Kenguru bajnokság 4. forduló, 2020. január 25. szombat, Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia

1.mérkőzés: Dombóvári Kosársuli—NKA Pécs fiú/B 48:47 (1. negyed:13:9, 2. negyed: 5:6, Büntetők:4:6,3. negyed: 11:8, 4. negyed:15:18)
Dombóvári Kosársuli: Pataki Gergő (3), Kiss Máté (1), Lehőcz Zétény (11), Herke Máté (9), Szabó Milán (1), Horváth László (6), Kalocsa Dániel (4), Barna Zalán (6), Fülöp Sámuel (-), Lakatos Ábel (2), Ignácz Dominik (-), Márfi Ákos (4). Kálmán Roland (1), Bogárdi Dominik (-),

Sajnos az elmúlt héten sok betegünk volt, most kezdtek visszaszállingózni a sérült játékosaink is, így a 6 hetes felkészülési szakasz a karácsonyi szünet miatt nem éppen zökkenőmentesen folyt.
Az utolsó két edzésen már teljes létszámban vettünk részt, és úgy is nézett ki, hogy van játékképünk, elképzelésünk és nyugodtan vághatunk bele a két hétvégi mérkőzésnek.
Ehhez képest nagyon megküzdöttünk az egy pontos győzelemért.
Most is rengeteg kosár kimaradt, dacára a kidolgozott helyzeteknek. Ha jobban összpontosítunk, nem lett volna ilyen szoros a vége, sokkal több van bennünk, mint amennyit kihoztunk magunkból. De mindig vannak pozitív dolgok, tehát olyan játékosok, akik meglepnek kiemelkedő technikai fejlődésükkel, kezdeményező képességükkel, küzdeni tudásukkal. (Horváth László, Kalocsa Dániel). A kis emberek mint mindig a mérkőzések hősei, akik számára nincs lehetetlen, akik képesek szívükkel, akaratukkal mérkőzést nyerni. (Pataki Gergő, Lehőcz Zétény, Herke Máté, Szabó Milán, Barna Zalán). Meg kell említeni azt a játékosunkat is, aki atlétikai versenyről érkezvén, fáradtságot nem kímélve tette oda magát a kosárlabda pályán is.

2.mérkőzés: KASI /A—Dombóvári Kosársuli 89:41 (1. negyed:20:6, 2. negyed: 24:4, Büntetők:7:7, 3. negyed: 28:7, 4. negyed:10:10)
Dombóvári Kosársuli: Pataki Gergő (3), Kiss Máté (-), Lehőcz Zétény (10), Herke Máté (3), Szabó Milán (3), Horváth László (5), Kalocsa Dániel (3), Barna Zalán (12), Fülöp Sámuel (-), Lakatos Ábel (-), Ignácz Dominik (1), Márfi Ákos (-). Kálmán Roland (1), Bogárdi Dominik (-),

Az első mérkőzés rengeteget kivett belőlünk, ráadásul egy nagyon erős ellenféllel találtunk szemben magunkat. Rendkívül magas, öles, valamint technikailag képzett játékosok szerepeltek a kaposvári csapatban, akikkel szemben tehetetlenek voltunk. Mindenkit bevetettünk a mérkőzés során,-nem sok sikerrel. Egy jobb felépítésű csapattal szembeni vereség soha nem szégyen, rengeteget lehet tanulni belőle, ez a meccs is ezt a cél szolgálta.
Az öltözőben való beszélgetés során legtöbben az első meccs során elért fáradtságot említették. Remélem rendszeres edzéslátogatással sikerül magunkat összeszedni, hogy hozzuk a téli szünet előtti állóképességünket. Kívánom, legyen bennünk harcias szellem és tudjuk alkalmazni azt a rengeteg ismeretet, amit edzéseken elsajátítunk, hiszen 3 hét múlva közeleg a következő forduló.
Szeretnék köszönetet mondani azoknak a szülőknek, akik mindig ott vannak a mérkőzéseinken és támogatnak bennünket. Jó érzés, amikor az ellenfél csapatát ha akár 3 edző és 2 játékvezető is segíti, szüleink még mindig bíznak bennünk és buzdítanak minket a játékra, a küzdelemre.
Köszönet Halmai Balázsnak is, aki sokat segít abban, hogy csapatkapitányunk nála trenírozik az edzésen, nálunk pedig a csapat meghatározó húzó embereként közreműködik.