Atomerőmű SE II. – Dombóvári Kosársuli KE: 77-88 (17-15, 8-29, 31-31, 21-13)
Paks, v.: Radnóti, Csallóközi.

ASE: SZALAI 13/3, PUPP 17, Plézer 9, PAVLIK 17/6, Krasznai 9. Cs.: Dorogi 10/3, Mukli 2, Jakab.
Dombóvár: TÓTH K. 18/3, TÓTH M. 18/12, Kun 9/3, BANAI 24/15, PÖLÖSKE 6. Cs.: Tamás, Szilágyi 5/3, Szabotin 6, Csapó T. 2, Kapinya.

A hétvégén Paksra látogattunk, ahol az ASE fiataljaival vettük fel a küzdelmet a győzelem reményében, hiszen továbbra is szeretnénk tapadni a tabella elejéhez. Az erőviszonyokat tekintve mindig kérdéses, hogy a hazai NB1-es keretből ki tud csatlakozni a második számú csapathoz, ezúttal is akadt hiányzójuk. Csapatunkból többen is sérüléssel bajlódnak, így nem tudták vállalni a játékot.

A mérkőzés elején nagyon kapkodó volt a játék mindkét oldalon, rengeteg hibával játszott mindkét csapat. A második negyed viszont remekül sikerült számunkra. A rengeteg hazai eladott labdát követően könnyű kosarakat szerezve, ill. a felállt védelem ellen okosan játszva 18-0-ás rohamot követően 20 pontosra nőtt a különbség a javunkra. Nagyon jól járattuk a labdát, csapatként játszottunk, és ennek meg is lett az eredménye.

A fordulás után picit elkényelmesedtünk a védekezésben – talán a nagy előnyünk tudatában -, amit a későbbiek során nem engedhetünk meg magunknak.. Szinte minden paksi támadás kosárral fejeződött be, hiányzott a koncentráció a védő oldalon, igaz a támadásokban továbbra is extrák voltunk. Távolról nagyon jó százalékkal céloztunk, elsősorban Banai és Tóth M. voltak elemükben. A záró játékrészben az előnyünk megtartására törekedtünk, próbáltunk hosszabb támadásokat vezetni, üres dobóhelyzetekig játszani, de kezdtünk pontatlanná válni, ami szerzett kosarakban meg is mutatkozott. A hazai csapat ezt kihasználva közelebb lopózott, de a győzelmünket nem fenyegette veszély. A végjátékban újabb fiatal játékosunk mutatkozott be a felnőttek között, a 17 éves Kapinya Imre személyében. Gratulálok a csapat tagjainak!

Következő mérkőzésünk Zalaegerszegen lesz a ZKK ellen március 3-án szombaton 19.00 órai kezdettel.