U10A- Füzesi József U10-es bajnokság, 5. forduló, „A” csoport, Pécs

Az 5. fordulóval folytatódott az U10-es bajnokság a pécsi Református Gimnázium sportcsarnokában.

U10/A: Füzesi József U10-es bajnokság, 5. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE-PVSK U10 Fiú  47-43 (14-12, 18-11,4-12, 11-8)

Pataki Krisztián 21, Bor Buda 9, Ungvári Endre 6, Bálind Bendegúz 5, Potocska Kristóf 3, Illés Csanád 1, Varga Milán 1, Németh Koppány 1, Pallósi Zalán-, Szincsák Gergely-, Keszthelyi Ádám-, Drüszler Dávid-,

Dombóvári Kosársuli KE-KASI/A  47-65 (16-12, 9-22, 10-15, 12-16)

Bálind Bendegúz 12, Pataki Krisztián 9, Illés Csanád 8, Bor Buda 5, Potocska Kristóf 4, Pallósi Zalán 3, Ungvári Endre 3, Keszthelyi Ádám 2, Szincsák Gergely 1, Drüszler Dávid-, Németh Koppány-, Varga Milán-,

Vezetőedző: Kardos Attila

Az 5. fordulóval folytatódott az U10-es bajnokság a pécsi Református Gimnázium sportcsarnokában. Nagyon szorgalmas edzésmunkával készült a csapat a csökkentett méretű pályán rendezett „A” csoportos mérkőzésekre, melyeken a korosztály legjobb régiós csapatai ellen léptünk pályára.

Elsőként a PVSK-s fiúk ellen, akiket már nagyon jól ismertünk. Az eddigi három meccsünkből egyet mi, kettőt pedig hosszabbítás után az ellenfél nyert meg. Most is nagy küzdelemre volt kilátás és ez be is következett. A mérkőzés kevés kosarat, sok technikai hibát hozott de a hozzáállás nagyon is rendben volt. Mindkét csapatban nagy volt a bizonyítási vágy, ami helyenként talán túl is tengett és görcsösségben, ki nem kényszerített hibákban nyilvánult meg. A leggyengébb teljesítményt a harmadik negyedben nyújtottuk, ahol igen csak állva hagytak minket a pécsiek. Mindezt ellensúlyozandó, a többi három negyedet megnyertük, a másodikban pedig nagyon jól is játszottunk. Az utolsó percekig nyílt mérkőzésen most is volt esély a hosszabbításra de ezúttal ez elmaradt. Csapatom a technikai hibák ellenére hatalmas akarattal és szívvel küzdött, melynek meg is lett az eredménye. Nagyon értékes győzelmet arattunk! Szívből gratulálok ehhez a srácoknak!

Néhány perc pihenőt követően ismét pályán voltunk az ellen a KASI/A ellen, akikkel szemben ebben a szezonban ezidáig veretlenek voltunk de könnyű mérkőzésre most sem számíthattunk. Csapó Gábor tanítványai évről-évre nagyon jó játékerőt képviselnek a bajnokságban, tudatosan építkező, jól felkészített társaság. Az első negyedben kissé döcögősen kezdtünk de többé-kevésbé kontrolláltuk a játékot. Az látszott, hogy az első meccs sikerét követően nem voltunk fejben a pályán úgy, ahogy kellett volna! Időkéréssel, cserékkel próbáltam ezen javítani de a második negyedtől kezdve nagyon rossz irányba fordult számunkra a mérkőzés. A kaposvári csapat rendkívül jó emberfogásos védekezést produkált és ez a meccs végéig kitartott. Nem találtuk a rést, azon a bizonyos pajzson és ettől egyre bizonytalanabbá váltunk. Mindezt megfejeltük egy nagyon gyenge lepattanózással, több technikai hibával és több esetben ziccerek elrontásával. Nincs rajta mit szépíteni, mentálisan szétestünk. Bár voltak felvillanásaink de ezt a meccset akkor sem tudtuk volna megfordítani, ha reggelig játszunk. Nagyon sokat kell ebből tanulnunk, mert ilyet nem engedhetünk meg magunknak! Gratulálunk az ellenfelünknek megérdemelt győzelmükhöz!

Dolgozunk tovább. Legközelebb Kozármislenyben, az U11-es bajnokság 7. fordulójában lépünk majd parkettre!

Magam és a csapat nevében áldott húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek!