U11A- Április, május hónap játékosai
A hónap játékosai. Vidámság meghatározó a csapat számára
Név: Gölöncsér Ádám
Születési idő: 2013.december 7.
Magasság: 143 cm
Súly:45 kg
Mezszám: 12
Poszt:Bedobó
Mikor kezdtél el kosarazni? -3. osztályos koromban. Itt a suliban az udvaron dobálgattam, amikor Attila bácsi észrevett, látott bennem fantáziát és elhívott az edzésekre.
Sportoltál-e korábban mást is?-Igen, focizni jártam a József Attila iskolába 1 évig, ott kapus vagy védőjátékos voltam. De az nem az én világom. Úsztam is 3 évig, voltam Mikulás kupán is, de a kosárlabda mindegyiknél jobb sportág.
Szüleid sportoltak?–Igen Apu kosarazott 3-4 évet. Anyu meg kézilabdázott.
Miért szeretsz kosarazni?-Jók az edzők, jó a csapat, meg jól is megy. Egyszerűen beleszerettem ebbe a játékba.
Kivel szeretsz együtt játszani?-
Bencével. mert jó center, sokat passzol is nekem és gegítőkész. Jó Zsigával is együtt játszani, mert ő jól dob. Zazival meg így hárman jól össze tudunk dolgozni.
Milyen szerinted a mostani csapatod?-Sikeres, mert jól összejátszunk, sokat gyakorolunk és segítjük egymást.
Te milyen szintű játékos vagy? –Közepes, de tudok küzdeni a csapatért, odateszem magam, van kitartásom, én hiányoztam a legkevesebbet edzésekről.
Milyen hatással van rád a kosárlabda?-Jobban odafigyelek a pontosságra.
Mit tanácsolnál a csapattársaidnak? –Tartsunk össze, senki ne hagyja abba játékot és soha ne adjuk fel!
Ki a kedvenc csapatod?-Lackers és a Kaposvár.
Kedvenc játékosod?-LeBron James, mert sikeres és híres. Jól dob és jól passzol meg jó a kiállása. Aztán ott van Hajduk Ata, az unokabátyám, ő Kaposváron játszik meg Paár Márk, akik barátok. Együtt szoktam velük játszani. Sokat tanulhatok tőlük. Meg felnézek Hendlein Rolandra is.
Mi a célod a kosárlabdával? –Hogy sokáig kosarazhassak még. Persze szeretnék NB II-es vagy NB I-es játékos lenni!
Úgy legyen!
Név: Erdős Kristóf
Születési idő: 2013.01. 19.
Magasság: 144 cm
Súly: 47 kg
Mezszám: 14
Poszt: Bedobó
Hogy kezdtél el kosarazni?-A József Attila iskolába jártam, és a nyári kosaras táborban Attila bácsi felfedezett.
Ebben az iskolában a foci hódít. Hogy-hogy kosarazni kezdtél? Másfél évig fociztam valóban, de mivel nem vittek meccsekre, ezért abbahagytam. Itt viszont nagyon kedvesek az edzők, szeretem ezt a csapatot.
Kit kedvelsz különösen? -Zazit meg Sziszit, ők jól passzolnak, engem is gyakran hoznak játékba. Mindketten eredményes játékosok.
Miért lettél a hónap játékosa?-Mert küzdök a csapatért, betegen is bevállaltam a meccseket, van kitartásom meg hát jó játékos vagyok.
Miben segített neked a kosárlabda?-Jobb lett a kézügyességem.
Milyen tanácsokat adnál a csapatodnak?-Még többet dolgozni, főleg az edzéseken, hogy minél többet fejlődjünk, és soha ne adjuk fel!
Mik a céljaid ezzel a sportággal?-Minél tovább űzzem és minél sikeresebb legyek:
Apu, anyu sportolt valamit? Apu még most is íjászkodik, versenyre is jár, nagyon ügyes. Anyu kézizett.
Kedvenc csapatod?-Chicagó Bulls meg a hazai Dombóvári NB II-es csapat. Főleg a 10-es játékos tetszik, mert jól passzol és egyáltalán nem idegeskedik. Ő egyébként Molnár Martin.
Neked sem kell idegeskedned, mert te is ügyes vagy!
Név: Lehőcz Gellért
Szia Gege! Te tulajdonképpen bármikor lehettél volna a hónap játékosa, mert ha valaki, te mindig odateszed magad a mérkőzéseken! Kérlek mutatkozz be!
Születési idő: 2013. október 30.
Magasság: 145 cm
Súly: 42 kg
Poszt: 1-es vagy 2-es.
Mezszám: 7
Mióta kosarazol? –Komolyabban itt a Szent Orsolyában az első osztályban kezdtem.
Miért kezdtél kosarazni?-Apa is kosarazott és a tesóm Zéti is játszik. Mindketten sokat segítenek, például a dobótechnika javításában.
Jól ismerem mindkettőjüket, Apával együtt edzősködtünk, ráadásul ő is és a bátyád kosarazott nálam. Mindketten megbízható, lelkiismeretes emberek és ügyes játékosok!
Te milyen vagy?-Kicsit más. De tudok hajtani, gyors vagyok, be tudok törni, sok kosarat szerzek. Jó védekező és pontszerző játékos vagyok.
Szoktál a meccseken sírni. Miért?-Mérges vagyok magamra, ha kimarad egy ziccer. Arra gondolok, többet is bedobhattam volna.
Szoktál-e izgulni a meccs előtt?-Régen igen. Mostanában azonban, ha feldobják a labdát, csak a játékra koncentrálok.
Sportoltál-e valami mást?-Nem igazán. A focit is szeretem, szívesen beállok játszani, de inkább nézem. Most voltunk Fradi meccsen. A kosárról sokkal többet tudok, jobban, leköt.
Milyen az U 11-es csapatod?-Jó! Sok erős ember van. Gyorsan hozzák fel a labdát, bátran betörnek, jól dobják a ziccereket. Sok magas centerünk is van. Sokat javultunk védekezésben és támadásban is.
Kivel szeretsz együtt játszani? -Zétivel, mert jól össze lehet vele dolgozni, kijátszuk az ellenfelet, meg már 4 éve ismerjük egymást
Mit szeretsz az edzéseken?-A futós, hajtós edzéseket, a labdavezetéseket meg persze a játékot. A dobóedzést nem.
Mi volt jobb U 11-ben, vagy U 12-ben játszani? –Valahogy a nagypalánkon való játék jobban feküdt a csapatnak. De nehéz volt, minden héten váltani.
Mit tanácsolsz a csapatnak?-Önzetlenek legyenek, forogjon az agyuk játék közben, jobban passzoljanak, segítsenek be egymásnak védekezésben, jobban koncentráljanak, ne a hülyeségen járjon az agyuk!
Melyik volt az év legjobb meccse szerinted? –Az utolsó PVSK meccs, amikor megvertük őket. Előtte kétszer is kikaptunk!
Bekerültél a Diákolimpiás csapatba, az ország legjobb 8 csapatába. Mi a véleményed róla? –Kicsi a mi iskolánk, nagyon nagy dicsőség bent lenni a top 8-ban. Legalább ha egyet nyerünk, akkor büszkék lehetünk magunkra!
Meccsekre jársz-e?-Igen itt Dombóváron és Kaposváron is voltam.
Kedvenc magyar vagy külföldi játékosod, csapatod?–FALCO, a Boston Celtics. és Nicola Jockic.
Céljaid: Talán NB I.
Örülök, hogy megismerhettelek! További szép sikereket kívánok!