U11B- Alapszakasz, 5. forduló, Dombóvár

Hazai pályán rendezhettük meg a Kenguru Kupa alapszakaszának ötödik fordulóját.

U11/B: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 5. forduló, Dombóvár

 

PVSK NKA Leány/A-Dombóvári Kosársuli KE U11/B 45-75 (11-14, 18-33, 10-12, 6-16)

Pataki Krisztián 23, Bálind Bendegúz 15, Fábos Dominik 12, Bor Buda 11, Imhof Milán 6, Illés Csanád 3, Potocska Kristóf 3, Szincsák Gergely1, Tóth Nátán 1, Drüszler Dávid-, Németh Koppány-, File Kristóf-

Dombóvári Kosársuli KE U11/B –Kozármisleny SE/A 41-49

Vezetőedző: Kardos Attila

Hazai pályán rendezhettük meg a Kenguru Kupa alapszakaszának ötödik fordulóját. Egy jól sikerült U10-es bajnoki torna után, szorgalmas edzésmunkával a hátunk mögött, kellő önbizalommal vártuk a mérkőzéseket.

Az első találkozón a PVSK NKA U11/A leány csapata volt az ellenfelünk. Ebben a szezonban már harmadszor mérkőztünk egymással. A számunkra értékes és bravúros győzelmeket hozó korábbi két meccs után hasonlóra készültünk harmadik alkalommal is! Egy jó bemelegítés után jól indítottuk a meccset és ez a lendület kitartott a záró dudaszóig. A második és negyedik negyedben extra teljesítményt nyújtottunk, de az első és a harmadik periódusban is kontrolláltuk a játékot így valamennyi negyedet megnyerve, ragyogóan szép győzelmet arattunk. Tekintettel arra, hogy kizárólag 2014-es születésűekből álló U10-es csapattal szerepelünk ebben a bajnokságban is, ez a nagyarányú győzelem komoly siker számunkra. Nagy dicséret illeti a csapat minden tagját!

Egy mérkőzésnyi pihenőt követően a Kozármisleny U11/A fiú csapata következett. Ősszel egyszer már találkoztunk. Akkor egy kiélezett, izgalmas mérkőzésen bravúros győzelmet arattunk. Nehéz meccsre volt kilátás, látva az ellenfél fizikális fölényét, a PVSK ellen mutatott kemény, fault határos és eredményes játékát. Az első negyedben és a második negyed első felében kissé megszeppenten kosárlabdáztunk, nehezen vettük fel az ellenfél kemény játékstílusát. Ebben az időszakban a tudásunk alatt teljesítettünk, de nem voltunk reménytelen helyzetben. A félidei büntetőzés nagyon jól sikerült és ez lendületet adott. Csapatom játéka feljavult, magassághátrányunk ellenére „felvettük a kesztyűt” és szép támadások mellett jól is védekeztünk. Előbb egyenlítettünk majd a vezetést is átvettük. A harmadik negyed kiegyenlített küzdelmet hozott és egál állással fordulhattunk rá a záró játékrészre. Bár itt is jól küzdöttünk, a komoly fizikális igénybevétel felőrölt minket. Egy szoros mérkőzésen, tisztességes helytállás után a mislenyiek örülhettek jobban, de sok haszna volt ennek a találkozónak, hisz már ebben a korban is hozzá kell szoknunk ahhoz a fizikális játékhoz, ami a modern kosárlabdát jellemzi.

Gratulálok a gyerekeknek, mert nagyon szépen teljesítenek mindkét bajnokságban! Jó az irány, ezt kell tartanunk a továbbiakban is!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!