Nagyok kupája 1. forduló 2019.11.06., Bonyhád

Bohyhádi KSE/A-Dombóvári Kosársuli KE 72-45 (19-14, 22-14, 18-5, 13-12)
Wéber Koppány, Nagy Marcell, Fenyvesi Merse 2, Ruppert Dominik 8, Pápai Levente 3, Halmai Zsombor 4, Bálint Bence 12, Csomor Péter 2, Bálint Botond 12/3, Kovács Péter 2, Téwald Patrik.

November elején elkezdődött a megyei bajnokság, amiben az u14-es illetve U12-es játékosainknak versenyeznek. A megyei szövetség azzal a céllal hozta létre „A Nagyok Kupája” sorozatot, hogy több játéklehetőséget kapjanak a gyerekek. Idén 12 csapat nevezett, ezért 2 csoportra osztottak minket, alsó és felső házra. A tavalyi eredményünk alapján a felsőházba rangsorolták be a Dombóvári Kosársulit. A csoportos játékengedélyünkre 18 fő gyermek került fel két korosztályból.
Szerdán délután Bonyhádra utaztunk, ahol elrajtolt a bajnokság. Az első ötösünk felvette a küzdelmet és megharcolt minden pontért. A következő ötösünk rengeteg ziccert hibázott el és így a félidőre kialakult egy nagyobb különbség.
A félidőt követően ott folytattuk, ahol abbahagytuk, ezért a mérkőzés eredménye is eldőlt. Az utolsó negyedre azonban kiegyenlítődött a különbség és több szép megoldást is láthattunk. Ezek a mérkőzések azért vannak számunkra, hogy sokat tanuljunk és sok tapasztalatot gyűjtsünk belőle! Kezdésnek nem volt rossz, de van még mit tanulnunk!
Következő fordulónkat itthon játsszuk a Szent Orsolya Iskolaközpontban november 15-én pénteken a Bátaszéki SE csapat ellen.
Gratulálunk a Bonyhádnak, szépen játszottak! Hajrá Dombóvár!