FINAL FOUR Döntőben a Dombóvári Kosársuli KE !

Dombóvári Kosársuli KE – Microsec-BudafokII: 68-62 (12-16, 18-16, 18-10, 20-20)
Dombóvár 300 néző, v.: Praksch, Domonkos, Mintál.
Dombóvár: Szilágyi 8, BALOGH 18, BANAI 10/6, LOVAS 13/9, Murvai 8. Cs.: Farkas, Pölöske 2, Várallyay 2, Kőnig 2, NÉMETH 3/3, Vicze 2.
Budafok: KÁROLY M. 16/3, Buró, Kelemen 5, SZENTELEKI 14, Takács 12/3. Cs.: VÁMOS 9/3, Senkár 2, Károly G. 4, Marossy.

A legjobb 4 közé jutásról döntő keresztbejátszás visszavágójára került sor a hétvégén. Az első mérkőzésen, Budafokon 21 pontos előnyt szereztünk, ami bizakodásra adhatott okot. Sajnos Tamás Péter belázasodott, így nem tudta vállalni a játékot, és Farkas Péter bokája sem jött még teljesen rendbe, csak a bemelegítésnél derült ki, hogy pályára tud-e lépni.

Idegesen kezdtük a mérkőzést, sok hibával játszottunk, de ugyanez elmondható ellenfelünkről is. Nem volt ritmusunk, sok ziccert hibáztunk, és több labdát is eladtunk, hiányzott a megfelelő koncentráció. A negyed végére 4 ponttal a budafokiak jártak előrébb. A játék képe a második etapra sem változott lényegesen, a védekezésünk aránylag rendben volt, de a támadó játékunk akadozott.

Térfélcsere után tovább szigorítottunk a védekezésen, és végre a vezetést is sikerült átvennünk. Németh pályára lépésével lendületet adott a csapatnak, labdaszerzéseivel nagyon hasznosan tevékenykedett, ennek köszönhetően 6 pontos előnnyel zártuk a 3. negyedet (48-42). Az utolsó játékrészben Banai hármasával már 9 pont volt közte, de pillanatok alatt jött három vendég találat és újra nyílt lett a mérkőzés (53-51). Ekkor rutinos játékosunk Balogh lépett elő, és sorozatban szerzett 8 pontjával újra nyugodtabbak lehettünk (37. perc: 63-55). A Budafok csapatát ez nem zavarta meg, és nagyon jól védekezve labdákat szerezve a 39. perc végére egy pontra felzárkóztak (63-62). A nyerő dobás Német Patriké volt, aki 20 mp-el a vége előtt egy szép triplát szerzett, amire már nem érkezett vendég válasz, sőt a végén a fiatal Vicze is feliratkozott a pontszerzők közé!

Sikerünkkel, kettős győzelemmel jutottunk az Nb2-es mezőny legjobb 4 csapata közé! Egy 4-es döntő (Final Four) fogja eldönteni a helyezések sorsát, a jövő hétvégén június 10-11-12-én. A rendező csapat kiléte napokon belül ki fog derülni.

HAJRÁ DOMBÓVÁR!