Dombóvári Kosársuli KE – Marcali VSZSE: 78-76 (8-14, 18-18, 10-16, 28-16, 14-12)
Dombóvár 350 néző, v.: Mintál, Koncsek.
Dombóvár: TÓTH 18/3, Kun 7/3, Banai 10/6, Pölöske, DÉRI 8/3. Cs.: BALOGH 13/3, Várallyay 3/3, Tamás 7/3, VICZE 9, Király 3.
Marcali: Horváth N. 8, KISS 16, Sziva 3, Tóth 11, MIHALICS 13. Cs.: Horváth P. 9/6, KOMA 12, Csabai 2, Balogh 1, Gaál 1.

A 10. fordulóban a Marcali csapatát láttuk vendégül. A mérkőzés pikantériája volt, hogy ellenfélként léphetett pályára a tavaly még egy csapatban pattogtató kaposvári Tigris KK több játékosa, tehát egy kis presztízsértékkel is bírt a találkozó. Sajnos nálunk Szilágyi betegség miatt nem tudott pályára lépni, a vendégeknél Fodor hiányzott.

Nagyon gyengén, bátortalanul kezdtünk, rosszak voltak a kiválasztásaink. Szerencsére a vendégeknek is akadozott a támadójátéka, így nem tudtak nagyobb előnyt kiharcolni, és meccsben tudtunk maradni. A második negyedben sem volt változás, görcsösen támadtunk, a védekezésünk aránylag jól működött. Jellemző, hogy mindössze egy sikeres triplakísérletünk volt. A félidőre 6 pontos Marcali előnyt mutatott az eredményjelző. Próbáltuk rendezni a sorainkat a 3. negyedre, de sajnos kevés dolgot valósítottunk meg a megbeszéltekből, ráadásul tovább nőtt a különbség a felek közt. A negyedik negyed közepén 39-54-es állásnál, mindent egy lapra feltéve átálltunk egy egész pályás letámadásra, aminek aztán – Balogh vezérletével – meg is lett az eredménye. 13-1-es kettő percet produkáltunk, labdaszerzéseink után könnyű kosarakat szereztünk, és Banai triplájával a 38. percben újra nálunk volt az előny. A marcaliak rutinos játékosai léptek ekkor elő és találataikkal tartották csapatukat, nálunk Tóth hozta a pontokat. Az utolsó labda a miénk volt, a győzelemért támadhattunk, de dobásunk leperdült a gyűrűről, így jöhetett a hosszabbítás. A ráadás első perceiben inkább a vendégek akarata érvényesült, elúszni látszott a mérkőzés, de Tóth pontjaival, és Tamás sorsdöntő triplájával 78-74-re újra vezetett csapatunk. Mindössze 8 másodperc maradt, és ez elegendőnek bizonyult, hogy megnyerjük a mérkőzést. Hatalmasat küzdött csapatunk, nagyon mélyről jöttünk vissza a lelkes szurkolóink támogatásával, melyet ezúton is köszönünk! Folytatás jövő héten Siófokon..