U11A- Alapszakasz 3. forduló, Pécs
Mozgalmasan telt a hét, kicsit változtatni kellett az edzés időpontjain az iskolai programok miatt.

Kenguru 3. forduló, A csoport

2023.12.02. Pécs, Megyeri u. 74/1

NKA Pécs U 11 fiú—Dombóvári Kosársuli KE U 11/A   77-31  (15:0, 24:15, 18:4, 20:12)

Béndek Zalán (10), Lehőcz Gellért (5), Szíjártó Dávid (4), Várhegyi Iván (3), György Bence (3), Szilágy Kristóf (2), Schaadt Zétény (2), Albert Léna (1), Erdős Kristóf (1), Blaskovics Gergő (-), Mati Botond (-), Gölöncsér Ádám (-),

Dombóvári Kosársuli U 11/A—KASI/A  47-79   (12:20, 19:25, 8:5, 8:29)

Lehőcz Gellért (13), György Bence (11), Béndek Zalán (9),Schaadt Zétény (6),  Blaskovics Gergő (2), Mati Botond (2), Szíjártó Dávid (1), Szalontai Fanni (1), Albert Léna (1), Gölöncsér Ádám (1),Várhegyi Iván (-) Szilágy Kristóf (-), 

Mozgalmasan telt a hét, kicsit változtatni kellett az edzés időpontjain az iskolai programok miatt. Így játszottunk egy edzőmérkőzést az U 11/B csapatunkkal, ahol a srácok csak úgy sziporkáztak. Mindenki jó hangulatban, hatalmas lelkesedéssel és igazi felszabadultsággal játszott örömjátékot. Reménykedtünk, hogy ez a hangulat fog tükröződni a hétvégi meccseken is!

A korai kelés és indulás azonban megviselte a csapatot. Még mindig nélkülözzük kis irányítónkat, aki kéztöréssel küszködik. Próbáltunk hasokló képességű négyeseket összeállítani és rengeteget cserélni, hogy mindenkinek legyen ideje regenerálódni. Tudjuk, hogy a Rátgéber Akadémia egy kimondottan erős fizikumú, jó technikai tudással rendelkező csapat, amely egyben agresszív játékerőt is képvisel. Bár kissé fáradtan, álmosan jöttünk ki a pályára és igyekeztünk ellenállni az ő  gyors játéknak, nagyon megilletődve kezdtünk. A közeli cél az volt, dobjunk már egyetlen egy kosarat, mert ezzel megtörjük a pécsiek hegenómiáját. Ez a 2. negyedben sikerült is  végre, aztán próbáltuk a magunk játékát hozni. Rengeteg ziccerünk kimaradt, ami már a bemelegítéskor is látszott. Pontatlanok, erőtlenek voltunk, elképzelés nélkül játszottunk. Azonban kiemelkedőt nyújtott Béndek Zalán, aki minden meccsen rengeteget tesz a csapat teljesítményéhez, valamint Blaskovics Gergő, aki bár szeptemberben kezdett, de az egyik legharciasabb, legküzdőszelleműbb játékosunk. Szíjártó Dávidnak is voltak klasszishoz illő center megmozdulásai. És még Albert Lénát kell dicsérni, aki az 1 fejjel magasabb fiú ellenfelét kíméletlenül próbálta megfogni.

Gyakorlatilag a második meccsre apeláltunk, hogy ott végre lehet esélyünk. Schaadt Zéti sajnos a magas cukorszintje miatt az első félidőben nem tudott pályára kerülni, így mind összeszedettség, mind pontok hiányában kissé zilált volt az első negyedben felállított csapatunk. A 3. negyedben azonban végre játszhatott és azt a negyedet az ő vezényletével meg is nyertük.  György Bence végre elhitte, ha az ellenfél palánkja alá kerül, akkor egyeduralkodó tud lenni a pályán. Lehőcz Gellért a kispadról való lebucskázása után is megrázta magát és igyekezett gyors játékával kosarakat szerezni.

Összességében nem azt a játékot hoztuk, amire képesek vagyunk. .Tudom, hogy nehéz egyszer nagy majd máskor kispalánkra edzeni, meg többen megfázás, köhögés  ellenére is vállalták a játékot, de többet kell tennünk! Az „A”  csoport nem egyenlő a többivel. A játék és a csapatok színvonala itt sokkal magasabb. Igyekszünk ezeknek az elvárásoknak megfelelni! Bízom a srácokban, hogy fel tudunk állni, tudunk küzdeni, bizonyítani, elsősorban önmagunknak!

Dolgozunk tovább!

HAJRÁ DOMBÓVÁR