Évértékelő 2019/2020

Véget ért a 2019/2020-as kosárlabda bajnoki idény, mely a koronavírus járvány és a rendkívüli helyzet miatt sajnos egy csonka szezonként fejeződött be. A Dombóvári Kosársuli számára ez egy különösen sajnálatos tény, hiszen egyesületünk történetének egyik legsikeresebb évében történt mindez. Két csapatunk is jogot szerzett az országos döntőben való részvételre, ami egy nagyon komoly fegyvertény. Játékost adtunk a korosztályos magyar válogatottnak emellett több játékosunk is részt vett a válogatott előszobájának számító kiválasztó és képzőtáborokban. Az idő előtt lezárult bajnoki küzdelmek ellenére így is sok szép eredményről számolhatunk be évértékelőnkben.
Az elmúlt szezonban a nem versenyeztetett korosztályok tekintetében négy óvodában az ovikosár, három általános iskolában pedig az előkészítő programunk zajlott. Az óvodai és iskolai pedagógusok munkáját ezúton is köszönjük.
U10 B csapatunkat az iskolai előkészítő csoportok legtehetségesebb játékosaiból állítottuk össze. A legfiatalabb korosztály tagjai az edzések mellett edzőmérkőzéseken próbálhatták ki magukat.
A bajnoki rendszerben versenyeztetett korosztályok tekintetében az U10 A csapatunkkal kezdjük a sort. A gyerekek a Baranya, Tolna és Somogy megyei csapatokat tömörítő Baranya megyei U10-es bajnokságban szerepeltek. A 18 csapat részvételével zajló bajnokságban a legmagasabban jegyzett „A” csoportban, vagyis a három legjobb csapat között fejeztük be a bajnokságot.
U11-es csapatunk az MKOSZ országos kenguru bajnokságában szerepelt. A csapat a 6. számú régió tagjaként a „B” csoportig jutott a szezon során.
U12-es együttesünk az országos gyermek bajnokságban szerepelt. A csapat az alapszakasz során az „A” csoportban való szereplés jogát is kivívta. A fiúk végül az alsóház győzteseként fejezték be az idényt.
Csapatot indítottunk az U13-as „Nagyok Kupája” elnevezésű megyebajnokságban is, ahol az U14-es csapatban kevesebb játéklehetőséghez jutó játékosainknak valamint az U12-es gárdánk több játékosának is lehetőséget adtunk a bizonyításra és a tanulásra, fejlődésre. A bajnokság zárásakor a negyedik helyen álltunk.
U14-es csapatunk az országos serdülőbajnokságban vett részt. Az elmúlt két év kiemelkedően sikeres országos döntős szerepléseit követően most nem sikerült a főtáblára jutás, a regionális bajnokságban azonban jól szerepeltek fiaink és az „A” csoportban fejezték be szereplésüket.
Az idei év legkiemelkedőbb eredményét U16 „A” csapatunk tudhatja magáénak. Az együttes a sikeresen megvívott selejtezőket követően a kiemelt bajnokságba vagyis korosztálya elitjébe jutott. A fiúk azonban nem érték be ennyivel. Kiváló alapszakaszbeli szereplésüket követően a rájátszás felsőházába jutottak, ahol tovább folytatták nagyszerű menetelésüket. A sok szép győzelem közül különösen emlékezetes a Vasas Akadémia és a MAFC ellen aratott budapesti győzelmek. A csapat teljesen megérdemelten jutott be az országos „A” döntőbe, ami a korosztály tekintetében sporttörténeti siker számunkra. A felsőház második helyén álló csapat nagyon komoly reményekkel készült a döntőre, ahol a szakemberek véleménye alapján éremesélyekkel szállhatott volna harcba. A járványhelyzet miatt elmaradt döntő nagy szívfájdalom számunkra, de biztosak vagyunk benne, hogy ez a tehetséges csapat fog még hallatni magáról. Büszkén mondhatjuk el azt is, hogy a csapatból Halmai Dániel az U16-os nemzeti válogatottban szerepelt, míg Szőke Bálint és Roósz Roland kiválasztó és képzőtáborban vettek részt. Szívből gratulálunk az egész csapatnak!
Az U16-os korosztályban nagy örömünkre „B” csapatot is tudtunk indítani a regionális kadet bajnokságban. Az „A” csapatban kevesebb játéklehetőséghez jutó valamint serdülőjátékosokból álló együttes csoportjának első helyén állt a bajnokság lezárásakor.
Az idei év másik legkomolyabb országos eredménye U18-as junior csapatunk szereplése volt. A kiemelt bajnokságért zajló selejtező első körének sikeres megvívása után a Miskolcon megrendezésre kerülő második selejtezőre utaztunk. Bíztunk a jó szereplésben, de a végeredmény még a vártnál is bravúrosabbra sikeredett. A csapat bejutott a junior kiemelt bajnokságba, ami szintén sporttörténeti siker egyesületünk életében. A szezonban két csapatunk (U16 „A”, U18) volt tagja a kiemelt bajnokságnak, amire méltán lehetünk nagyon büszkék. U18-as csapatunk ugyancsak kivívta az országos döntőben való szereplés jogát. Fiaink a „B” döntőben a 9-16. helyért játszhattak volna, ha nem ér véget idő előtt a bajnokság. Ez is szomorú tény számunkra, de a csapat így is maximálisan kitett magáért, melyhez szívből gratulálunk!
Felnőtt csapatunk az idei évadban is az országos NB2-es bajnokság Nyugati csoportjában szerepelt. A 2016-ban nyugati bajnok és Final Four résztvevő, valamint 2019-ben Final Fourért játszó nyugati ezüstérmes csapat most is csoportja legjobbjai közé tartozott. A bajnokság egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkező, hazai mérkőzésein több száz néző támogatását élvező gárda a negyedik helyen állt a bajnokság lezárásakor.
A bajnoki mérkőzések mellett az elmúlt szezon kiemelkedő eseménye volt a Bálind József „Jampi” Emlékmérkőzés. A több, mint 600 néző előtt lejátszott nagyszabású gálamérkőzésen a korábbi NB1-es játékosokból álló két csapat vívott emlékezetes és sokaknak nagy örömet szerző mérkőzést a legendás edzős és sportvezető halálának 10. évfordulóján.
A szezon végére érve köszönetünket és nagyrabecsülésünket fejezzük ki a Dombóvári Kosárlabda Suli KE valamennyi edzőjének, játékosának, vezetőjének, munkatársainak! Köszönjük munkájukat, a szép eredményekhez szívből gratulálunk!
Köszönetünket fejezzük ki Dombóvár Város Önkormányzatának, valamennyi támogatónknak, és szponzorunknak! A sikerekhez nagyban hozzájárultak, számítunk rájuk a jövőben is!
Köszönjük a szülők, családtagok, hozzátartozók támogatását és együttműködését valamint a sportlétesítmények dolgozóinak munkáját!

Kívánunk mindenkinek szép nyarat, jó pihenést és jó egészséget!

Hajrá Kosársuli! Hajrá Dombóvár!