U12B- Alapszakasz, 2. forduló, Pécs
U 11-es csapatunk újra egy kemény fordulót nyomott le az U 12-es bajnokságban olyan teamekkel szemben, ahol a csapattagok több mint fele egy évvel idősebb

Gyermek bajnokság, 2. forduló. 2023. 11. 18. Pécs Református Kollégium Sportcsarnoka

1.mérkőzés:

Gyakorlós Csibék—Dombóvári Kosársuli KE U 12/B  52:59 ( 9:18, 13:15, 12:14, 8:12)

Lehőcz Gellért (14), Béndek Zalán (11), Schaadt Zétény (9), Mati Botond (7), Várhegyi Iván (6), Gölöncsér Ádám (3), Erdős Kristóf (3), Szíjártó Dávid (3), György Bence (2), Albert Léna (1), Szilágyi Kristóf (-), Blaskovics Gergő (-), Klotz Janó (-), Stubián Zalán (-), Szalontai Fanni (-),

  1. mérkőzés:

Dombóvári Kosársuli KE U 12/B—NKA Pécs, U 12 fiú/B   27:65 (6:16, 14:17, 2:18, 5:14)

Lehőcz Gellért (2), Béndek Zalán (6), Schaadt Zétény (8), Mati Botond (2), Várhegyi Iván (-), Gölöncsér Ádám (2), Erdős Kristóf (-), Szíjártó Dávid (6), György Bence (-), Albert Léna (-), Szilágyi Kristóf (-), Blaskovics Gergő (1), Klotz Janó (-), Stubián Zalán (-), Szalontai Fanni (-),

U 11-es csapatunk újra egy kemény fordulót nyomott le az U 12-es bajnokságban olyan teamekkel szemben, ahol a csapattagok több mint fele egy évvel idősebb. Csupán 3 edzésünk volt, hogy újra nagyot váltsunk, nagy palánkra edzünk és gyakoroljuk az 5:5-ös felállást. Játékosainknak több elvárásnak is meg kellett felelniük, amit igyekeztek megoldani. Legfontosabb volt az alapvonalas bedobás megvalósítása, ami az esetek 80 %-ban sikerült is. Aztán a labdafelhozatal, a széleken való indulás, a pontos passzok, a nagy palánkra dobott ziccerek, az egészpályás emberfogásos védekezés, a lepattanók szedése.

Azt gondolom szerencsések vagyunk, hogy viszonylag nagy létszámú csapattal tudunk dolgozni és játékosaink nagy része abszolút lelkesedéssel áll a játékhoz. Másrészt nehéz helyzetben is vagyunk, mivel 12 helyre 8-8 perces negyedek mellett 15 játékost kell forgatni. Így az állandó cserék bár pihentetik a gyerekeket, de egyben meg is szakítják a játékot. Biztos egyszerűbb megoldás lenne csupán 12 „Spielert” elvinni a mérkőzésekre, de az ember igyekszik mindig mindenkinek megfelelni. Elég nehéz!

Örülök, hogy Halmai Balázs is eljött a hétvégi fordulóra és mi edzők mindannyian együtt nyugtáztuk, hogy a gyerekek hétről hétre rengeteget fejlődnek!

Az első meccs, a nálunk idősebb lányokkal komoly izgalmakat tartogatott, főleg az állandó cseréknek köszönhetően, de úgy érzem nagyot játszottunk! Akartunk, hajtottunk, küzdöttünk, volt bennünk tartás, hit, szív és lélek.

A második mérkőzésen egy kimondottan jól felkészült heti 7-et is edző Rátgéberes csapattal találkoztunk. Bár az eredmény meglepőnek tűnik, de méltó ellenfélnek bizonyultunk. Srácok, lányok jók voltatok és egyre jobbak is lesztek! Legyen bennetek kitartás és ne adjátok fel! Nem lesz mindenkiből válogatott játékos, de a kosárlabdát örökre lehet szeretni! Kell hozzá kitartás, türelem, saját magunk elfogadása, a csapat és a sportág iránti tisztelet!

Mi büszkék vagyunk rátok!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!