Dombóvári Kosársuli KE-Celldömölk VSE KSZ: 89-63 (22-17, 23-17, 19-12, 25-17)
Dombóvár, Szuhay Sportcentrum, 200 néző. Jv.: Földvári, Fleischmann.
Dombóvár: TÓTH K. 18/12, Kollár 4/3, Fetzer 4, Pölöske 4, Fazekas 6. Cs.: TÓTH M. 31/21, KŐNIG 7/3, Csapó T. 3, NÉMETH 9/3, Takács 3/3.
Celldömölk: Németh 2, Bíró, Szabó 4, ORBÁN 17, ROZMÁN 24/9. Cs.: Tóth, Gál 6, Csói, Kovács 10/6, Adorján.

A szezon első bajnoki mérkőzésén az újonc Celldömölk együttesét fogadtuk hazai pályán. Sajnos a múlt héten súlyos könyöksérülést szenvedő Balogh László játékára hosszabb időre nem számíthatunk, Szabotin Zalán pedig izomhúzódás miatt volt kénytelen kihagyni a találkozót.
Az első negyedben felváltva estek a találatok, fej-fej mellett haladt a két csapat. Bosszantó hibákat követtünk el védekezésben, több könnyű kosarat is engedtünk ellenfelünknek. Ezt követően a Tóth fivérek nagyszerű dobóformájának köszönhetően egy 18-2-es etapot produkáltunk és sikerült ellépnünk. Elég volt azonban egy-két kihagyás a védő térfelünkön, és az ekkor még szívósan játszó látogató a félidőig látótávságon belülre kapaszkodott (45-34).
A térfélcserét követően két celldömölki találat után csupán 7 pontra olvadt előnyünk, de sikerült rendezni a sorokat.. Remek védőmunkánknak, valamint az ihletett formában játszó Tóth Máté triplái segítségével újra nyílni kezdett az olló, folyamatosan növekedett a különbség (30. perc.: 64-46).
A záró játékrészben is sikerült tartani a koncentrációt, és agresszív védekezést követően tetszetős támadásokat vezettünk. Minden játékosunk pályára lépett, és pontokat is szerzett, ami mutatja a csapategységet. Külön jár a gratuláció a mindössze 16 éves Takács Arnold első felnőtt mezőnyben szerzett pontjaihoz!
A mérkőzést viszonylag simán hozta a csapatunk, melyhez gratulálok! Nagyszerűen küzdött mindenki, külön öröm, hogy jó teljesítmények érkeztek a kispadról.

A következő mérkőzésünket ismét hazai pályán játsszuk, picit szokatlan időpontban október 14-én vasárnap 16.00 órakor a rutinos Zalaegerszegi KK együttesét fogadjuk.

HAJRÁ DOMBÓVÁR!