KÉSZÜLÜNK AZ ÚJ SZEZONRA!!!

A szokásoknak megfelelően az augusztus nemcsak a nyár utolsó hónapja, hanem az új szezonra való felkészülés időszaka is egyben. Nincs ez másként az idei évben sem. A hónap folyamán valamennyi korosztályunk illetve csapatunk megkezdi az edzéseket készülve az új, 2022/23-as kosárlabda szezonra. Elsőként felnőtt csapatunk állt a csatasorba, melynek keretében több változás is történt a tavalyi évhez képest. A távozók és az érkezők oldalán egyaránt több név olvasható. A Budapest Honvédhoz igazoló Reizinger Mátéról valamint a visszavonuló Tóth Kristófról már olvashattak szurkolóink a szezonzáró cikkünkben. A nyár folyamán további két saját nevelésű játékostól is elköszöntünk. A 3×3-as válogatottban szereplő Fehérvári Csegő valamint a korábbi U15-ös válogatott Óliás Gergő a KASI együttesében folytatja pályafutását. A két fiatal kosárlabdázó sok szép sikernek volt részese az elmúlt évek során a dombóvári kék-fehér színekben. Köszönjük sok éves kitartó és eredményes munkátokat! További pályafutásotokhoz sok sikert, sérülésmentes, eredményes munkát kívánunk! A távozók mellett érkezőkről illetve visszatérőkről is beszámolhatunk. Új játékosként köszönthetjük a Debrecenből érkező Tóth Viktort, aki NB1 B-s múltjával komoly erősítés lehet fiatal csapatunk számára. Viktornak nem teljesen ismeretlen a Szuhay Sportcentrum kosárlabda csarnoka, hisz az emlékezetes hazai rendezésű Final Fourban a Nagykőrös színeiben már pályára lépett itt. A rutinos játékos kaposvári edzői illetve sportvezetői munkája mellett erősíti majd csapatunkat! Isten hozott nálunk! Visszatérőként köszönthetjük a csapatban a szintén NB1-es múlttal rendelkező és Németországból hazatérő Hadnagy Bencét valamint a kaposvári Balogh Rajmundot is. Üdv ismét a fedélzeten srácok. Szilágyi Tamás vezetőedző junior illetve felnőtt korú játékosokból álló csapata az edzések mellett edzőmérkőzésekkel készül az előttük álló NB2-es bajnokságra és a Hepp Kupa küzdelmeire.
Felnőtt csapatunk 2022/23-as kerete az alábbi játékosokkal készül a szezonrajtra:
Takács Arnold, Kőnig Richárd, Pölöske Kornél, Hadnagy Bence, Balogh Rajmund, Tóth Viktor, Roósz Roland, Kalocsa Levente, Katatics Kolos, Lép Adrián, Barabás Ábel, Monostori Ákos, Vinczellér Nándor
Az augusztusi felkészülésben felnőtt csapatunkat előbb U16-os kadett majd két U14-es serdülő csapatunk követte. Három legfiatalabb korosztályunk, azaz az U12-es, U11-es és U10-es csapataink az előttünk álló héten kezdik meg felkészülésüket. Korosztályos csapataink kispadjain több változás is történt az edzők tekintetében. Néhány edzőkolléga új korosztály mellett kezdte el a munkát, emellett új arcokat is köszönthetünk a Dombóvári Kosársuli KE edzői stábjában.
Egyesületünk az alábbi korcsoportokban és szakemberekkel indít csapatokat az előttünk álló szezonban:
NB2-es felnőtt, vezetőedző: Szilágyi Tamás
U16, vezetőedző: Reizinger Attila
U14/A, vezetőedző, szakmai vezető: Halmai Balázs
U14/B, megbízott edző: Berta Balázs
U12/A, vezetőedző: Szili Tamás
U11/A (U12/B), vezetőedző: Horváth Zsoltné, másodedző: Hartung Attila
U10/A (U11/B), U10/B, vezetőedző: Kardos Attila

Az egyesületi edzések mellett szeptembertől általános iskolai előkészítő csoportjainkban is megkezdődik a munka a legkisebbek számára.
Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont, csoportvezető: Horváth Zsoltné, segítő: Kardos Attila
József Attila Általános Iskola, csoportvezető: Hartung Attila
Belvárosi Általános Iskola, csoportvezető: Kurucz Gábor

Az új szezonra valamennyi csapatunknak, edzőnknek, játékosunknak sérülésmentes, tartalmas felkészülést és a korábbi évekhez hasonló sikeres, eredményes munkát kívánunk!
HAJRÁ KOSÁRLABDA! HAJRÁ KOSÁRSULI! HAJRÁ DOMBÓVÁR!