BKG-VMG DSE – Dombóvári Kosársuli KE: 57-72 (14-11, 10-18, 12-20, 21-23)
Érd, v.: Pécsi, Kovács.
BKG: Kerényi 7/3, MIHÁCZI 19, Nyitrai 9, Kern 8/3, Bosnyák 9. Cs.: Horváth, Matika, Szalai 3/3, Kovách 2.
Dombóvár: Tóth K. 9/3, Tamás 4, TÓTH M. 17/15, Banai 9/6, PÖLÖSKE 2. Cs.: SZILÁGYI 13/6, Kun 7/3, Szente 2, Lovas 8, Szabotin, Csapó T. 1, Heisz.

Idei utolsó mérkőzésünkre Érdre utaztunk, a BKG-VMG DSE csapatához, akik otthonukban rendre veszélyes ellenfélnek bizonyulnak az eddigi eredményeik ismeretében. Egyik meghatározó játékosuk, Valaczkay sérülés miatt hiányzott, csapatunkból Murvai térdproblémája miatt nem tudta vállalni a játékot. Érdekesség, hogy a hazai csapatot két volt dombóvári játékos is erősítette, Kerényi Gergő és Szalai Ádám.

Jobban kezdte a vendéglátó a mérkőzést, mi kerestük a ritmusunkat, szinte csak távolról próbálkoztunk, többnyire sikertelenül. Az első negyedet ennek tükrében hozta is a hazai csapat. A folytatásra kezdtünk magunkra találni, növeltük a sebességet, fokozatosan átvettük a játék irányítását és a második negyed közepén már 9 ponttal jártunk előrébb gyors indításaink révén. Próbáltuk sok cserével folyamatosan frissíteni a csapatot, tartani a ritmust. A félidőre 5 pontos előnnyel térhettünk pihenőre.

A fordulás után tovább tudtuk folytatni lendületes játékunkat, jó szellemben kosárlabdázott minden játékosunk, csapatként működtünk. Külön dicséretet érdemel a védekezésünk! A negyed végére már 15 pontos megnyugtató előnyre tettünk szert, kontrolláltuk a meccset. A záró felvonás is hasonló mederben zajlott, szépen kijátszott helyzeteket értékesítettünk, szemre is tetszetősen játszott csapatunk. Okos játékkal, nagyon jó hozzáállással sikerült megszereznünk a győzelmet, melyhez gratulálok a csapat minden tagjának!

 

Kellemes ünnepeket kívánunk minden kosárbarátnak, januárban találkozunk!