U11A- Január hónap játékosai
Folytatjuk riportsorozatunkat a Dombóvári Kosársuli U 11-es csapatának újabb három, de most „Január hónap játékosának” bemutatásával.

Most pedig egy „nagymúltú” név „nagyjövőjű” játékosa következik: 

Szilágyi Kristóf

Születési idő:2013.04.02.
Magasság:160 cm
Súly:59 kg
Poszt: center
Mezszám: 13
Mióta kosarazol? –Amióta az eszemet tudom.
Miért kezdtél el kosarazni? –Mi egy kosaras dinasztia vagyunk. Apukám, Szilágyi Krisztián, Dombóváron kezdett, játszott az NB I-es ificsapatban, majd játékvezető lett, aztán 22 éves korában fél évig az NB I/B Miskolci Egyetem csapatát erősítette, majd 2012-ben elkezdett még egy szezont Dombóváron NB 2-ben, sajnos térdszalagszakadás miatt abba kellett hagynia. De ő a mindenkori példaképem! Ahogy Szilágyi Tamás is, a nagybátyám, a hazai NB II-es és U 18-as csapat edzője. Ő 24 évig kosarazott, Sopronban, Bonyhádon, Siófokon, Kaposváron és természetesen Dombóváron is. Méltán büszke arra, hogy a soproni U 14-es diákolimpia bajnokcsapatának meghatározó tagja volt. És az ő kisfia is kosaras lesz, bár még csak 1 éves múlt, de 80 cm és 12,5 kg.
Milyen a mostani csapatod? –Nagyon jó a kapcsolat köztünk, játékosok között. Nem csak edzésen, de a szünetekben is együtt kosarazunk. Tiszteljük egymást, keressük egymás társaságát.
Miért szereted a kosárlabdát?-Csapatjáték. Mindig van húzó ember, aki viszi magán a többieketlelkesíti őket! Mindenki a csapatból a barátom, összetartunk.
Hány osztálytársad van a csapatban? -3
Kivel szeretsz együtt játszani és miért? Zsigivel. Botival és Zazival. Velük össze lehet dolgozni és jókat lehet velük a kosárlabdáról beszélgetni.
Mit szeretsz csinálni az edzéseken? –Mindent, de legjobban a dobóversenyeket szeretem meg a „királyozást”.
Voltál-e már NB I-es, vagy NB II-es meccsen? – Igen, rendszeresen járunk a családdal Dombóváron és Kaposváron is meccsekre.
Ismersz-e magyar vagy külföldi klubbokat?-Igen, pl. Kaposvár, FALCO, Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks, Golden State Warriors- ez a kedvenc csapatom.
Ki a kedvenc játékosod? –Nekem Katatics Kolos játéka tetszett legjobban a hazai pályán az elmúlt szezonban. De a kedvencem magyar viszonylatban Halmai Dani, aki Karácsony előtt meglátogatott bennünket, mesélt a kosaras életútjáról. Nemzetközi mezőnyben Stephen Curry viszi a pálmát a Golden Street Warriorsból. Ő egy magabiztos, jó játékos, aki összetartja a csapatot és jól dobja a triplákat.
Milyen játékos vagy te? –A legjobb tudásom szerint segítem, kiegészítem és összetartom a csapatot.
Milyen változás állt be nálad a sporttól?- Gyorsabb lettem, biztosabban dobom a ziccereket, eredményesebbek a büntetődobásaim, segítem a társaimat csapatjátékosként nem csak a kosárlabdában, hanem osztályszinten is. A kosárlabda egy sport, egy hobbi a számomra, sosem fogom abbahagyni.
Mit tanácsolsz a csapattársaidnak? –A csapatot segíteni fontosabb, mint a meccsen gólkirálynak lenni! Sose hagyjátok abba!
Mit gondolsz, mért téged választottak a társaid? –Kozármisleny ellen remekeltem. 11 pontot dobtam. Most igazán élveztem a játékot.
Mi a célod a kosárlabdával? –Hogy NB I-es játékos lehessek.

