SERDÜLŐ (U14) FŐTÁBLA VI. FORDULÓ Budapest 2019.04.28-29.

Zalakerámia ZTE KK – DOMBÓVÁRI KS 49-61 (15-18, 17-9, 13-19, 4-15)
Vincellér Nándor -, Kovács Benjamin -, Lép Adrián 3, Győri Márk -, Roósz Roland 13, Berta Boldizsár 4, Farkas Ádám 2, Szőke Bálint 32/6, Monostori Ákos 4, Csomor Gábor 2, Óliás Gergő 1, Kardos Máté -,

Kecskemét KA/A – DOMBÓVÁRI KS 53-51 (16-12, 11-9, 14-13, 12-17)
Vincellér Nándor -, Kovács Benjamin -, Lép Adrián 11, Győri Márk -, Roósz Roland 5, Berta Boldizsár 2, Farkas Ádám 3, Szőke Bálint 25/9, Monostori Ákos 4, Csomor Gábor -, Óliás Gergő 1, Kardos Máté -,

DOMBÓVÁRI KS – Vasas Akadémia/A 44-91 (11-38, 9-16, 12-17, 12-20)
Vincellér Nándor -, Kovács Benjamin -, Lép Adrián 6, Győri Márk -, Roósz Roland 11, Berta Boldizsár -, Farkas Ádám -, Szőke Bálint 23/12, Monostori Ákos 2, Csomor Gábor -, Óliás Gergő -, Kardos Máté 2,

Elérkeztünk főtáblás sorozatunk utolsó állomásához a VI. fordulóhoz. Pasarét adott otthont a Q csoport négy csapatos rendezvényének. Egy kicsit változtak a mérkőzések beosztásai, a megszokott szombati program vasárnapra került át, így besűrűsödtek az időpontok. Részünkre a mérkőzések vasárnapi beosztásai testidegennek tekinthetőek voltak a pihenés nélküli játék sorozatai miatt. Mivel semmi regenerálódási időt nem adott a szervező a két mérkőzés között, ezért sérülések komoly veszélyei fenyegettek bennünket!!
A négy csapat már kiérdemelte az előző fordulókban a nyolc közé jutást, ezért túl nagy tétje nem volt a lebonyolításnak. A zalaegerszegi csapat ellen kezdtük meg a hétvégi menetet, de sajnos gyengén és akaratszegényen játszottunk az első és a második negyedben is. Elképzeléseink nem úgy teljesültek a későbbiekben sem, ahogy szerettük volna, pontatlanságunk kevés gólt eredményezett. A mérkőzést megnyertük, de nem volt meggyőző a játékunk.
Vasárnapi első ellenfelünk a kecskeméti együttes volt. Ismertük őket és tudtuk, hogy gyors, robbanékony játékot játszanak sok-sok befutással. Figyeltünk a védekezésre és támadásaink is rendre pontosak voltak. A szombati játéknaphoz képest szépen és figyelmesen építettük akcióinkat. A jó védekezésnek köszönhetően 50 pont körül tartottuk ellenfelünket, ami számunkra kimagasló teljesítmény. Gratulálok a fiúknak és büszkék lehetnek magukra, mert a fejlődés egy újabb szakaszához sikerült megérkeznünk. Természetesen gratulálok a Kecskemétnek a győzelemhez és sok sikert kívánok nekik a döntőben.
A Vasas elleni mérkőzésnek részünkről sportértéke nem volt, így nehéz róla véleményt alkotni és elemezgetni. Pihenés nélkül az ország legjobbjaival egymás után játszani nem túl felemelő érzés egy kis és feltörekvő csapatnak. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez.
Azt gondolom, hogy fiaink minden kihívásnak megfeletek, teljesítették, sőt felülmúlták elképzeléseinket a 2018-2019-es teljes szezon alatt. Sokan több korosztályban is versenyeztek, de emellett tisztességesen és szorgalmasan látogatták az edzéseket. Fejlődésük nem is maradt el, ami megmutatkozott az eredményekben. Idén ismét országos döntőben a serdülők, ami felemelő érzés számunkra. Várjuk a kihívást és a szereplést a legjobbak között május végén.


Hajrá DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI!!