U14B- Fiú Serdülő regionális bajnokság 3. forduló, Kaposvár
Harmadik Azúr elleni mérkőzésünkkel kezdtük meg idei utolsó fordulónkat, az előző kettőhöz hasonlóan magabiztos, nagy különbségű győzelmet aratva.

Fiú Serdülő Területi Bajnokság 3. forduló „D” csoport

2023.12.16. Kaposvár

Dombóvári Kosársuli KE/B – Azúr Kaposvár 69-29 (20-11, 17-4, 14-10, 18-4)

Amma Botond 20, Benkő Szabolcs 7, Eljaber Mohammadihsan 6, Fekete Ádám -, Gyenei Bence 12, Horváth Gergő,  Klemen Zsombor -, Kuurstra Mike 2, Péter Vencel Kusán 12, Pető Benedek -, Szuper Dávid -,Takács Benett 2

KASI/C – Dombóvári Kosársuli KE/B 48-68 (14-10, 8-26, 13-15, 13-17)

Amma Botond 2, Benkő Szabolcs 7, Eljaber Mohammadihsan 2, Fekete Ádám -, Gyenei Bence 26, Horváth Gergő 10,  Kiss Kolos Boldizsár -, Klemen Zsombor -, Kuurstra Mike 10, Péter Vencel Kusán 5, Pető Benedek 6, Takács Benett –

Harmadik Azúr elleni mérkőzésünkkel kezdtük meg idei utolsó fordulónkat, az előző kettőhöz hasonlóan magabiztos, nagy különbségű győzelmet aratva. A játékperceket egyenlően elosztva mindenki kivette a részét a győzelemből, bár a játék még kicsit álmoskás volt, a hamar kiharcolt nagyobb előny tudatában nem koncentráltunk végig megfelelően, ezért sok hiba csúszott a támadásainkba, viszont a védekezésünk általában jól működött.

Tudtuk, hogy a második mérkőzésen jóval nehezebb dolgunk lesz, próbáltam tudatosítani a kezdés előtt, hogy az elejétől kezdve megfelelő fordulatszámon pörögve, és odafigyelve játszva lehet csak esélyünk egy jó eredményre. Ennek ellenére sajnos ismét beragadtunk, az első nyolc percben mindössze négy pontot sikerült szereznünk. Hiába dolgoztunk ki tiszta dobóhelyzeteket a befejezéseknél rendre hibáztunk. Az utolsó két perc jobban sikerült, így zárkózni tudtunk ellenfelünkre.  A második negyedünk viszont szenzációsra sikerült, ekkor mindent úgy csináltunk, ahogy azt kell: agresszívan, harcosan védekezve, gyorsan és okosan támadva nem csak megfordítottuk az állást, hanem komolyabb előnyt is sikerült kiharcolnunk a félidőig. Még azt is sikerült átvészelnünk, hogy az addig igazi vezérként játszó Horváth Gergőt elveszítettük sérülés miatt, innen is jobbulást kívánunk neki!

A második félidőben fent tudtuk tartani a magas színvonalú játékot, védekezésben és támadásban is igazi csapatként működtünk. Végre azt láttam mindenkin, hogy élvezi a játékot, és ennek eredményeként olyan játékelemeket is megoldottunk, amiket eddig – bár edzéseken sokat gyakorultunk – éles helyzetben még nem tudtunk, vagy nem mertünk megcsinálni. A szívünk és az eszünk is végig a helyén volt, így előnyünket végig magabiztosan meg tudtuk tartani.

Idei messze legjobb teljesítményünkkel sikerült meglepnünk magunkat egy tornagyőzelemmel, aminek eredményeképpen a jövő évben esedékes következő fordulóban már egy csoporttal feljebb kell helyt állnunk. Egy kis ünnepi lazítás után igyekszünk felkészülni az előttünk álló feladatokra.

Gratulálok minden játékosomnak, és kellemes ünnepeket, jó pihenést kívánok az év utolsó napjaira!