Dombóvári Kosársuli KE – FONTI-FIVE Petőfi SE: 71-52 (9-11, 18-11, 26-22, 18-8)
Dombóvár, Szuhay Sportcentrum 200 néző. Jv.: Reisz, Csallóközi.
Dombóvár: TÓTH K. 10/6, Hadnagy 8/3, FETZER 16/9, Pölöske 2, Fazekas 7. Cs.: NÉMETH 10/6, KŐNIG 8/3, DÁVID 6, Szabotin 4, Takács.
Petőfi SE: Kovács 1, Kárpáti 11, Szavai 4/3, SIPOS 13, Füzy 7/3. Cs.: FÖLDESI 10/6, Pusztai 4, Gáspár 2.

A 8. fordulóban a 3 győzelemmel és 4 vereséggel a bajnoki tabella 8. helyét elfoglaló Petőfi SE-t fogadta csapatunk. Együttesünk 5 sikeresen megvívott mérkőzés mellett 2 vereséget számlálva holtversenyben a tabella 3. helyét foglalta el a találkozó előtt. Sajnos Kollár Zsombor, és Csapó Tomaj játékára nem számíthattunk térd, ill. boka sérülés miatt.

Kosárszegény, és bátortalan játékot követő első negyed után picit összekapta magát csapatunk a második etapra. A védekezésre nem lehetett panaszunk, támadásban viszont kicsit passzívnak bizonyultunk, de azért már láthattunk szép megoldásokat is. A félidőre 5 pontos hazai előnnyel térhettek pihenőre a csapatok (27-22). A térfélcserét követően az öltözőben maradtunk.. A látogatók szinte minden támadásukat kosárra váltották, és 5 pontos előnyt szereztek a negyed közepére (31-36). Sajnos gondjainkat tetézte, hogy Fazekas Viktor bokasérülés miatt kivált a játékból, így nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Ekkor azonban érkezett Németh Patrik és Kőnig Richárd, akik sorozatban 13 pontot szereztek, és nagyszerű teljesítményükkel visszahozták reményeinket. A negyed végére Tóth Kristóf pontjaival már 9 egységgel jártunk előrébb (53-44). A záró játékrészben továbbra is nagy csata zajlott a parketten. A negyed eleji több perces kosárcsendet követően szépen játszva, fokozatosan léptünk el az egyre fáradó Petőfi SE-től, és a mérkőzés végére nagy arányú győzelmet sikerült szereznünk. Kiemelném center poszton Dávid Róbert játékát, aki remekül helyettesítette Fazekast támadásban és védekezésben is egyaránt.

Gratulálok a Csapat minden tagjának, a megérdemelt győzelemhez! Következő – ezévi utolsó- mérkőzésünk december 8-án lesz 18.00 órakor hazai pályán, a Kosárlabda Nemzeti Akadémia Pécs (Rátgéber)csapata ellen. Várunk minden kosárbarátot! Hajrá Dombóvár!