U11/B: Kenguru bajnokság, Alapszakasz, 1. forduló, Pécs
Elérkezett a várva várt nap legfiatalabb, bajnoki versenyrendszerben szereplő U10-es csapatunk számára!

NKA Pécs U11 Leány-Dombóvári Kosársuli KE U11/B  54-38 (15-6, 22-15, 10-6, 7-11)

Pataki Krisztián 8, Bálind Bendegúz 7, Imhof Milán 6, Potocska Kristóf 3, Németh Koppány 3, Fábos Dominik 3, Illés Csanád 2, Szincsák Gergely 2, Pallósi Zalán 2, Ungvári Endre 1, Tóth Nátán 1, File Kristóf-,

Dombóvári Kosársuli KE U11/B- PVSK NKA Leány/A  53-50 (7-13, 23-16, 6-9, 17-12)

Bálind Bendegúz 16, Szabó László 10, Illés Csanád 5, Pataki Krisztián 5, Fábos Dominik 4, Imhof Milán 4, Szincsák Gergely 3, File Kristóf 3, Potocska Kristóf 2, Tóth Nátán 1, Ungvári Endre -, Németh Koppány-,

Vezetőedző: Kardos Attila

Elérkezett a várva várt nap legfiatalabb, bajnoki versenyrendszerben szereplő U10-es csapatunk számára! Életünk első mérkőzéseit játszottuk. Több mint 1 éve készültünk erre, nem véletlenül volt izgatott mindenki. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is két bajnokságban szerepel a 2014-es születésűekből álló tiszta korosztályú csapat, a Füzesi József U10-es bajnokságban, valamint U11/B néven a Kenguru Kupában. Utóbbiban debütáltunk a PVSK Szamosi Nándor Sportcsarnokban. A dél-nyugati régióban A-H csoportig versengenek a csapatok. Mi a C csoportba kaptunk besorolást, így elmondhattuk magunkról, hogy a legfiatalabb és az egyetlen „B” csapat voltunk a három legerősebb csoport tekintetében.

Célunk ebben a szezonban is a sok tanulás, a minél több játékidő, mérkőzéstapasztalat szerzése és a játék élvezete! Nagyon fontos, hogy a gyerekek ebben a korban motiváltan de felszabadultan, teher nélkül, ezt a nagyszerű sportágat élvezve játsszanak és ne égjenek ki idő előtt! Ebben a szemléletben dolgozunk és ebben a szemléletben készültünk a könnyűnek egyáltalán nem ígérkező mérkőzésekre, ahol Pécs két patinás klubjának két U11/A lánycsapata volt az ellenfelünk.

Első meccsünkön a Rátgéber László nevével fémjelzett NKA Pécs volt az ellenfelünk. Számítottunk rá, hogy fizikális hátrányban leszünk a nálunk magasabb edzésszámmal dolgozó, idősebb csapattal szemben, de igyekeztünk bátran pályára lépni és mindazt megmutatni, amit eddig tanultunk, amit már tudunk. Az első két negyedben látótávolságban ugyan de végig hátrányban voltunk. Ennek ellenére nagy dicséret illeti a gyerekeket, mert megilletődöttség nélkül, nagyon ügyesen és bátran kosárlabdáztak. A különbség reális volt, játékunk pedig bizakodásra adott okot, főként, hogy első bajnoki meccsünket játszottuk a szépszámú szurkolótábor előtt. Félidei büntetőzésünk nagyon jól sikerült, ez még nagyobb önbiztalmat adott a fiúknak!

A második két negyedben sikerült közelebb kerülnünk a jó képességű ellenfélhez. Az utolsó negyed megnyerése mellett a második félidőt sikerült egálra hoznunk, amit nagyon szép részsikernek tartok.

Gratulálok a pécsiek megérdemelt győzelméhez!

Pár perc szusszanás után ismét pályán voltunk, ezúttal a házigazda PVSK U11/A lánycsapata ellen. A kispadon egy kedves ismerőst köszönthettünk, a dombóvári származású fiatal tehetséges edzőt, Tamás Nórit. Mivel ők is alulmaradtak az NKA Pécs ellen, így mindkét csapat az első lehetséges győzelem és a C csoportban maradás reményében lépett parkettre. Az első negyedben kicsit az öltözőben maradtunk. Az előző meccs vett ki a fiúkból, így valamelyest ez érthető is volt. A második negyedben aztán ismét magunkra találtunk. Több jó egyéni teljesítmény mellett csapatszinten is jól működtünk. Nagyon örülök annak, hogy már az első meccseinken megmutatkozott, hogy a gyerekeknek van szíve a játékhoz, képesek egymásért küzdeni. A második félidő hasonló mederben folytatódott, mint az első. Hol egyik, hol másik csapatnál volt az előny, nagy erőket mozgósított mindenki az első győzelem megszerzése érdekében. Az utolsó negyedben ismét a jobbik arcunkat mutattuk és az utolsó energiákat összegyűjtve végül egy nagyon szoros meccsen, bravúros szép győzelmet arattunk! Gratulálok ellenfelünknek is és edzőjüknek Tamás Nórinak!

Nagyon büszke vagyok fiatal U10-es csapatomra ezért a szép bemutatkozásért, a bravúros győzelemért! Nagy köszönet a minket szép számban elkísérő szülőknek, akiknek szurkolását, támogatását végig éreztük és sokat jelentett számunkra!

Ebben a jó hangulatban és sikerélményeket is szerezve folytatjuk a munkát ezen a hosszú úton, melynek még nagyon az elején járunk!

HAJRÁ KOSÁRSULI!!! HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!