U10 „A”: Baranya megyei U10-es bajnokság, 3. forduló, Pécs

Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves- NKA Pécs „B” 90-20 (22-6, 28-6, 20-0, 20-8)
Meiszterics Áron 37, Bálind Botond 21, Varsányi Ádám 12, Papp Ádám 5, Zsiga Zalán 5, Takács Bence 5, Bedővári Ákos 3, Balog Balázs 2, Kovács Bálint-, Kovács Gergő-, Lukács Zénó-, Schäffer Márton-

Kozármisleny SE Kék-Dombóvári Kosársuli KE Grey Wolves 27-52 (5-18, 12-17, 0-10, 10-7)
Meiszterics Áron 20, Bálind Botond 7, Varsányi Ádám 2, Papp Ádám 9, Zsiga Zalán 1, Takács Bence 5, Bedővári Ákos -, Balog Balázs 4, Kovács Bálint-, Kovács Gergő 4, Lukács Zénó-, Schäffer Márton-

Az újév első mérkőzéseit az U10-es bajnokság „B” csoportjában vívtuk. A decemberi csalódást keltő U11-es fordulót követően igyekeztük kielemezni a hibákat és levonni a tanulságokat. Ezt követően nagyon jó edzésmunkát végeztek a gyerekek az elmúlt hetekben. Pár nap pihenő után a téli szünetben is edzettünk, ami igen hasznosnak bizonyult. Nagy hangsúlyt fektettünk a passzok, labdaátadások technikai fejlesztésére, a dobótechnika fejlesztésére, a lepattanó szerzésre és az állóképesség javítására egyaránt. A fejlődés jól látható volt az edzéseken, a gyerekek nagyon komolyan vették a munkát, aminek nagyon örültem. A kérdés csak az volt, hogy az edzéshez képest lélektanilag teljesen más kategóriát képviselő mérkőzéseken mit tudunk ebből megvalósítani, hisz a legfiatalabb korosztályról van szó. Bár néhány hiányzónk most is akadt betegség miatt a keretben, de végre teljes csapattal, 12 játékossal utazhattunk Pécsre. Nagyon vártuk már, hogy a játékvezető feldobja a labdát a PVSK Szamosi Nándor Sportcsarnokban.
Első mérkőzésünket az NKA Pécs „B” csapata ellen játszottuk! Végre bátran, határozottan és okos játékkal kezdtük a találkozót a megbeszéltek szerint. Rendre labdákat szereztünk már az ellenfél térfelén a ziccereket pedig nagyon jó százalékban értékesítettük. Már az első negyedben sikerült ellépni az ellenféltől. A további játékrészekben pedig egyre jobban nyílt az olló a javunkra. Amit kértem a gyerekektől, azt maximálisan igyekeztek végrehajtani. Jó tempóban, jó döntéseket hozva kosárlabdáztunk a mérkőzés teljes egészében. A mérkőzést végig nagyon komolyan vettük, a tanult játékelemeket okosan alkalmaztuk. Nagy arányú győzelmet sikerült aratni a végére. Bár a félidőben kitűzött merész célunkat, a 100 dobott pontot nem sikerült elérni (90 lett a vége), de így is elégedettek lehettünk a látottakkal.
A második meccsünket a Kozármisleny SE Kék csapata ellen vívtuk. Az első meccsein győztes csapatok csatájának tétje az „A” csoportba való feljutás volt. Egyrészt az első forduló óta nem szerepeltünk a legerősebb csoportban, másrészt kettős győzelmet eddig még nem sikerült aratni. Nagyon elszántan léptünk pályára ezen a mérkőzésen is, nagyon szerettünk volna bizonyítani magunknak és az értünk szurkolóknak is! Azt tudtuk, hogy nehezebb dolgunk lesz, mint az első találkozón, ennek fényében még egy lapáttal igyekeztünk rárakni a teljesítményünkre. Hála Istennek ott folytattuk, ahol az első meccsen abbahagytuk. Jól döntöttünk a labdaátadásoknál, védő és támadó lepattanókat szereztünk, sokat mozogtunk labda nélkül is, járattuk a labdát és most is jó százalékban értékesítettük a ziccereket. Első sorunk a maga negyedeiben lényegében eldöntötte a mérkőzés kimenetelét, de ezen a napon második sorunk is hasonló jó játékkal rukkolt erő. Bár az utolsó negyedet három ponttal elveszítettük, győzelmünk már nem forgott veszélyben. Gratulálok csapatomnak és ellenfelünknek is, akik nagyon sportszerűen küzdöttek a mérkőzés teljes időtartamában. Fontos, hogy a vidéki kisebb egyesületek is megmutassák, hogy elszánt, komoly munka folyik a kiemelkedő infrastruktúrával és anyagi, személyi feltételekkel rendelkező nagy kosárlabda akadémiákon kívül is.
Jól sikerült tehát ez a játéknap számunkra, ami erőt kell adjon a továbbiakhoz. A februári U10-es fordulóban már a legerősebb csoportban kell pályára lépnünk. Igyekszünk felnőni majd ahhoz a feladathoz is.
Következő mérkőzéseinket január 15-én, szombaton, hazai pályán vívjuk majd az U11-es bajnokság alapszakaszának negyedik fordulójában, ahol U11”B” néven szerepelünk.
Megyünk tovább!

HAJRÁ DOMBÓVÁR!!!

Kardos Attila
edző