoknál, az elszakadásokban, a helyezkedésben de a labdavezetésünk és a passzjátékunk is bíztató volt, ami a dobáspontosságban is megmutatkozott, mivel egyre nagyobb önbizalommal és játékkedvvel kosaraztunk. Az egész meccsen látható volt, hogy vannak már játékosaink, akik vezéregyéniségként húzzák magukkal a többieket de csapatszinten is nagyon stabilak voltunk. A pécsi fiúk végig a nyomunkban voltak, de mivel néhány ponttal mindegyik negyedet megnyertük, sikerült egy újabb nagyon szép és értékes győzelmet aratnunk!

Egy rövid szusszanás után az a KASI/A következett, akik évről-évre a bajnokság élcsapataként vannak jelen a Füzesi József U10-es bajnokságban. Az első fordulóban elkerültük egymást a négycsapatos csoport miatt, most viszont egymással mérkőztünk. Nehéz mérkőzésre számítottam Csapó Gábor tanítványai ellen de bíztam egy újabb jó játékban.

Ami a feldobás után következett, azt hiszem sokakat meglepett a Szamosi Nándor Sportcsarnokban. Csapatom óriási önbizalommal, a korosztály viszonylatában nagyszerű játékkal rukkolt elő mind védekezésben, mind támadásban egy jó Kaposvár ellen. Olyan felszabadultan és eredményesen játszottunk, amiről csak a legnagyobb elismerés hangján tudok szólni. Az első és különösen a harmadik negyedben a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk, akiknek az önbizalma láthatóan és érthetően megcsappant. A második és a negyedik negyedben nagyon közel járt egymáshoz a két gárda, de a már említett két szenzációs negyedünk egy a vártnál jóval simább, csodálatos győzelmet eredményezett. Amellett, hogy a normál pálya nekünk kedvezett és mind egyéni mind csapatszinten nagyon jók voltunk, ez volt az a meccs, ahol minden összejött és klappolt. Ezért maximálisan megdolgozott az egész csapat! Fontos, hogy reálisan és helyén kezeljünk minden mérkőzést. Ez a mi napunk volt! Gratulálok csapatomnak ehhez a meccsnaphoz, ahol két gyönyörű „A” csoportos győzelmet tehettünk a karácsonyfa alá.

Az U11-es és az U10-es bajnokságban is nagyszerűen zártuk a naptári évet! Ezekkel az élményekkel gazdagodva folytatjuk a munkát Karácsony után, már a téli szünet alatt.

Köszönetemet szeretném kifejezni a gyerekek mellett a szülőknek, hozzátartozóknak, az egyesület vezetőinek, az edzőkollégáknak! Nagyon sokat számít az közeg, az a támogató légkör, ami a Dombóvári Kosársuli családjában körbevesz minket! Magam és a fiúk nevében is áldott, boldog ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új esztendőt kívánok mindenkinek!

HAJRÁ KOSÁRSULI!!! HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!!