Amint arról a szezon elején már többször esett szó, NB2-es felnőtt csapatunk játékoskerete jelentős változáson ment keresztül a tavalyi bajnoki évadhoz képest. A 2018/19-es bajnoki idényben több visszatérő illetve új játékost köszönthettek a gárdában a játékostársak valamint a kék-fehér szurkolók. Utóbbiak közé tartoznak az NBI/B csoportjában szereplő illetve az ott korábban bajnoki címet is ünneplő Bonyhádi KSE együtteséből érkező Fetzer Maximilián, Fazekas Viktor, Dávid Róbert és Hadnagy Bence. A fiúk eddigi teljesítményükkel egyértelműen igazolták, hogy érdemes volt őket leigazolni és komoly erősítést jelentenek együttesünknek. Velük beszélgetek.

Srácok! Az elmúlt hetekben, hónapokban a pályán és részben azon kívül is megismerkedhettek már veletek a dombóvári kosárlabda szurkolók. Mégis lehetnek közöttük még olyanok, akik közelebbről nem ismernek benneteket illetve korábbi pályafutásotokat. Az ő kedvükért kérnélek titeket, mondjatok pár szót magatokról illetve az eddigi kosárlabda pályafutásotokról!

Fetzer Maximilián: Tizenhárom évet töltöttem el szülővárosomban, a BKSE színeiben. Az eredeti tervem az volt, hogy szögre akasztom a cipőm, de végül úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam még egyszer. Így alakult, hogy itt vagyok.
Fazekas Viktor: Hat évet töltöttem Pakson utánpótlás játékosként ahol sok szép eredményt értünk el. Ez után tértem haza Bonyhádra ahol egy évet töltöttem az utánpótlásban és az NB1/B-s csapatnál. Az idei szezon elején sok változás történt a csapatnál és nem kaptam játéklehetőséget így úgy döntöttem lépek. Ezután kerestem fel a Dombóvár együttesét, ahol tárt karokkal fogadtak.
Dávid Róbert: Bonyhádon kezdtem el megismerkedni a kosárlabdával, de a középiskolás éveimet Pakson töltöttem ahol több szép eredményt értünk el. Amikor végeztem a középiskolában, hazatértem Bonyhádra ahol 2 szezont töltöttem az U20-as csapatban és az NB1/B-s keretben egyaránt. Sajnos nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy szerettem volna, mivel az első szezon felénél kialakult a gerincsérvem. Majd a második szezonban munkahelyi elfoglaltság miatt nem volt időm edzésekre és meccsre járni, így úgy döntöttem, hogy a szezon végén abbahagyom. Ezek után nyáron jött egy lehetőség, hogy Dombóvárra jöjjek játszani, amivel éltem is. Viszont csak nem rég tudtam csatlakozni a csapathoz külföldi munkám miatt.
Hadnagy Bence: Budapesten (Dunaharasztin) kezdtem kosárlabdázni hobbi szinten, majd később versenyszerűen a DMTK Haraszti Sasok néven futott kosárlabda egyesületnél. Ezt követően Szombathelyre költöztem és a Falco KC-ban kosárlabdáztam hosszú éveket. U18-as bajnokok is lettünk, majd Pápára kerültem NB1/B-s szintre, több játéklehetőség reményében. Megfordultam Oroszlányban illetve Bonyhádon is. A tavalyi évben részt vettem néhány edzésen Dombóváron. Már akkor is tetszett.

A mutatott játékotok illetve a csapat eddigi jó szereplése azt mutatja, hamar sikerült beilleszkednetek a Dombóvár együttesébe. Milyen érzésekkel jöttetek hozzánk? Hogy érzitek magatokat a csapatban valamint a dombóvári kosárlabda nagy családjában?

Fetzer Maximilián: A beilleszkedés könnyen ment, mivel jóformán az egész csapattal együtt nőttem fel utánpótlás koromtól kezdve, illetve vannak, akik gyerekkori jó barátok. Ők győztek meg, hogy igazoljak ide. A dombóvári kosárlabda család pedig elképesztő, túlszárnyalta a várakozásaimat, természetesen pozitív értelemben.
Fazekas Viktor: Sok játékost ismertem a csapatból. Voltak, akikkel sokat játszottam egy csapatban, voltak, akikkel ellenfélként léptünk parkettre. Szóval nagyjából tudtam mire számíthatok és kinek milyen a játékstílusa. Nagyon jó érzésekkel jöttem a csapathoz, sok jó dolgot meséltek róla és a közönségről is. Sokat meséltek és az elvárások teljesültek. Jó dolog ennek a kosárlabdát imádó közösség tagjának lenni!
Dávid Róbert: A csapat nagy részét már ismertem mielőtt ide jöttem, de mindenkivel hamar meglett a közös hang. Remekül érzem magamat a csapatban, hiszen nagyon jó az összhang közöttünk. A dombóvári közösségről csupa jót hallottam, ami azonnal be is igazolódott. Számomra hihetetlen érzés ilyen hangulatban lejátszani a mérkőzéseket, hiszen ez hatalmas lökést ad a csapatnak, hogy ilyen jó közönség előtt játszhatunk.
Hadnagy Bence: Én személy szerint a több játéklehetőség reményében jöttem ide és bizonyítani, hogy több is van bennem! Nagyon jól érzem magam, egy nagyon frankó gárdába kerültem. Többüket is ismerem a múltból, pl. Fazekas Viktort. Az U18-as bajnoki döntőt ellenük játszottuk. (Falco-Paks) Fetzer Maximiliánnal Bonyhádon szerepeltünk együtt.

