Dombóvári Kosársuli KE – Ricsilla Sport: 100-68 (23-14, 25-29, 25-11, 27-14)
Dombóvár 250 néző, v.: Reisz, Csallóközi.
Dombóvár: TÓTH K. 20/6, TÓTH M. 23/9, SZILÁGYI 14/6, Banai 9/3, MURVAI 4. Cs.: Tamás 3/3, KUN 10/6, Pölöske 5, Lovas 4/3, Szente 2, Csapó T. 4, Szabotin 2.
Ricsilla Sport: TÓTH O. 19/6, Schreiner, Verein 4, Ács 13, HOFFMANN 30. Cs.: Pongrácz 2.

Igazi kosaras nap volt november 18-án szombaton a Szuhay Sportcentrumban. Már reggeltől pattogott a labda, immár 8. alkalommal került megrendezésre a Bálind József „Jampi” Emléktorna. Négy csapat részvételével zajlottak a küzdelmek, amelyben, nagy csatában a címvédő szolnoki Olaj Szurkolók csapata ismét az első helyen végzett, a Dombóvári Szurkolók, a Dombóvári Városi Válogatott, és a Tamási Dámok csapatai előtt.

Nb2-es együttesünk a tavalyi szezon nyugati bajnokát a Ricsilla Sportot fogadta, és szerettük volna megőrizni száz százalékos mérlegünket. Csapatunkban minden játékosunk hadra fogható volt, a látogató viszont foghíjas kerettel érkezett, mindössze hat játékossal. Nagyszerű rajtot vettünk, rendkívül hatékonyak voltak a támadásaink, hat hárompontos kosarat szereztünk (Szilágyi, Tóth M., Tóth K, Tamás) az első negyedben, így 9 egységgel jártunk előrébb az első tíz perc után. A második etap közepéig felváltva estek a kosarak, maradt a 8-10 pontos különbség a javunkra, majd érkezett egy komolyabb hullámvölgy, és egy 9-0-s vendégfutás után két pontra felzárkózott a rutinos Ricsilla Sport (36-34). Kapkodóvá vált a játékunk, rosszak voltak a kiválasztásaink, jókor jött számunkra a félidő, hogy picit megnyugodjunk. Lovas Dávid dudaszós három pontos kosara is nagyon kellett zárásként.

A folytatásra újra azt a csapatot láthattuk, amelyet a mérkőzés elején, gyors, pontos akciók után elléptünk ellenfelünktől (60-47). Bár próbáltak felzárkózni a szívósan kapaszkodó vendégek, de ekkor Kun Kenéz percei következtek, és találataival csaknem 20 pontra hízott az előnyünk. Kiemelném Murvai Dánielt is, aki kiválóan szedte a lepattanókat, lelkes mezőnymunkájával hívta fel magára a figyelmet. A záró felvonásban ez a húsz pont körüli különbség végig megmaradt, folyamatosan frissek tudtunk maradni a rotációnknak köszönhetően, a látogató pedig teljesen elkészült erejével. Az utolsó két percben nem is akartak kosarat szerezni, így elég komolytalanra sikerült a mérkőzés zárása, nem ezt érdemelte a rangadó. Köszönjük szurkolóinknak az egész meccsen át kitartó buzdításukat, sokat segítettek a nehéz pillanatokban!

Győzelmünket Bálind József emlékének ajánljuk! Jampi bácsi sohasem feledünk!

 

Képek megtekinthetők: https://dombovarikosarsuli.hu/2017-11-18-nb2-dombovari-kosarsuli-ke-ricsilla-sport/