Dombóvári Kosársuli KE – PTE-PEAC: 60-69 (11-23, 24-15, 11-15, 14-16)
Dombóvár 200 néző, v.: Mintál, Csallóközi.
Dombóvár: Tóth K. 2, TÓTH M. 19/12, Szilágyi 2, Banai, Pölöske 3. Cs.: TAMÁS 17/12, Kun 6, Murvai 2, Lovas 7, Szente, Szabotin, Heisz 2.
PEAC: Nagy B. 10/6, Ónozó 1, BUDAY-SÁNTA 18/3, SÉRTŐ 22/12, KIS 14. Cs.: Földes 3, Tamás 1, Tóth, Németh.

A nyolcadik fordulóban a PEAC csapatát fogadtuk, akik – csapatunkkal holtversenyben – a bajnoki tabella 2. helyét foglalták el 6-1-es győzelem-vereség mutatóval. Mindkét csapat teljes kerettel tudott felállni a mérkőzésre.

Az első negyed 4. percéig még 7-4 volt a javunkra, de ekkor érkezett egy nagyon komoly hullámvölgy és a pécsiek egy 19-2-es futással jelentős előnyt harcoltak ki. Sajnos hibát-hibára halmoztunk, eladott labdák, kihagyott ziccerek, rossz védekezés, ami jellemezte játékunkat. Hiányzott a lelkesedés, a tűz, amelyek nélkül lehetetlen kosárlabdázni. A folytatásban kezdtünk magunkra találni, a támadójátékunk végre jobban működött, a védekezésünk is sokkal jobb lett, 1-2 hibát leszámítva, amelyre külön figyelmet kellett volna szentelnünk. A félidőre Lovas találataival 3 pontra felzárkóztunk.

A fordulás után érthetetlen módon elkezdtünk erőlködni, előkészítetlen vállalásaink voltak, újra ritmustalanok lettünk, amit PEAC köszönt szépen, és megint csak futhattunk az eredmény után. Már 13 ponttal vezettek a pécsiek, amikor Tóth Máté villant, és két triplájával sikerült valamelyest felzárkóznunk (30 perc: 46-53). A záró negyedben a kialakult 8-10 egységnyi előnyt a látogatók végig tartani tudták, rendkívül gyenge dobószázalékunk miatt nem tudtunk közelebb lopózni, és nyílttá tenni a végjátékot. A megérdemelt győzelemhez gratulálunk a PEAC csapatának! A továbbiakra sokkal jobban kell készülnünk, elsősorban fejben, nagyobb koncentrációval, és lelkesedéssel, hogy az ehhez hasonló mérkőzéseken, győztesen hagyjuk el a parkettet.