Az együttes eddigi szereplése bizakodásra adhat okot, hiszen 7 győzelemmel és mindössze 2 vereséggel a tabella harmadik helyén állunk, szorosan követve a soproni és a szombathelyi gárdát. Hogy értékelitek a csapat eddigi teljesítményét, miként tekintetek vissza a bajnokság eddigi találkozóira?

Fetzer Maximilián: Úgy gondolom, célként kell kitűzni az első vagy második helyet a csoportban, a csapatban ez benne van. Ami a visszatekintést illeti, a két vereség fájó pont, de itthon majd igyekszünk javítani.
Fazekas Viktor: Úgy gondolom, hogy egy nagyon erős, fiatal és pörgős csapatunk van. Volt két vereségünk idegenben, ami szerintem nem teljesen mérvadó, hiszen mind két mérkőzésen voltak hiányzók. Nagyrészt hazai mérkőzéseink voltak, láthatta a közönség is hogy nehéz minket itthon megverni. Ez eddig még senkinek sem sikerült. Dolgozunk rajta, hogy így is maradjon! A támadásban még vannak hiányosságok, de úgy érzem a védekezésünk összeállt.
Dávid Róbert: Ahhoz képest, hogy a csapat nagy része idén érkezett vagy tért vissza elég hamar összeszoktunk. Szerintem remekül kezdtük az idényt és az utóbbi mérkőzéseken kezd látszani, hogy összeállt a csapat.
Hadnagy Bence: Nemrég érkeztem Dombóvárra. Amióta itt vagyok, nyertük az összes mérkőzést! A csapat nagyon jól szerepelt az elmúlt 4 mérkőzésen. Voltak meccsen belül hullámvölgyek illetve hibák, de sikeresen kijavítottuk őket és mindig mi jöttünk ki nyertesen belőle! A csapat küzd, hajt, mintha egyszerre dobbanna a szívünk. Küzdünk egymásért és a szurkolók is küzdenek értünk !

A karácsonyi szünetet követően ismét folytatódik az igen izgalmasan alakuló bajnokság. Milyen célokat fogalmaznátok meg a csapat és személy szerint magatok számára?

Fetzer Maximilián: A cél, minden meccset megnyerni. Hazai pályán kétszer is…
Fazekas Viktor: Mindenképp szeretnénk folytatni ezt a szériát és tartani a hazai veretlenségünket. Az utolsó előtti mérkőzésen a Petőfi SE ellen bokasérülést szenvedtem. Minden erőmmel azon dolgozom, hogy a következő mérkőzésen már pályára tudjak lépni és győzelemhez segítsem a csapatot! Ahogy a bajnokságra és a csapatra tekintünk, azt mondom, hogy az első 3-ba, de inkább az első 2-be várom a csapatot.
Dávid Róbert: Bízom benne, hogy ezzel a csapattal a mezőny első felében fogunk végezni! Remélem, hogy akár meg is nyerhetjük a Nyugati csoportot és bejutunk a Final Fourba. Személy szerint nekem még dolgoznom kell azon, hogy erőnlétileg jobb formába lendüljek. Ezt leszámítva minden erőmmel azon vagyok, hogy győzelemhez segítsem a csapatot!
Hadnagy Bence: Kemény és szorgalmas edzésmunkát valamint a meccsekre való koncentrációt tartom a legfontosabbnak és azt, hogy élvezzük, amit csinálunk!

Végül üzennétek-e valamit a dombóvári kosárlabda családnak az év végéhez közeledve?

Fetzer Maximilián: Kellemes ünnepeket kívánok nekik, szeretettel várjuk őket 2019-ben is!
Fazekas Viktor: Nagyon sokat segítenek a bíztatásukkal minden mérkőzésen és szeretném kérni őket, hogy ez maradjon is így. Jöjjenek minél többen és bíztassanak minket! Mi pedig mindent megteszünk azért, hogy játékunkkal es győzelmeinkkel örömet szerezzünk nekik! Az ünnepekre pedig csak annyit üzennék, hogy minden szurkolónak és minden kosárlabdáért rajongónak Kellemes Ünnepeket és Szerencsében Gazdag Boldog Új évet kívánok a saját magam és az egész csapat nevében! Hajrá Dombóvár!
Dávid Róbert: Köszönjük, hogy támogattok minket és, hogy ennyien ott vagytok velünk minden mérkőzésen! Minden Kedves Szurkolónak és dombóvárinak Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet kívánok! Hajrá Dombóvár!
Hadnagy Bence: Kellemes ünnepeket kívánunk és békés, boldog újévet!

Köszönöm szépen a beszélgetést! Magam és a dombóvári szurkolók nevében nektek, családotoknak és az egész csapatnak áldott karácsonyt, jó pihenést valamint sérülésmentes, sikeres boldog újévet, és eredményes bajnoki szezont kívánok!
K.A.