U14B- Fiú Serdülő Területi Bajnokság Tolna Megye 2. forduló „D” csoport
A második – hazai pályán megrendezett – fordulóban ismét összecsaphattunk a kaposvári Azúr csapatával.

Fiú Serdülő Területi Bajnokság Tolna Megye 2. forduló „D” csoport

2023.11.25. Dombóvár

Dombóvári Kosársuli KE/B – Azúr Kaposvár 101-46 (25-9 28-0, 18-19, 30-18)

Amma Botond 14, Benkő Szabolcs 24,  Derventics Marcell 2, Eljaber Mohammadihsan 4, Gyenei Bence 22, Horváth Gergő 2, Kiss Kolos Boldizsár 2, Klemen Zsombor 2, Kuurstra Mike 6, Péter Vencel Kusán 21, Szuper Dávid -,Takács Benett 2

Siófoki KSE – Dombóvári Kosársuli KE/B 95-52 (22-12, 33-11, 18-23, 22-6)

Amma Botond -, Benkő Szabolcs 13/3, Derventics Marcell -,  Eljaber Mohammadihsan 4,  Gyenei Bence 2, Horváth Gergő 10, Kiss Kolos Boldizsár 1, Klemen Zsombor -, Kuurstra Mike 2, Pető Benedek 15, Péter Vencel Kusán 4, Takács Benett 2

A második – hazai pályán megrendezett – fordulóban ismét összecsaphattunk a kaposvári Azúr csapatával. Az első félidőben a kezdeti nehézségek után – a mérkőzés elejére még nem ébredtünk fel teljesen- olyan játékot mutattunk, amit előzetesen látni szerettem volna a pályán, jó védekezés után összeszedetten, gyorsan, és eredményesen támadtunk. A második félidőre a nagyon előny tudatában sajnos teljesen szétcsúszott a védekezésünk, elpuhultunk, nem koncentráltunk eléggé, amiből egy adok-kapok játék alakult ki, ekkor egyedül azzal lehettem elégedett, hogy a támadásainkat továbbra is eredményesen tudtuk befejezni.

Tudtuk, hogy a második mérkőzésen – ahol a két győztes csapott össze a csoport megnyeréséért – sokkal nehezebb dolgunk lesz. Sajnos az első félidőben nem sikerült felnőnünk a feladathoz, ellenfelünk sokkal keményebben, harcosabban játszott, amivel nem tudtunk mit kezdeni, túl könnyen megadtuk magunkat, így az első játékrészben el is dőlt a mérkőzés. A harmadik negyednek viszont teljesen más felfogással vágtunk neki, ekkor minden tekintetben fel tudtuk venni a versenyt a siófokiakkal. Ez volt az egész szezon eddigi legjobb negyede, élvezet volt nézni, hogy milyen fordulatszámon pörögtünk végig, igazi csapatként hajtottuk végig a tíz percet. Az utolsó negyedben ismét ellenfelünk akarata érvényesült, akiknek gratulálunk a győzelemhez, és a csoport megnyeréséhez.

Mindkét mérkőzésen voltak nagyon jó periódusaink, sok területen láttam fejlődést az előző fordulóhoz képest, az eredmények pedig nagyjából úgy alakultak, ahogy előzetesen várni lehetett. Úgy érzem, hogy a kosárlabda játékelemeiben való fejlődésen túl nagy hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy keménységben, agresszivitásban is fel tudjuk venni a versenyt az erősebb csapatokkal, és elhiggyük magunkról, hogy az ilyen mérkőzéseken is van keresnivalónk. Ebben a szellemben dolgozunk tovább!