Lezárult egy korszak! Mindent köszönünk!

Sok szép és eredményes esztendő és megannyi kiemelkedő siker után három nagyszerű sportember búcsúzik a Dombóvári Kosársulitól. Tamás Péter edző valamint két játékosa, Halmai Dániel és Szőke Bálint a következő idénytől Kaposváron folytatja pályafutását. NB2-es felnőtt és U16-os csapatunk vezetőedzője valamint junior csapatunk másodedzője a KASI junior „A” csapatánál Szőke Balázs segítőjeként, a junior ”B” csapatnál pedig vezetőedzőként dolgozik tovább. Két kiváló utánpótlás válogatott játékosunk ugyancsak a KASI junior együttesében szerepel majd a jövőben.
Nem könnyű feladat egy cikkben leírni mindazt, amit a most távozó edzőnk és játékosaink kapcsán az eszünkbe jut az elmúlt közel egy évtized távlatából. Mindent nem is lehet leírni. Egy biztos: Nagyon sok örömet és szép pillanatot szereztek a dombóvári kosárlabda nagy családjának, melyet soha nem felejtünk el! Tehetségük, szorgalmuk, példaértékű munkájuk révén hűségesen, elkötelezetten és méltón képviselték a Dombóvári Kosársuli KE kék-fehér színeit.
Tamás Péter edzői pályafutását megelőzően hosszú éveken át játékosként is szolgálta a dombóvári kosárlabdát. Fiatal kosárlabdázóként pályára lépett az NB1 A csoportos Dombóvár KC-ban. Az élvonalbeli felnőtt kosárlabda megszűnése után a Dombóvári Kosársuli KE NB2-es felnőtt csapatában szerepelt tovább, melynek egyik meghatározó játékosa majd csapatkapitánya lett. Jó játékával, emlékezetes tripláival, csupaszív játékával a szurkolók egyik kedvencévé vált. Részese volt az NB2-es csapat 2016-os nagy menetelésének. A Nyugati csoportban bajnoki aranyérmet nyert a csapattal, mely egészen az országos Final Four-ig jutott, melyen zsúfolt dombóvári lelátók előtt a negyedik helyet szerezte meg.

Edzői pályafutását még aktív játékosként kezdte el a Dombóvári Kosársuli színeiben. Az elmúlt 8 év alatt kezdetben alsóbb korosztályoknál edzősködött, majd fokozatosan haladt felfelé. Az évek alatt sokat tanulva egyre érettebb és eredményesebb edzővé vált. Sok szép eredmény közül legkiemelkedőbb utánpótlás edzői sikereit az U16-os és az U18-as csapattal érte el. Az említett korosztályokat korábbi játékostársával és barátjával, Szilágyi Tamással együtt készítette fel. A két fiatal edző és jó barát nagyszerű párost alkotva végezte munkáját. Több „B” döntős és kiemelt bajnoki szereplést követően az idei bajnokságban történelmi sikert értek el az U16-os „A” döntőn megszerzett hatodik hellyel, valamint az U18-as „B” döntőn elért harmadik és összetett 11. helyezéssel.
Tamás Péter az utánpótlás edzői munka mellett az NB2-es felnőtt csapat mellett is szerepet vállalt. Előbb Szőke Balázs vezetőedző mellett másodedzőként dolgozott és szerzett bajnoki ezüstérmet a Nyugati csoportban, majd a korábbi kiváló játékos és edző Kaposvárra távozását követően a vezetőedzői posztot is átvette. Ebben a munkában ugyancsak Szilágyi Tamás segítette az edzéseken és mérkőzéseken.
A főként utánpótlás vonalon elért országos sikereire a szakma is felfigyelt. Több megkeresést követően és sok-sok gondolkozás után végül elfogadta a Kaposvár ajánlatát , ahol egykori mentora, Szőke Balázs mellett dolgozhat majd tovább.
Tamsi! Köszönjük mindazt, amit a Kosársuliért és a dombóvári kosárlabdáért tettél! Sok sikert, örömet kívánunk neked a jövőben a pályán és azon kívül is!

