U11B- Alapszakasz, 4. forduló, Dombóvár

 Az alapszakasz negyedik fordulójához érkeztünk az U11-es bajnokságban.

U11/B: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 4. forduló, Dombóvár

 

Tarr KSC Szekszárd/A- Dombóvári Kosársuli KE U11/B 85-22 (12-3, 31-9, 16-8, 26-2)

Ungvári Endre 5, Pataki Krisztián 4, Bálind Bendegúz 4, Bor Buda 3, Szabó László 3, Fábos Dominik 1, Drüszler Dávid 1, Imhof Milán 1, Illés Csanád-, Keszthelyi Ádám-, Agócs Benedek-,

Dombóvári Kosársuli KE U11/B-NKA Pécs U11 Leány 37-72 (8-15, 14-24, 6-14, 9-19)

Bálind Bendegúz 13, Bor Buda 9, Pataki Krisztián 4, Imhof Milán 3, Ungvári Endre 3, Potocska Kristóf 2, Illés Csanád 1, Szabó László 1, Berta Borbála 1, Keszthelyi Ádám-, Fábos Dominik-, Drüszler Dávid-,

Vezetőedző: Kardos Attila

Az alapszakasz negyedik fordulójához érkeztünk az U11-es bajnokságban. Decemberben nagyszerű játékkal és kettős győzelemmel végeztünk a D csoport élén, így most a harmadik legerősebb, C jelűbe kaptunk besorolást. Ennek fényében és az ellenfeleket ismerve tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzések előtt állunk. A B csoportból érkező KSC Szekszárd és az NKA Pécs leány csapatai mind életkorban, mind fizikai adottságokban és ebből fakadóan játéktudásban is előttünk járnak. Tisztában voltunk vele, hogy ezen a két meccsen kizárólag a tanulás és a tapasztalatszerzés lehet a célunk. Úgy álltunk neki a mérkőzéseknek, hogy a tanult játékelemeket az ellenfelek által diktált nagyobb játéksebesség mellett megpróbáljuk minél többször megvalósítani. Ez hol sikerült, hol nem, ami aktuális képzettségi szintünk alapján teljesen reális. A Szekszárd ellen komoly magassághátrány mellett kellett kosárlabdáztunk, ami nagyon sokat kivett a csapatból. Az ilyen arányban is reális végeredmény ellenére azt kell mondjam, hogy a gyerekek odatették magukat a pályán. A meccs teljes ideje alatt egész pályán védekeztünk és sok támadást vezettünk. A támadások pontos befejezésénél már sok hibát vétettünk, a már említett okokból kifolyólag.

Az NKA Pécs szoros, izgalmas mérkőzést vívott a KSC-vel. Kemény, agresszív védekezésre, sok mozgásos támadójátékra számíthattunk, ami be is következett. Magassághátrányunk itt kisebb volt, ami meg is látszik a meccs végeredményén. Bár a dobott pontok tekintetében közelebb jártunk ellenfelünkhöz, mint a KSC ellen, ennek ellenére itt több hibával játszottunk már, mert fizikálisan és mentálisan is egyre jobban fáradtunk.

Összességében elmondható, hogy fejlődésünk szempontjából nagyon hasznos két találkozón vagyunk túl hazai pályán! Köszönjük mindenkinek, aki most is kilátogatott mérkőzéseinkre és szurkolt ennek a fiatal kis csapatnak!

Motiváltan és nagy elszántsággal dolgozunk tovább! Legközelebb, az U10-es bajnokság pécsi fordulóján lépünk parkettre! 

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!