CVSE Vulkánfürdő – Dombóvári Kosársuli KE: 65-76 (24-13, 17-19, 10-22, 14-22)
Celldömölk 150 néző, jv.: Tóth, Esztergályos.
CVSE: Esztergályos 4, Németh 1, SZABÓ 19/15, ROZMÁN 13/3, ORBÁN 11. Cs.: Kovács 9/6, Somogyi 8, Bíró, Adorján, Csói, Gál.
Dombóvár: TÓTH K. 16/12, Németh 2, FETZER 13/3, PÖLÖSKE 10, Fazekas 7. Cs.: FARKAS 17/3, TAKÁCS 8, Dávid 3, Kőnig.

A bajnokság 12. fordulójában a tabella 5. helyén álló Celldömölk csapatához látogattunk, akik újonc létükre jól szerepelnek, különösen hazai pályán egy jó, masszív együttesnek számítanak. Sérülések, és egyéb okok miatt mindössze kilenc játékossal vágtunk útnak. Nagy örömünkre szolgál, hogy ismét csapatunkat erősíti Farkas Péter, aki a PTE-Peac csapatának mezét cserélte újra kék-fehérre.

Sajnos rosszul kezdődött számunkra a találkozó. Rengeteg labdát eladtunk, amelyből a hazaiak jól szövögették a támadásaikat, és 9-0-ás futásuk után már a 3. percben ki kellett kérni az első időnket. Jelentős változás ezután sem történt, rossz százalékkal dobtunk, ráadásként nagyon gyengén lepattanóztunk, amelyből a celldömölkiek többször is második szándékból támadhattak. Az első negyed 11 pontos CVSE előnnyel ért véget. A folytatásban kezdtünk éledezni, fokozatosan zárkóztunk fel, -többek között- Fazekas agilis centermunkájának köszönhetően utolértük ellenfelünket (18. perc: 32-32). Sajnos ezzel egy időre el is lőttük a puskaporunkat, a negyed hajrája a hazaiaké volt, és egy újabb 9-0-ás futással 41-32-re ismét elléptek.

A térfélcserét követően végre úgy játszottunk, ahogy az elvárható csapatunktól. Szigorítottunk a védekezésünkön, több labdát is sikerült szereznünk, és a ponterősen játszó Farkas és Tóth találataival a negyed végére már mi jártunk előrébb (51-54). A záró játékrész nagy izgalmakat tartogatott a picit feszült légkörű találkozón. Szinte fej-fej mellett haladtak a csapatok, a minimális egy-két kosárnyi előny mindig nálunk volt. A 39. percben 64-66-os állásnál Fetzer süllyesztett el egy triplát a lehető legjobb pillanatban, és innét már kezünkben volt a mérkőzés, control alatt tartottuk a játékot. Folyamatosan álhattunk a büntető vonal mögé, és 5/5-ös mutatónkal tovább növeltük előnyünket a végső dudaszóig. Gratulálok csapatunknak az újabb győzelemhez, amely egy picit nehezebben sikerült a vártnál! A második félidőben nagyot küzdöttünk, hatalmas szívvel tette mindenki a dolgát! Külön ki szeretném emelni Takács Arnold teljesítményét, aki fiatal kora ellenére remek karmestere volt csapatunknak, nagyon jó döntéseket hozott a nehéz pillanatokban!