2020.11.21. NB2 Nyugati csoport 6. forduló.

DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI KE – OSE LIONS II. 61-70
(11-19, 17-18, 12-13, 21-20)
DOMBÓVÁR: Tóth K. 9, Hadnagy B. 7/3, Kőnig R. 13/9, Balogh R. 4, Fazekas V. 7.
Cs.: Szőke B. 11/3, Reizinger M. 5/3, Halmai D. 5, Orbán Z., Heisz A., Nagy B., Katatics K.
Soron következő mérkőzésünket, ismét haza környezetben játszhattuk. Ellenfelünk az OSE Lions II. csapata volt, akik a tabella 4. helyét foglalták el a mérkőzést megelőzően. Egy nagyon jó szerkezetű, jó játékosokból álló csapatról van szó, akik a tavalyi bajnoksághoz képest, több rutinos, jó játékossal kiegészülve, komoly játékerőt képviselnek a nyugati csoportba.
Nem indult jól a találkozó számunkra. A 4. perc végéhez érve, csupán egy dupla szerepelt a csapatunk mellett, míg az oroszlányi csapat már 8 egységnél járt. A folytatásban kezdtünk magunkhoz térni, viszonylag rövid időn belül fordítani tudtunk, és a 6. perc végeztével már nálunk volt az előny. A negyed folytatása ismét nem sikerült csapatunk számára, hiszen csupán 2 pontot sikerült dobnunk, így a vendégcsapat 8 pontos előnnyel vonult a kis szünetre.
Sajnos a 2. negyed sem hozott áttörést a játékunkba. Borzasztó dobószázalékkal dolgoztunk a mérkőzés egészében, ellenfelünk pedig ebben a periódusban 4 triplát is elsüllyesztett a gyűrűnkbe. Csupán a negyed végi fellángolásunknak köszönhetően tudtunk mérkőzésbe maradni, így 9 pontos hátránnyal vártuk a 2. félidőt.
A 3. negyed végre jól indult csapatunk számára. Ehhez kellett egy jó védekezés, fokozatosan tudtuk hátrányunkat csökkenteni, és a 7. perchez érve egy labdányi különbségre zárkóztunk. Érthetetlen módon ezután ismét a kapkodás, és rossz döntések sorozata jellemezte a játékunkat. Négy támadásnyi esélyünk is, volt egalizálni az eredményt, vagy esetlegesen fordítani, mindet elpuskázva ez nem sikerült. Az oroszlányi csapat ezt ismét könyörtelenül kihasználva visszaállította 10 pont körüli előnyét a záró játékrész előtt.
A záró etapban nem igazán adódott lehetőségünk a fordításra. Sok energiát felemésztett, hogy gyakorlatilag a mérkőzés egészében futottunk az eredmény után, és ez mellé gyenge dobóforma párosult. Csapatomnak köszönöm a hozzáállást, sajnos ma kevés volt az akarat, nem párosult mellé jó játék, ellenfelünk teljesen megérdemelt győzelmet aratott, melyhez ezúton gratulálunk.
A bajnokság soron következő mérkőzését, ismét hazai pályán játsszuk, amikor is, a nyugati csoport éllovasa PEAC-Pécs együttesét fogadjuk.
Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, ahol tökéletes játék kell ahhoz, hogy egy jó mérkőzést tudjunk játszani.
HAJRÁ DOMBÓVÁR!