Név: Várhegyi Iván

Születési idő:2013.07.13.
Magasság:153 cm
Súly:38 kg
Poszt: center
Mezszám: 8
Mióta kosarazol? –4 éve.
Miért kezdtél el kosarazni? –Először iskolai előkészítőre jártam, aztán Attila bácsi átirányított a Dombóvári Kosársulihoz, így lettem leigazolva.
Előtte sportoltál-e?–Fociztam, de sosem kaptam jó helyzetekben labdát.
Milyen a mostani csapatod? –Nagyon jó! Kitartóak és bátrak vagyunk, nem félünk az ellenféltől, nem izgulunk, ha pályára kell lépnünk. Jó az egymás közötti kapcsolatunk. Ha összeveszünk is, kibékülünk.
Szüleid sportoltak?-Anya röplabdázott.
Miért szereted a kosárlabdát?-Egy sokoldalú játék. Lehet sokat cselezni induláskor, kosárra dobáskor, jól kell tudni labdát vezetni, passzolni, védekezni, labdát szerezni. Támadásból és védekezésből áll a játék. Megtanít nyerni és veszíteni is.
Hány osztálytársad van a csapatban: 4.
Kivel szeretsz együtt játszani és miért? Zétivel, mert mindig jókedvű, hajtós, jól cselez, jól tör be és passzol is. Zazival is, mert nem csupán ő a csapatkapitány, de rengeteget lehet tőle tanulni, gyors, és mindenkit mindig biztat. De szeretek kosarazni Mr Blackkel is meg Laufer Geri bácsival is, mert úgy játszanak velünk az udvaron, hogy közben magyaráznak is.
Voltál-e már NB I-es, vagy NB II-es meccsen? Igen, a Dombóvári NB 2-es csapat meccsein.
Ismersz-e magyar vagy külföldi klubbokat?-Igen, pl. Kaposvár, Los Angeles Lakers, Golden State Warriors.
Ki a kedvenc játékosod? –Halmai Dani, mert önzetlen, jó csapatjátékos, jól védekezik, LeBron James-jó betörései vannak, kitartó és jól dobja a hármasokat.
Kedvenc csapatod? –Los Angeles Lakers.
Milyen játékos vagy te? –Jó centerjátékos, gyors, fejlődőképes, jó védekező játékos.
Milyen változás állt be nálad a sporttól?-Gyorsabb, erősebb, magabiztosabb lettem, jobb a lábmunkám, jobban tudok koncentrálni az iskolában is tanulás közben, nagyobb a megbecsülésem az osztályban, gyakrabban dicsérnek.
Mit tanácsolsz a csapattársaidnak? –Legyünk összetartóak!
Mit gondolsz, mért téged választottak a társaid? –Ilyen jól, mint a legutóbbi mérkőzésen, sosem játszottam. Jól védekeztem és sok kosarat dobtam. Tudok a csapatomért küzdeni.
Mi a célod a kosárlabdával? –Hogy NB I-es játékos lehessek.

Név: György Bence

Születési idő:2013.12.04.
Magasság:169 cm
Súly:69 kg
Poszt: center
Mezszám: 23
Mióta kosarazol? –Ovis korom óta.
Miért kezdtél el kosarazni?–Apával elmentem a Dombóváron egy NB 2-es meccsre és nagyon megtetszett.
Előtte sportoltál-e?–Fociztam. Kapus akartam lenni, de nem állítottak be a kapuba. Amikor meg elől voltam, a társaim nem passzoltak, nem volt jó a csapat, így váltottam a kosárlabdára, amit nem bántam meg.
Milyen a mostani csapatod? –Jó. Összetartó. Sokat passzol mindenki. Vannak jó befutások. Jó a baráti körünk.
Szüleid sportoltak?-Anyu kézilabdázott és kapus volt. Apu boxolt.
Versenyen voltál-e korábban?-Minden labdajátékot szeretek, labdarúgás, kosár, floorball. Ahova elvittek az iskolából, mindenhova szívesen mentem
Miért szereted a kosárlabdát?-Egy igazi csapatjátékA mi csapatunk meg különösen jó. Hétről- hétre lehet fejlődni benne. Van bent sok futás. lábmunka, amiben egyre jobb vagyok, meg hát a magas emberek sportja. Jó kosarat dobni. Van benne szenvedély! Jók az edzések!
Hány osztálytársad van a csapatban: 5-en vagyunk.
Kivel szeretsz együtt játszani és miért? Zéti, mert jól cselez, jó irányító, jó barát, Gege, gyors, ponterős játékos, Zazi, jól tud betörni, sokat passzol.
Voltál-e már NB I-es, vagy NB II-es meccsen? -Minden dombóvári meccset megnézünk Apával, NB II-es és utánpótlás meccset is, és átjárunk Kaposvárra NB I-es találkozókra is.
Ismersz-e magyar vagy külföldi klubbokat?-Igen, pl. Kaposvár vagy Los Angeles Lakers.
Ki a kedvenc játékosod? –Halmai Dani, Pongó Marcell, LeBron James.
Kedvenc csapatod? –Los Angeles Lakers.
Milyen játékos vagy te? –Jó centerjátékos, de egyben önzetlen is, mert passzolok, .
Milyen változás állt be nálad a sporttól?-Sportosabb vagyok, jobbak a reflexeim, jobb az erőnlétem
Mit tanácsolsz a csapattársaidnak? –Segítsük egymást! És még többet passzoljunk!
Mit gondolsz, mért téged választottak a társaid? –Az utóbbi két fordulóban életem legjobbját nyújtottam.
Mi a célod a kosárlabdával? –Hogy NB I-ben játszhassak.