U11A- alapszakasz 2. forduló, Dombóvár
Küzdeni akarásból ma jelesre vizsgáztunk!

Kenguru bajnokság, 2. forduló, 2023. 11. 11. Dombóvár, Szent Orsolya Bencés Iskola

1.mérkőzés

Dombóvári Kosársuli KE U 11/A—NKA Pécs, U 11 leány 76:58 (20:16, 20:23, 19:6, 17:13)

Schaadt Zétény (17), Lehőcz Gellért (17), Mati Botond (11), Béndek Zalán (11), György Bence (6), Gölöncsér Ádám (5), Szíjártó Dávid (5),Erdős Kristóf (2), Szilágyi Kristóf (1), Blaskovics Gergő (1), Várhegyi Iván (-), Albert Léna (-)

2.mérkőzés

Tarr KSC Szekszárd—-Dombóvári Kosársuli U 11/A 50:77 (8:25, 23:20, 10:16, 9:16)

Schaadt Zétény (10), Lehőcz Gellért (18), Mati Botond (11), Béndek Zalán (8), György Bence (15), Gölöncsér Ádám (2), Szíjártó Dávid (-),Erdős Kristóf (3), Szilágyi Kristóf (4), Blaskovics Gergő (-), Várhegyi Iván (5), Albert Léna (1)

Végre megtört a jég!

A mai nap két leánycsapatot fogadtunk, két olyan teamet, melynek felnőtt játékosai az ország legerősebb elitjéhez tartoznak.

Ennek ismeretében készültünk a hétvégi találkozóra nem csak végig az őszi szünetben, hanem még szombaton is edzéseken érdekesnél érdekesebb feladatokkal, rengeteg gyakorlással, a technikai elemek csiszolásával és nem utolsó sorban ötletes játékkal.

A legtöbb játékosban az a mérvadó, hogy a dobott kosarak száma a meghatározó egy adott teljesítményben, A valóságban azonban a jó játék alapját szolgálja a csapatjáték, az ebben a korban meghatározó szoros emberfogásos védekezés, a lepattanó és szerzett labdák száma, a pontos passzok, a gyors indítások, az egyegyezések,  a befutásos játék. És ma mindez megvalósult! Srácok büszkék vagyunk a bátor, harcias kiállásotokra, az akaraterőtökre, a rengeteg energiátokra, a küzdeni tudásotokra!

Persze van még hova fejlődnünk, de jó úton haladunk! Kiemelkedő teljesítményt nyújtott a  dobott pontok tekintetében Schaadt Zéti, Lehőcz Gege, Mati Boti, Béndek Zazi és György Bence. Centereink (Szíjártó Dávid, Szilágyi Kristóf, Várhegyi Iván, Albert Léna)  is nagyot küzdöttek a magas lányokkal és technikai tudásukkal szemben. Meg kell említenünk ügyes gyors játékosainkat (Erdős Kristófot és Gölöncsér Dávidot) is akik rengeteget tettek a csapat jó szerepléséért. És ne feledkezzünk meg új igazolásunkról, Blaskovics Gergőről, aki szeptember óta fényéveket fejlődött.

A mai meccset sérült játékosunknak Schott Zsiginek címeztük.

Köszönjük a szülőknek és a szurkolóknak a támogatást!

HAJRÁ Dombóvár!