Dombóvári Kosársuli KE-MOGAAC DSE: 93-79 (25-18, 19-24, 24-12, 25-25)
Dombóvár, Szuhay Sportcentrum 200 néző. Jv.: Reisz, Téczeli.
Dombóvár: Tóth K. 14/12, Kollár 6/3, FETZER 17/3, Pölöske 10, FAZEKAS 16. Cs.: TÓTH M. 27/18, Németh 3/3, Kőnig, Szabotin, Takács.
Mosonmagyaróvár: Williams 12/3, KÁLI 23/6, Palavics 12/3, Iváncsics 10, HORVÁTH 19. Cs.: Nagy-B. Benedek 3/3.

Az Nb2-es bajnoki pontvadászat 3. fordulójában a megerősödött Mosonmagyaróvár csapatát láttuk vendégül. Ellenfelünk több játékosa betegség miatt nem tarthatott a csapatával, együttesünknél Balogh kivételével mindenki hadra fogható volt.
Jól mentünk bele a mérkőzésbe, pontos távoli dobásainknak és Fazekas Viktor hatékony center munkájának köszönhetően 17-5-re sikerült ellépnünk. Ezt követően 1-2 eladott labdát követően felzárkóztak a vendégek, de érkezett a cserepadról Tóth Máté és precíz tripláival 7 pontos hazai előnnyel ért véget az első negyed.
A második etap első része kiegyenlített játékot hozott, felváltva estek a találatok. Majd a 17. perctől nagy hullámvölgybe kerültünk. Könnyelműen elszórtuk a labdákat, kapkodtunk, rossz döntéseket hoztunk, a MOGAAC pedig egy 13-2-es futással kihasználta megingásunkat és a félidőre 2 pontra felzárkózott (44-42).
A térfélcserét követően aztán visszataláltunk a helyes útra, jól támadtunk, és a védekezésünk is összeállt csapatként játszottunk, aminek meglett az eredménye. Csupán 12 pontot engedélyeztünk a mosonmagyaróváriaknak, szemben a szerzett 24 egységünkkel, így 14 pontos megnyugtató előnnyel várhattuk a záró felvonást.
A utolsó negyedben sajnos kevesebb figyelmet szenteltünk a védekezésre, rengeteg kosarat kaptunk, ami némi bosszankodásra adott okot. A támadó oldalon továbbra is aktívak voltunk, tartottuk megszerzett előnyünket, sőt Fetzer Maxi találatával csaknem húsz pontosra hízlaltuk (93-74). Az utolsó támadásainkban nem szereztünk már kosarat, így a vendégeknek sikerült egy picit közelebb zárkózni. Végül magabiztosan győzelemmel zártuk a mérkőzést, amelyhez gratulálok a csapat minden tagjának.
Következő mérkőzésünk október 26-án pénteken Sopronban lesz, ahol jó erőkből álló, rutinos Soproni Tigrisek csapata ellen lépünk pályára.