U10A- Füzesi József U10-es bajnokság, 3. forduló, „A” csoport, Pécs
A harmadik fordulóval félidejéhez érkezett az U10-es bajnokság.

U10/A: Füzesi József U10-es bajnokság, 3. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE-KASI/A 51-35 (15-8, 19-16, 5-4, 12-7)

Pataki Krisztián 18, Bálind Bendegúz 8, Potocska Kristóf 6, Pallósi Zalán 5, Bor Buda 4, Imhof Milán 3, Tóth Nátán 3,  Szincsák Gergely 2, Szabó László 2, Berta Borbála-, Ungvári Endre-, Keszthelyi Ádám-, File Kristóf-

Dombóvári Kosársuli KE-PVSK NKA Fiú 57-59 (hosszabbítás után, 8-6, 16-19, 12-16, 15-10)

Pataki Krisztián 25, Bálind Bendegúz 15, Tóth Nátán 6, Potocska Kristóf 3, Bor Buda 2, Ungvári Endre 2, Pallósi Zalán 1, Imhof Milán 1, File Kristóf 1, Szincsák Gergely 1, Berta Borbála-, Szabó László-, Keszthelyi Ádám-

Vezetőedző: Kardos Attila

A harmadik fordulóval félidejéhez érkezett az U10-es bajnokság. Az eddigi fordulókhoz hasonlóan most az „A”csoportban szerepeltünk. A mérkőzéseket az első fordulóhoz hasonlóan csökkentett méretű pályán rendezték. Sokat készültünk erre, valamint nagy hangsúlyt fektettünk az alapvonali és oldalvonali bedobásokra, a helyezkedésre és elszakadásra. 

Elsőként a KASI/A csapatával mérkőztünk. A második fordulóban normál pályán szép győzelmet arattunk ellenük de egyáltalán nem számítottunk könnyű mérkőzésre. Nagy elánnal, jó ritmusban kezdtük az első negyedet, ami jó alaphangot adott a mérkőzésnek. Jó egyéni teljesítmények mellett csapatszinten is jól működtünk. Öröm volt látni, hogy a gyerekek megfelelő önbizalommal és dinamikával, ügyesen és fegyelmezetten hajtották végre a már említett és gyakorolt formációkat, játékelemeket. A második és harmadik negyed kiegyenlítettebb játékot hozott, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az utolsó negyedben további néhány ponttal meg tudtuk fejelni előnyünket, így újra győztesként hagyhattuk el a pályát! Gratulálok a csapatnak és az ellenfélnek is, akik az elmúlt évekhez hasonlóan most is egy jól felkészített társaság.

A csoportdöntőben azzal a PVSK-val találkoztunk, akik ellen egy kispályán elszenvedett hosszabbításos vereség, valamint egy normál pályán aratott szép győzelem volt az eddigi mérlegünk. Most újra csökkentett méretű pályán találkoztunk, amire külön is készültünk.

Az első fordulós mérkőzéshez hasonlóan most is nagy küzdelem alakult ki a pályán. Hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny de jelentősen egyik gárda sem tudott ellépni a másiktól.  A mi részünkről ennek két fő oka volt: Az egyik, hogy nem tudtuk kellően semlegesíteni az ellenfél kimelkedő képességű kulcsjátékosait, másrészt figyelmetlenebbek, fegyelmezetlenebbek, puhábbak voltunk az emberfogásos védekezésben valamint a támadások felépítésében és a helyezkedésben is sokat hibáztunk. Csapatszinten ezen a meccsen gyengébben muzsikáltunk, mint a KASI ellen. Sok esetben kapkodtuk el a támadásokat és hoztunk rossz döntéseket. Mindezt kiemelkedő egyéni teljesítményekkel tudtuk kompezálni. Ez eredményezte azt, hogy egy kifejezetten izgalmas végjáték után az első fordulóhoz hasonlóan újra hosszabbításra került sor. A két csapat és a lelátón helyet foglaló szülők egyaránt extázisba kerültek. Nagy hangulatban, az utolsó másodpercekig kiélezett csatát láthattunk. A záró percben a pécsieknél volt az előny. Az utolsó két másodpercben volt még egy labdánk az egyenlítéshez. Időkérés után ezt kishíján meg is tudtuk oldani de a sikeres oldalbedobás után egy lépéshiba megpecsételte sorsunkat. Bár a mérkőzést vezető, vizsgájukat teljesítő fiatal, kezdő játékvezetők ítéleteit több kritika is érte a nap folyamán az edzők részéről és a lelátóról is azt gondolom, hogy ezen a meccsen elsősorban magunkban kell keresnünk a szoros vereség okait. A játékvezetők mindkét csapat javára és kárára is hoztak hibás döntéseket, így a meccs kimenetele nem rajtuk múlott. Sokkal inkább a már említett csapatszintű hibáinkon és fegyelmezetlenségeinken.

Összességében gratuláció illeti a csapatot! Hamarosan újra találkozhatunk ellenfeleinkkel, az U10-es bajnokság negyedik fordulójában! Dolgozunk tovább!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!