Hepp Kupa selejtező:
Dombóvári Kosársuli KE – Kaposvári ZKK: 73-58 (16-11,17-18, 18-16, 22-13)
Dombóvár 200 néző, v.: Fleischman, Dr. Danka.
Dombóvár: Tóth K. 6, TÓTH M. 15/3, Kun 7/3, PÖLÖSKE 10, Murvai 6. Cs.: Tamás 6/6, LOVAS D. 16/12, SZABOTIN 7, Ács.
Kaposvár: Horváth 7, Csabai, Madarász 8/3, Pöttendi 9, MIHALICS 19. Cs.: Fónai 4, PÓRÉ 11.

Újjá alakult felnőtt csapatunk első hivatalos mérkőzését játszotta, az NB1 B csoportos, és az NB2-es csapatok számára rendezett a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa küzdelmeiben. A tavalyi bajnokságban picit gyengébb szereplésünk miatt selejtezőt kellett vívnunk, és a sorsolás az újjá alakuló kaposvári csapattal hozott össze, ahol sok ismerőssel találkozhattunk. Egy mérkőzés volt hivatott dönteni a továbbjutás sorsáról. Mindkét oldalon meghatározó játékosok hiányoztak betegségek, és egyéb okok miatt, amely elsősorban a vendégcsapatot érintette érzékenyebben.

Jól indult számunkra a találkozó, Tóth Máté ponterős játékával sikerült előnyt kiharcolnunk. A negyed második felében azonban görcsössé váltunk, támadásban rosszak voltak a kiválasztásaink, ritmustalanná váltunk. A második negyed elején 9 ponttal elléptünk ugyan, de elég volt egy-két figyelmetlenség a védő térfelünkön és rögtön felzárkózott, majd kiegyenlített a vendégcsapat. Pölöske pontjainak köszönhetően 4 pontos vezetéssel várhattuk a folytatást.

Fordulás után mindössze egyetlen mezőnykosarat szereztünk negyed közepéig, és a büntetőkkel is hadilábon álltunk. Kapkodtunk, rengeteg labdát eladtunk. Ekkor érkezett Lovas Dávid, és nagyon jól, ponterősen szállt be a játékba. A védekezésünk is sokat javult, amelyen időközben változtattunk, agresszívebbek lettünk. A záró játékrész sikerült a legjobban, jól járattuk a labdád, jó ritmusban támadtunk, távoli dobásaink is célba értek. A legfontosabb, hogy lelkesek voltunk védekezésben is, amely alapot adott a támadásokhoz. A végére 15 pontos különbség alakult ki a felek közt, így tovább jutott csapatunk a Hepp Kupa 1. fordulójába. A játékunk még nagyon idény eleji, próbáljuk a továbbiakra összecsiszolni, amely remélhetőleg a soron következő mérkőzéseinken már meg fog mutatkozni.

Köszönjük a szurkolást! Hajrá Dombóvár!