U12B- Alapszakasz 1. forduló, Pécs
Pécsen rendezték az u12-es gyerek bajnokság 1. fordulóját, ahol a „B” csapatunkkal vettünk rész.

Dombóvári Kosársuli KE/B-PVSK NKA LEÁNY/A 33-94 (5-27, 9-35, 9-12, 10-20)

Lehőcz Gellért 8, Schaadt Zétény 6, Gölöncsér Ádám 5, György Bence 5, Béndek Zalán 4, Szijártó Dávid, Szilágyi Kristóf, Mati Botond, Blaskovics Gergő 1, Erdős Kristóf, Albert Léna, Schott Zsigmond, Szalontai Fanni, Várhegyi Iván, Klotz Janó.

GYKSE Szekszárd/B-Dombóvári Kosársuli KE/B 55-44 (11-12, 16-12, 16-12, 12-8)

Lehőcz Gellért 14, Schaadt Zétény 6, Gölöncsér Ádám 6, György Bence 3, Béndek Zalán 2, Szijártó Dávid 2, Szilágyi Kristóf 2, Mati Botond 2, Blaskovics Gergő, Erdős Kristóf, Albert Léna, Schott Zsigmond 2, Szalontai Fanni, Várhegyi Iván 3, Klotz Janó.

Pécsen rendezték az u12-es gyerek bajnokság 1. fordulóját, ahol a „B” csapatunkkal vettünk rész. Sajnos Ancsa néni családi okok miatt nem tudott mos a csapattal utazni, de nagyon várjuk vissza, mert hiányzott! A gyermek bajnokság egy plusz játéklehetőség nekünk az idősebb korosztályban, hogy minél többet tudjunk a pályán tölteni és rutint szerezni.

Kezdésnek a hazai lány csapattal próbáltunk megbirkózni, akik igen nagy fizikai, magassági előnybe voltak hozzánk képest. Nem problémáztunk egy percig sem ezen igyekeztünk a legjobbat kihozni magunkból. Rengeteg hibával rajtoltunk, de ahogy mentünk bele a mérkőzésbe egyre szebb és szebb dolgokat valósítottunk meg. A második félidőre magunkra találtunk és az eredményből is látszik, hogy elhittük, nem mindig a magasság a lényeg! Ezekre a percekre lehet majd építkezni tovább!

Egyből egy 15-20 perces pihenő után folytattuk a hétvégénket a megyeszékhelyi csapattal, ahol ismét találkoztunk ügyes fiúkkal. Szerencsére fejben benne maradtunk a lányok elleni mérkőzésbe és szoros meccset tudtunk játszani. A forduló után azonban kijött a fáradtság és egyre több rossz döntést hoztunk, amit a GYKSE ki is használt. Időkérésnél megbeszéltük, hogy az erő elfogyott, de a SZÍVÜNK NEM! Megmutatta a CSAPAT mi az a Dombóvári SZÍV !!!! Emelem kalapom előttük, hogy az utolsó másodpercig küzdöttek, CSAK ÍGY LEHET A PÁLYÁRA felmenni! Gratulálok mindenkinek, hatalmas élményt adtatok !

Hartung Attila gondolatai a meccsekről:
„2023. október 14-én 14 játékossal a fedélzeten indultunk Pécsre a gyermekbajnokság első fordulójára.
Ebben a bajnokságban csapatunk „hátránnyal” indul, mert az ellenfelek egy évvel és jó pár centiméterrel, valamint testsúly kilógrammal előttünk járnak. Itt a fő célunk az, hogy a játékosaink meccsrutint szerezzenek, fejlődjön az önbizalmuk, az erőnlétük, a sebességük, és megcsinálják az edzésen gyakorolt mozgásokat, megoldásokat meccskörülmények között. Épp ezért a mérkőzések végeredményei számunkra másodlagosak.
Tehát nem elemzeném külön-külön a két mérkőzést, inkább egy összegzés következik.
A gyerekek mindkét meccsen kihozták magukból a maximumot. A kezdeti megilletődöttség után felvették a versenyt, és beleálltak a meccsekbe. A tudásukat, a szívüket-lelküket, lelkesedésüket adták a pályán. Sokan, sokszor erőn felül teljesítettek, mert megértették, hogy így tudnak fejlődni. Extra teljesítmények voltak a csapatban!!! Hálás köszönetem Halmai Balázsnak, aki ott volt velünk a meccseket megelőző edzéseken, és a mérkőzéseken. Köszönöm szépen a Szülők segítségét, és sportszerű szurkolását!
Ancsa! Igazán büszke lehetsz erre a csapatra! Még sok örömet fog nekünk okozni ez a sok ügyes gyermek! Hiányzol! Várunk vissza!
Üdvözlettel: Hartung Attila”, Hajrá Dombóvár! 

Hajrá Dombóvár!