Dombóvári Kosársuli KE – Mágusok-Zrínyi KK: 69-54 (17-10, 18-15, 13-20, 21-9)
Dombóvár Szuhay Sportcentrum 300 néző, v.: Dr. Danka, Téczely.
Dombóvár: TÓTH K. 15/6, KOLLÁR 13/3, Fetzer 9/3, PÖLÖSKE 6, FAZEKAS 8. Cs.: Hadnagy 6, NÉMETH 7/3, Kőnig 3/3, Dávid 2.
Kaposvár: Horváth 5, Madarász 3/3, KUN 12/9, FODOR 14/3, Szőnyi 6. Cs.: Csabai 7/3, Kovács 2, Mihalics 4, Herbel.

Az Nb2-es bajnoki pontvadászat 6. fordulójában szomszédvári rangadó következett, a Kaposvár csapatát fogadtuk. A győzelem reményében léptünk parkettre, szerettük volna javítani a mérlegünkön, hiszen az utolsó két fordulóban egyaránt vereséget szenvedtünk. Tóth Máté a héten az Egyesült Államokba utazott, és vállalt munkát, így már nem számíthatunk a játékára az idei szezonban. Pályára lépett viszont Dávid Róbert és Hadnagy Bence, akik Bonyhádról érkeztek erősítésnek csapatunkhoz.
Jó szellemben kezdtük a mérkőzést, az első perctől látszott, hogy mindenki nagyon akarja a győzelmet. Elsősorban a védekezésünk volt rendben, ami kellő alapot biztosított a folytatásra. Nagyon jól szálltak be a cserepadról érkező játékosaink is, Németh és Kőnig hármasaival 7 pontos hazai előnyt könyvelhettünk el az első negyed végére. A folytatásban egy remek 9-0-ás futással már 15 egységgel jártunk előrébb, de a szívósan küzdő kaposváriaknak sikerült vissza kapaszkodni. A negyed zárásaként, a lehető legjobbkor Fetzer süllyesztett el egy triplát, és kereken tíz pontos előnnyel térhettek pihenőre a csapatok. A nagyszünet után a vendégcsapat védekezést váltott, ez némi zavart okozott, de sikerült rendezni a sorainkat. Újabb 9-0-ás időszakunkkal 14 ponttal jártunk már előrébb, de Kun 3 tripláját követően előnyünk csupán 3 pontra olvadt a záró felvonásra. Az utolsó 10 percre minden energiánkat mozgósítottuk, nagyszerű csapatmunkánknak, agresszív védekezésünknek köszönhetően újra magabiztosak lettünk. Percekig nem kaptunk kosarat, ennek köszönhetően felépítettünk egy 10-12 pontos előnyt, amit a mérkőzés végéig sikerült megtartanunk.
Gratulálok a csapatunknak, örülök hogy mindenki átérezte a találkozó fontosságát, maximálisan koncentrálva a mérkőzésre, ezt szeretnénk folytatni a továbbiakban!
Győzelmünket Bálind József emlékének ajánljuk!