U14B- Regionális Bajnokság 5. forduló, Dombóvár
A legjobbjukat nélkülöző bonyhádiak ellen nehezen vettük fel a ritmust, talán elhittük, hogy könnyebb meccs lesz, mint az előző fordulóban, ennek következtében a félidőig fej-fej mellett haladtak a csapatok.

Fiú Serdülő Területi Bajnokság 5. forduló „C” csoport

2024.03.03. Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE/B – Bonyhádi KSE 64-47 (16-8, 10-17, 19-15, 19-7)

Amma Botond 4, Balogh Kornél 2, Benkő Szabolcs 13/3, Darázsdi Ákos -,  Eljaber Mohammadihsan -, Gyenei Bence 12, Horváth Gergő 14, Kiss Kolos Boldizsár -, Klemen Zsombor -, Kuurstra Mike 12, Péter Kusán 7, Szuper Dávid -, Takács Benett –

Dombóvári Kosársuli KE/B – Atomerőmű SE/B  65- 68 (12-12, 15-24, 19-15, 19-17)

Amma Botond 4, Balogh Kornél -, Benkő Szabolcs 14, Darázsdi Ákos 2,  Eljaber Mohammadihsan -, Gyenei Bence 21, Horváth Gergő 2, Kiss Kolos Boldizsár 2, Klemen Zsombor -, Kuurstra Mike 7, Péter Kusán 9, Szuper Dávid -, Takács Benett 2

A legjobbjukat nélkülöző bonyhádiak ellen nehezen vettük fel a ritmust, talán elhittük, hogy könnyebb meccs lesz, mint az előző fordulóban, ennek következtében a félidőig fej-fej mellett haladtak a csapatok. A második félidőben aztán a jobb koncentrációnak köszönhetően eleinte támadásban aztán védekezésben is megtaláltuk magunkat és magabiztos győzelmet tudtunk aratni.

Tudtuk, hogy a második meccs még nehezebb lesz, ennek megfelelően próbáltunk az első perctől a szükséges fordulatszámon pörögve játszani, ami nagyjából a 15. percig sikerült, utána egy rövidzárlat – és az ebből adódó sok eladott labda miatt – ellenfelünk a félidőre 9 pontos előnyt szerzett. Az iram a második félidőre csak fokozódott, az eredmény pedig hullámzott, hol feljöttünk 1-2 pont távolságra, hol újra elhúztak a szekszárdi fiúk 7-8 ponttal. Nagyon pozitív, hogy egy percig nem adtuk fel, hajtottunk, küzdöttünk az utolsó másodpercig. A megfelelő pillanatokban a kellő higgadtság hiányzott, így nem tudtuk megfordítani a mérkőzés állását. Ennek ellenére nagyon elégedett és büszke vagyok a csapat által a pályára letett teljesítménnyel, gratulálok mindenkinek!

Szintén jár a gratuláció azért, hogy az alapszakasz végeztével a 14 csapatos bajnokság 8. helyén zártunk, amivel bejutottunk a felsőházi rájátszásba, így újabb 6 kemény mérkőzés vár ránk, amiken tanulni és tapasztalatot szerezni tudunk.