Fiú Serdülő Területi Bajnokság Tolna Megye 1. forduló „D” csoport

Két mérkőzéssel kezdtük meg bajnoki szereplésünket a területi bajnokságban.

Bonyhádi KSE – Dombóvári Kosársuli KE/B 86-35 (23-12, 20-8, 22-8, 21-7)

Amma Botond 9, Darázsdi Ákos 4, Derventics Marcell -,  Eljaber Mohammadihsan -, Fekete Ádám -, Gyenei Bence 6, Horváth Gergő -, Klemen Zsombor -, Kuurstra Mike -, Pető Benedek 12, Péter Vencel Kusán 4, Takács Benett –

Dombóvári Kosársuli KE/B – Azúr Kaposvár 98-31 (34-2, 20-5, 28-14, 16-10)

Amma Botond 30, Darázsdi Ákos 2, Eljaber Mohammadihsan 4, Gyenei Bence 12, Horváth Gergő 2, Kiss Kolos Boldizsár 4, Klemen Zsombor 8, Kuurstra Mike 10, Pető Benedek 12, Péter Vencel Kusán 14, Szuper Dávid -,Takács Benett 6

Két mérkőzéssel kezdtük meg bajnoki szereplésünket a területi bajnokságban.

Első ellenfelünk a bonyhádi csapat volt, akik ellen megilletődötten kezdtük meg a mérkőzést. Nem voltunk elég kemények, nem mertük az ütközéseket felvállalni, aminek az lett az eredménye hogy ellenfelünk könnyedén szerezte pontjait az első pár percben. Egy időkéréssel rendeztük a sorokat, utána változott valamelyest a játék képe. Támadásaink során a helyzetek kialakításával nem volt gond, többször is szép játékokkal sikerült üres helyzetet teremtenünk, azonban a dobásoknál vagy nem volt szerencsénk, vagy hiányzott a kellő koncentráció, így azok rendre kimaradtak. A meccs további részére is ez volt a jellemző, így sajnos nagyon kevés pontot szereztünk, ami miatt egyre nőtt a különbség a két csapat között. A jobbik csapat nyert, gratulálunk a bonyhádiaknak!

A második mérkőzésen megfordultak az erőviszonyok, itt mi képviseltünk nagyobb játékerőt, amit az első perctől kezdve sikerült a pályán is bizonyítanunk. Nagyon jól kezdtünk, szinte minden támadás során gyorsindításból tudtunk könnyű kosarakat szerezni, így az első negyed végére jelentős különbség alakult ki. Sajnos ez elaltatott kicsit bennünket, a folytatásban már nem voltak olyan gördülékenyek a támadásaink, és újra elkezdtük kihagyni a sima ziccereket is. Örülök, hogy mindenkinek kellő játéklehetőséget tudtam biztosítani, és mindenki igyekezett is élni ezzel.

A tornát összegezve úgy gondolom, hogy jó kiindulási alap volt, ami alapján le tudtuk mérni, hogy jelenleg hol tartunk, mi az, amin a legtöbbet kell dolgoznunk, hogy folyamatosan javuljunk, fejlődjünk. A győzelemhez gratulálok minden játékosomnak, dolgozunk keményen tovább, hogy még több hasonló élményben lehessen részünk a szezon során!