Dombóvári Kosársuli KE – Hévíz SK: 60-65 (20-14, 18-19, 6-19, 16-13)
Dombóvár 200 néző, v.: Csallóközi, Rutkai.
Dombóvár: Tóth 4, Vicze 6, Banai 8/6, DÉRI 14/3, Király 3. Cs.: Tamás 9/3, KUN 14/6, Pölöske, Szabotin 2, Árok.
Hévíz: TÓTH 22/3, NAGY B. 8/6, Mészáros 5/3, ÁCS 16/3, Hoffmann 10/3. Cs.: Verein 4, Schreiner.

Idei utolsó mérkőzésünkön – a bajnokság 7. fordulójában – az eddig remeklő Hévíz csapatát fogadtunk, amelynek kerete csaknem megegyezik a tavalyi bajnoki kiírásban szereplő Göcsej SK-val. Csapatunkból a héten többen is betegséggel bajlódtak, két játékosunk (Szilágyi, Várallyay) továbbra is harcképtelen, érdemi edzés híján, nem mondhattuk, hogy kedvező előjelekkel várhatjuk a találkozót..
A mindig is lényeges jó kezdést sikerült megvalósítanunk, sokkal frissebbnek tűntünk ellenfelünknél, lendületes akcióink után Tóth és Vicze találataival kisebb előnyre tettünk szert. Aránylag a védekezésünk is jól működött, amelyet jól váltogattunk, talán egy-két elszalasztott védő lepattanó okozott kivetnivalót. Jól szálltak be a padról is a játékosaink, elsősorban Kun volt elemében. A második negyed derekán egy ütközés folyamán fiatal játékosunk Tóth Kristóf sajnálatos sérülést szenvedett, kórházba kellett szállítani. Utólag kiderült, hogy nincs komoly sérülése, két hét pihenő után visszatérhet csapatunkba. A negyed végén a vendégcsapat védekezés váltása okozott zavart, ezáltal sikerült felzárkózniuk. A legjobbkor jött Banai dudaszós hármasa, amely után 5 pontos előnnyel várhattuk a folytatást.
A térfélcserét követően teljesen leblokkoltunk, nem találtuk az utat a gyűrű felé, a negyedben mindössze 6 pontot szereztünk, amely mint kiderült, végzetesnek bizonyult. 15-2-es vendég etap után már csaknem tíz pont volt „közte” a hévíziek javára. A záró játékrészre Déri pontjaival felcsillant a remény, nagy hajrát nyitottunk és a 37. percre egy pontra felzárkóztunk (55-56). Teljesen nyílt lett a meccs, várható volt, hogy egy labda fog dönteni, amelyre sajnos nem kaptuk meg az esélyt.. 2 pontos vendégvezetésnél, 21 mp-el a vége előtt egy lepattanóért folytatott csata után a hévízieknek ítélték a labdát, ezt követően már faultolnunk kellett, hogy álljon az óra, és az extrát játszó Tóth Olivér higgadtan értékesítette a büntetőket, amelyekkel megnyerte a meccset csapatának.
Sajnos vereséggel zártuk az évet egy gyenge színvonalat hozó találkozón, ezer sebből vérzünk, de januárra a sérültekkel kiegészülve megpróbáljuk összeszedni magunkat, hogy méltóan képviselhessük a dombóvári kosárlabdát.
Békés, boldog karácsonyi ünnepeket, és eredményekben gazdagabb boldog újévet kívánunk minden kedves szurkolónknak!