Gyermek bajnokság 2. forduló 2021. 11. 27. szombat

Kaposvár, Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola

1.mérkőzés: Dombóvári KS U 12 B—-Gyakorlós Csibék, Kaposvár 66—27 (26-6, 11-9, 15-5, 14-7)

(Roósz Balázs (33), Molnár Mátyás (9), Schott Benedek (7), Eljaber Omar Raid Hassan (6), Varga István (6), Kovács Bálint (2), Pintér-Kovács Balázs (1), Kis-Márton Vidor Bátor (1), Glaub Szabolcs (1), Kmetyó Marcell (-), Asztalos Ádám (-), Barna Zsombor (-), Lakatos Noel (-), )

2.mérkőzés:NKA Pécs Leány/B—-Dombóvári Kosársuli U 12 B 23—51 (4-14, 10-16, 4-13, 5-8)

(Roósz Balázs (15), Asztalos Ádám (11), Eljaber Omar Raid Hassan (10), Molnár Mátyás (5 )Kovács Bálint (3), Schott Benedek (2), Varga István (2), Kis-Márton Vidor Bátor (2),Kmetyó Marcell (1), Pintér-Kovács Balázs (-), Glaub Szabolcs (-),Barna Zsombor (-), Lakatos Noel (-), )

Először is gratulálunk a csapatnak, nem a két győzelemhez, hanem a nagyszerű játékhoz!

Csütörtökön kezdtek visszaszivárogni a fiúk, lejárt a karantén, illetve érkeztek a gyógyult játékosok. Kimarad majd két hét, amit erősen megéreztünk. A csütörtöki edzés elég lagymatag volt, hiányzott az erőnlét. Aztán pénteken, mintha más srácok érkeztek volna az edzésre. Mivel a hét eleji edzések a technikai gyakorlásról szóltak, pénteken összeállítottuk a két ötöst és nagypalánkokra játszottunk. Ekkor fogalmaztam úgy, végre megérkeztünk, csapatként működtünk és ugyanezt várjuk el szombati mérkőzéseken is.

Most a két leánycsapat került hasonló helyzetbe, mint mi a múlt héten. 9 illetve 10 játékossal kellett végigjátszaniuk a két mérkőzést. Rendesen el is fáradtak.

Mi az első meccsen félpályán vettük fel az embereket és onnan indítottuk a támadásainkat, majd a második meccsen egész pályán letámadtunk. Erre azért volt szükség, hogy végre megtanuljuk az emberfogásos védekezést, ami eddig nagy hiányosságunk volt. Két irányítónk rengeteget dolgozott, ezzel együtt kiválóan értékesítették a kosarakat. Már az alap és oldalvonalas bedobásoknál is nagy előnyünk volt, két robosztus emberünk pontos bedobásaikkal juttatták el a labdát az induló játékosainkhoz, a palánk alatt pedig egyeduralkodók voltak, Mindenki egy csapatként mozgott és küzdött. Segítettük egymást, biztattuk egymást. Végre sikerült megoldani olyan meccshelyzeteket, amiket az edzésen gyakoroltunk. Nem volt annyi eladott labda, nem volt annyi lépéshiba az indulásnál, de volt a megállásnál. Még mindig nem középen hoztuk fel a labdát és nem a széleken indultunk. De már szedtük a lepattanókat és újra feltettük a palánkra. Nem hagytunk ki annyi ziccert, amennyit szoktunk.

Nem könnyű mellesleg egyik héten kis palánkra dolgozni, a másik héten meg nagyra. Más a kéz és csuklómozgás- a gyűrűmagasságok miatt.

Ma nem csak azok a játékosok voltak kiemelkedőek, akik megdobták magukat (Roósz Balázs, Asztalos Ádám, Molnár Matyi, Eljaber Omar Raid Hassan, Schott Benedek, Varga István) hanem azok is, (Kovács Bálint, Kis-Márton Vidor Bátor) és az összes többi, akik rengeteg labdát szereztek, el mertek vele indulni, mertek kosárra törni és élvezték a játékot.

A mai nap egy örömjáték volt! Büszkék vagyunk rátok! HAJRÁ DOMBÓVÁR!

 

smart

smart