Halmai Dániel és Szőke Bálint kilenc éven át, saját nevelésű játékosként viselték a Kosársuli kék-fehér mezét. Bár külön-külön is méltathatnánk őket, még sincs erre szükség. Hisz kisgyermek koruk óta tartó szoros barátságuk mellett pályafutásuk is összefonódótt. Sok szép győzelmet és sikert értek el edzőikkel és csapattársaikkal együtt, melyek kitörölhetetlen emlékek valamennyiünk számára.

A korábbi NB1-es kosárlabdázó majd edző édesapjuk nyomdokán haladó fiatalok végigjárták valamennyi utánpótlás korosztályt U10-től-U18-ig. Egy nagyon tehetséges 2004/2005-ös korosztályban, sok jó játékos közül is kitűntek tehetségükkel, szorgalmukkal, edzésmunkájukkal, mérkőzéseken nyújtott teljesítményükkel. Rátermettségük, kosárlabda iránti szeretetük és elkötelezettségük már korán megmutatkozott, hamar meghatározó játékosaivá váltak aktuális csapataiknak. Már az alsó korosztályokban is szerepeltek országos jamboreen, majd az évek során egyre nagyobb sikereket értek el. Országos „A” döntőkön szerepeltek az U14-es és U16-os korosztályban, országos „B” döntőkön és kiemelt bajnokságokban az U16-os és U18-as korosztályban.


A legutóbbi bajnoki szezonban mindössze 16 évesen az NB2-es felnőtt csapatban is bemutatkozhattak, ahol szintén letették névjegyüket és rendkívül fiatal koruk ellenére is jó benyomást keltettek.
A két tehetséges játékosra a szakma is hamar felfigyelt. Több ízben kaptak különdíjakat országos döntőkön, rendszeres résztvevői voltak a kiválasztó-képző programoknak.
Nagy büszkeséget jelentett a fiatalok és edzőik valamint az értük szurkolók számára, hogy a kiválasztó programok és edzőtáborok után meghívást kaptak az U15-ös majd az U16-os korosztályos magyar válogatottakba, és több ízben magukra ölthették a címeres mezt.


A Dombóvári Kosársuli KE színeiben eltöltött 9 évük és az azalatt elért sikereik tükrében nem meglepő, hogy évek óta több nagynevű egyesület, kosárlabda akadémia érdeklődését keltették fel. Ennek ellenére mindvégig hűségesek maradtak nevelőegyesületükhöz és itt járták végig a mögöttük hagyott korosztályokat. Kiváló edzőik és tehetséges csapattársaik mellett nagy szerepet vállaltak az elért sikerekben. Bár a szívünk nem ezt diktálta, de az eszünk tudta, hogy előbb-utóbb eljön a búcsú pillanata is. Sok szép év után most jött el a továbblépés ideje.
Dani és Bálint! Köszönjük mindazt, amit a Dombóvári Kosársuliért tettetek! Kívánjuk, hogy céljaitokat, álmaitokat elérjétek! Sok sikert és örömet kívánunk nektek a jövőben!

Kedves Tamsi, Dani és Bálint!
Köszönettel és a jövőre nézve minden jót kívánva búcsúzik most tőletek a Dombóvári Kosársuli KE valamennyi vezetője, edzője, valamennyi korábbi és jelenlegi játékostárs, a szurkolók, a barátok, a dombóvári kosárlabda nagy családja! Tudnotok kell, hogy ti már mindig idetartoztok, bárhova is vezet az utatok! Figyelni fogunk rátok és nagyon szurkolunk majd nektek! Hazavárunk benneteket!

Halmai Dániel, Tamás Péter, Szőke Bálint

Vigyázzatok magatokra! Mindent köszönünk!