U11B- Alapszakasz, 6. forduló, Mohács

Az eddigi leghosszabb utazásunkra került sor a Kenguru Kupa alapszakaszának 6. fordulójában.

U11/B: Kenguru bajnokság, alapszakasz, 6. forduló, Mohács

Dombóvári Kosársuli KE U11/B- Mohácsi Torna Egylet 1888  57-44 (13-7, 18-15,16-8, 10-14)

Bálind Bendegúz 15, Imhof Milán 11, Potocska Kristóf 8, Pataki Krisztián 7, Bor Buda 5, Pallósi Zalán 3, File Kristóf 3, Szabó László 2, Tóth Nátán 1, Keszthelyi Ádám 1, Ungvári Endre 1, Berta Borbála-,Agócs Benedek-,

KASI/C-Dombóvári Kosársuli KE U11/B  56-42  (20-10, 17-13, 12-4, 7-15)

Pataki Krisztián 16, Bor Buda 10, Imhof Milán 3, Agócs Benedek 3, Bálind Bendegúz 2, Pallósi Zalán 2, Potocska Kristóf 2, Berta Borbála 1, Szabó László 1, Keszthelyi Ádám 1, Tóth Nátán 1, File Kristóf-, Ungvári Endre-,

Vezetőedző: Kardos Attila

Az eddigi leghosszabb utazásunkra került sor a Kenguru Kupa alapszakaszának 6. fordulójában. Ezúttal Mohács volt az úticél, ahol nagyon jó körülmények között mérkőzhettünk ellenfeleinkkel a Kisfaludy Sportcsarnokban. Egy jó hangulatú utazást, majd egy alapos, jó bemelegítést követően a házigazda Mohácsi TE volt az ellenfél. Tudtuk, hogy egy nálunk idősebb csapatról van szó, akik az előző fordulóban a C csoportban is játszottak szoros mérkőzést, így könnyű meccsre nem számíthattunk. Nagy örömömre jó ritmusban, bátran játszva kezdtük a találkozót, ami láthatóan meglepte az ellenfelet és szurkolóikat. Koncentrált emberfogásos védekezés, szép technikai megoldásokkal és pontos dobásokkal tarkított támadójáték jellemzett minket. A második negyedben valamivel kiegyenlítettebb játék folyt a pályán de nagyon ügyesen kontrolláltuk a mérkőzést. A félidőben mindezt egy kiváló büntetőzéssel is sikerült megfejelni, ami tovább növelte önbizalmunkat. A játék képe a harmadik negyedben sem változott sokat. Játékosaim felszabadultan kosárlabdáztak, élvezték a játékot. Az utolsó negyedben egy kicsit alábbhagyott a lendület de az újabb nagyon szép és értékes győzelmünk nem forgott veszélyben. Minden játékosunk jelentős játékpercet kapott a bizonyításra. Gratulálok a csapatnak!

Rövid szusszanás után a KASI/C következett, akik a korosztály második legerősebb kaposvári csapata. Bár kisebb létszámban érkeztek, a jelenlévő játékosaik jó fizikumú, nálunk idősebb, magasabb és kifejezetten kemény kosárlabdát játszó csapat benyomását keltették. Fegyelmezett, fault határos, jó védekezésük ellen nem igen találtuk az ellenszert és ez meg is látszott az első negyed eredményén. Második sorunk már jóval közelebb járt az ellenfélhez, támadásban, védekezésben egyaránt jobb teljesítményt nyújtottak, mint első sorunk, akik a harmadik negyedben sem tudtak megújulni. A mérkőzés ezen periódusában ellenfelünk néhány szabálytalansága már súrolta a durvaság határait is, melyet fiatal U10-es játékosaim tapasztalatlanságuk miatt még nem tudtak kellő higgadtsággal kezelni és ez rányomta a bélyegét a negyedre. Kicsit rendet kellett tennem a fejekben, lelkekben és arra kértem a csapatot, hogy az utolsó negyedben alkalmazkodjunk az ellenfél játékstílusához és agresszió, durvaság nélkül de határozott, szoros, kemény védekezés formájában „vegyük fel a kesztyűt”! A meccs számunkra legnagyobb pozitívuma az volt, hogy ezt meg tudták valósítani a gyerekek. Dolgozott bennük a dac, a „csak azért is megmutatjuk” mentalitás és ez az eredményben is megmutatkozott, hisz a záró játékrészt magabiztosan nyertük!

Gratulálok az ellenfélnek és a csapatomnak is ehhez a mérkőzéshez is, mert meg tudtunk újulni és tisztességgel helytálltunk egy főként fizikálisan előttünk járó csapattal szemben!

Köszönöm a minket elkísérő dombóvári szurkolók kitartó és nagyon sportszerű támogatását! Ez nem volt elmondható minden jelenlévőről a teremben de ez már nem a mi dolgunk!

A nap végén, verőfényes napsütésben ellátogattunk még a Dunapartra, majd egy összességében nagyon jó hangulatú és sok pozitívumot hozó nap után elindultunk haza.

Dolgozunk tovább, mert hamarosan az U10-es bajnokság ötödik fordulója következik számunkra!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!