U11B- Alapszakasz, 3. forduló, Dombóvár
December 2. szombat egy újabb nagy nap volt a 2014-es tiszta korosztályú, U10-es játékosokból álló csapatunk számára.

U11/B: Kenguru Kupa, Alapszakasz, 3. forduló, Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE U11/B-Kozármisleny SE/A  62-47 (14-5, 16-27, 19-2, 13-13)

Bálind Bendegúz 20, Pataki Krisztián 11, Bor Buda 9, Illés Csanád 7, Pallósi Zalán 4, Potocska Kristóf 3, Ungvári Endre 2, Tóth Nátán 2, Szabó László 2, Németh Koppány 1, Keszthelyi Ádám 1, Drüszler Dávid-,

 

PVSK NKA/A-Dombóvári Kosársuli KE U11/B  37-52 (7-10, 12-23, 7-5, 11-14)

Pataki Krisztián 15, Bálind Bendegúz 14, Bor Buda 10, Szabó László 4, Pallósi Zalán 3, Tóth Nátán 3, Berta Borbála 1, Németh Koppány 1, Potocska Kristóf 1, Illés Csanád-, Ungvári Endre-, Keszthelyi Ádám-,

Vezetőedző: Kardos Attila

December 2. szombat egy újabb nagy nap volt a 2014-es tiszta korosztályú, U10-es játékosokból álló csapatunk számára. Az U11-es bajnokságban először szerepelhettünk hazai pályánkon, a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont csarnokában, ahol két baranyai csapatot, a Kozármisleny/A valamint a dombóvári származású Tamás Nóra által edzett PVSK/A csapatait fogadhattuk. Az előző két U11-es fordulóban a C. csoportban szerepelhettünk, mely számunkra alighanem a csúcs ebben a nálunk egy évvel idősebb korosztályban! Mivel a második fordulóban meg kellett hajolnunk a nagyobb tudású és idősebb csapatok előtt, most a D csoportban mérkőztünk. Nagyon jó minőségű edzésmunka állt mögöttünk az elmúlt hetekben, betegeink is meggyógyultak és a hazai pályán való szereplés is plusz motivációt jelentett. Nagyon jó érzés volt látni, hogy a családok, szülők, nagyszülők, testvérek, miyen szép számban jöttek el, sőt, még egy tanító néni is ellátogatott a mérkőzéseinkre, hogy lássa diákjait a kosárlabda pályán is.

Első mérkőzésünket a Kozármisleny ellen játszottuk. Sokat készültünk arra, hogy lássuk a fejlődést a passzok erejében és minőségében, a labdavezetésben és a labda pálya középső részén való felhozatalában, az alapvonali bedobásokban és az elszakadásokban, az emberfogásos védekezésben, és az ahhoz kapcsoldódó helyezkedésben. Nagyon bátran és jól játszva indítottuk a mérkőzést, ami sokat jelentett az egész napunkra nézve. A második negyedben aztán megtorpantunk és egy komolyabb hullámvölgybe kerültünk. A mislenyiek erős második sora megfordította a mérkőzés állását, mi pedig elbizonytalanodtunk. Itt határozott edzői fellépésre volt szükség és fel kellett rázni a társaságot. Fontos feladat volt, hogy ki tudjunk jönni a hullámvölgyből és újra magunkra találjunk. Hála Istennek ez sikerült. A harmadik negyedben egy szenzációs 19-2-es szériát produkáltunk, majd az utolsó negyedet a simán elveszített második negyedhez képest egálra hoztuk. Mindez azt jelentette, hogy egy rossz negyedet feledtetve nagyon szép és értékes győzelmet arattunk a Kozármisleny U11/A csapata ellen.

Az egymeccsnyi pihenőt követően azzal a PVSK NKA/A lánycsapattal mérkőztünk, akiket az első fordulóban saját pályájukon, egy nagyon szoros meccsen, nem kis bravúrt végrehajtva tudtunk legyőzni. Hasonló bravúrra készültünk most is amellett, hogy nehéz mérkőzésre számítottunk a pécsiek jó erőkből álló U11/A csapata ellen. Az élet azonban némileg közbeszólt. A sok beteg miatt a baranyaiak nagyon szűk kerettel tudtak csak eljönni erre a mérkőzésnapra, mely szereplésükre nagyban rányomta bélyegét. A mislenyiek elleni győztes meccsük sokat kivett belőlük, így ellenünk már a fáradtság is kijött rajtuk. Mindez nem von le semmit csapatom jó játékának értékéből! A gyerekek ott folytatták, ahol a Misleny ellen abbahagyták. Bátor, határozott védekezéssel, jó támadójátékkal rukkoltunk elő a hősiesen küzdő pécsi lányok ellen. A kiemelkedő második negyed mellett az első és az utolsó negyedet is megnyertük, mindössze a harmadik játékrészben maradtunk alul két ponttal. Győzelmünk megérdemelt volt de gratulálunk ellenfelünknek is, mert hozzáállásuk példaértékű volt az egész nap során.

Szívből gratulálok fiatal csapatom kettős győzelméhez! Ezzel a csoportgyőzelemmel ismét a Kenguru Kupa C csoportjába jutottunk, ahol várhatóan újabb erős ellenfelekkel kell majd szembenéznünk. De ezért is vagyunk itt, ebben a bajnokságban. Tanulni, fejlődni, előrelépni jó csapatok ellen lehet. Dolgozunk tovább! A 2023-as évet az U10-es bajnokság A csoportjában zárjuk majd Pécsett, ahol a korosztály legjobbjai ellen mérkőzhetünk!

Köszönjük a szurkolást! Hajrá Dombóvár!!!