U11A- Ferbruár hónap játékosa
És akkor essen szó a Dombóvári Kosársuli U 11-es csapatának tehetséges csapatkapitányáról, Béndek Zalánról, aki „Február hónap legjobb játékosa” lett.
És akkor essen szó a Dombóvári Kosársuli U 11-es csapatának tehetséges csapatkapitányáról, Béndek Zalánról, aki „Február hónap legjobb játékosa” lett.
Név: Béndek Zalán
Születési idő: 2013.05.10.
Magasság: 137 cm
Súly: 34 kg
Poszt: 1-es
Mezszám: 11
Szerinted mért téged választottak meg csapatkapitánynak? –Mert gyors, dinamikus játékos vagyok, sosem adom fel, bíznak bennem a többiek, minden meccsen a maximumot hozom ki magamból, ráadásul, általában a legponterősebb játékos vagyok.
A szokásos kérdés, mikor kezdtél el kosárlabdázni?-Ovis koromban. Keresztapukámmal is szoktunk dobálgatni, ez meghatározó volt a későbbiek során.
Miért a kosárlabdát választottad?-Mert ez egy gyors, pörgős játék, fejleszti a labdás ügyességet, a gondolkodást.
Űztél-e korábban más sportágat is?-Igen, fociztam, de nem szerettem, ha felrúgtak. A kosárlabda sokkal sportszerűbb tevékenység.
Milyen a mostani csapatod?-4 éve vagyunk együtt, mindenki mindenkit ismer, nagyon jól összetartunk.
Kivel szeretsz együtt játszani?-Zsigivel, mert jó passzokat ad, Botival, mert gyors és dinamikus játékos, meg persze Bencével, mert magas és jól helyezkedik.
Mit szeretsz az edzéseken csinálni?-Elsősorban játszani, de szeretek mindent, a ziccereket, a távoli dobásokat, a technikai képzéseket.
Voltál-e már NB I-es vagy NB II-es meccsen?-Igen, Kaposváron, Dombóváron és Pécsen, ha tehetem, megnézem ezeket a csapatokat.
Ki a kedvenc játékosod Dombóváron?-Lép Adrián, mert dinamikus és ponterős, Pölöske Kornél, mert őt ismerem, ráadásul ő egy „csendes gyilkos”, végigviszi a labdát, aztán szó nélkül bevágja. Ő egy meglepetésszerű játékos.
Kedvenc csapatod?-Golden State Warriors, Brooklyn Nets.
Kedvenc külföldi játékosod?-Steph Curry, mert rendkívül ponterős, 2018-tól mindig élen van a 3-pontosok dobásában. Kyrie Irving-nagyon okos, céltudatos játékos, jól cselez és ponterős.
Milyen hatással van rád a kosárlabda?-Gyorsabb és ügyesebb lettem, meg ha tehetem, több időt töltök a friss levegőn. A zsebpénzemből csináltunk egy kosárlabdapályát, ott sokat gyakorlok, Apával meg állandóan 1:1-ezünk.
Mit szeretnél a csapatodnak javasolni? – Több legyen a befutás meccseken és persze dobjanak több pontot!
Mi a célod a kosárlabdával? –Mint mindenkinek, NB I-es vagy NB II-es játékos szeretnék lenni!