Dombóvári Kosársuli KE – Kozármisleny FFPS: 59-54 (13-18, 10-20, 19-3, 17-13)
Dombóvár 200 néző, v.: Gelencsér, Fleischmann.
Dombóvár: Tóth K. 4/3, Tóth M. 9/3, TAMÁS 21/15, Banai, PÖLÖSKE 2. Cs.: Murvai 4, KUN 8/3, LOVAS 11/3, Szabotin.
Kozármisleny: Sütő 5/3, Komlódi 8/6, Novák 8/3, Sipos 5, TAKÁCS 12. Cs.: Kovács D. 2, Pusztai 4, Herbel 3/3, Szavai 7/3, Kovács A.

Több mint egy hónap után végre újra hazai pályán játszhatott felnőtt csapatunk azNb2-es bajnokságban. A 20. fordulóban a tabella 5. helyén álló Kozármislenyt fogadtuk. Együttesünk az összecsapás előtt a 4. helyen foglalt helyet, szerettük volna megtartani pozíciónkat, és visszavágni az őszi odavágón elszenvedett 8 pontos vereségért. Sajnos Szilágyi hiányzott a keretünkből, ill. a sérüléséből felépülő Banai vállalta a szereplést, de mint utólag kiderült korai volt a visszatérése.
Nem kezdtünk jól, görcsösen játszottunk, erőlködtünk, és ennek nem is lehetett más a vége, mint vendég előny a negyed végére. A folytatásban sem történt változás pozitív irányban, nagyon pontatlanul támadtunk, több labdát is feleslegesen elszórtunk, amit lelkes ellenfelünk könyörtelenül büntetett. Nehéz helyzetbe kerültünk, az önbizalmunk is megcsappant, jókor jött számunkra a nagyszünet.
Fordulás után – az első percektől eltekintve – végre elkezdtünk kosárlabdázni. Összeállt a védekezésünk, eggyel nagyobb sebességi fokozatba kapcsoltunk, és hatalmas lelkesedéssel Tamás vezetésével egy 17-0- ás sorozatot produkáltunk. Öt perc alatt ledolgoztuk 16 pontos hátrányunkat, és a negyed végére már nálunk volt az előny (42-41). A záró játékrész nagy izgalmakat tartogatott. Nem volt magas a színvonal, de hatalmas volt a küzdelem, amit lelkes közönségünk díjazott, és szurkolásukkal plusz energiákat mozgósítottak csapatunkban. A mérkőzés végéig fej-fej mellett haladt a két gárda. Minden játékosunk hozzátett valamit a csapat teljesítményéhez, gondolok itt egy jó védekezésre, szerzett labdára, lepattanóra. Az utolsó percre maradt a döntés, egy pontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző (40. perc: 55-54). Talán egy picit higgadtabbak voltunk, okos döntéseket hoztunk és precíz büntetőinkkel megnyertük a mérkőzést. Nagyon mélyről jöttünk vissza a meccsbe, úgy érzem a második félidei teljesítményünkkel megérdemelten tartottuk itthon a győzelemért járó bajnoki pontokat.
Gratulálok a CSAPAT minden tagjának, férfimunka volt!