Dombóvári Kosársuli KE – Soproni Tigrisek: 71-73 (17-18, 18-16, 21-19, 15-20)
Dombóvár Szuhay Sportcentrum 300 néző, jv.: Földvári, Dr. Danka.
Dombóvár: Tóth K. 6/3, Kollár 8/3, Fetzer 12/12, FARKAS 19, FAZEKAS 19. Cs.: Németh 2, Hadnagy 3/3, Kőnig 2, Takács, Pölöske.
Soproni Tigrisek: HALÁSZ 15/6, Forrai 6/6, BALOGH 23/6, BAKK 18/12, Sallay 9. Cs.: Dávidházi 2.

A 15. fordulóban a bajnokság rangadóját vívtuk, a listavezető Soproni Tigrisek együttesét fogadta a tabella 2. helyén álló csapatunk. Az elmúlt évek során rendre szoros, “egy labdás” mérkőzést vívott a két gárda Dombóváron, ezúttal is kemény, küzdelmes összecsapásra volt kilátás. Sajnos Pölöske Kornél megbetegedett a napokban, de így is vállalalta a játékot, természetesen “csak” részfeladatokkal, valamint Dávid Róbert játékára nem számíthattunk.
Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a legnagyobb különbség mindössze 5 pont volt a küzdő felek között. Kiemelném Fazekas agilis játékát center poszton, aki nagyon jó szellemben, és eredményesen kosárlabdázott. A távoli dobásokkal problémáink voltak, mindössze két hárompontos kosarat szereztünk a vendégek zóna védekezésével szemben. A félidőben minimális egy pontos előnyt mutatott az eredményjelző a javunkra. A térfélcserét követően Fetzer két gyors hármasával picit megléptünk (45-38), de erre a rutinos soproniak egy 10-0-ás futással válaszoltak. Ezt követően Farkas percei következtek, aki 9 pontot szerzett zsinórban, és ennek köszönhetően a negyed végére 3 ponttal jártunk előrébb. A záró negyed nagy izgalmakat tartogatott.. Hatalmas lelkesedéssel játszottunk, remekül védekeztünk, a negyed első felében mindössze 3 pontot kaptunk. Közönségünk fantasztikus hangulatot teremtett, amely óriási támogatás volt csapatunknak. Fazekas találatával a 34. perc végére 10 pontos előnyt harcoltunk ki, ezt követően érkezett Bakk, és két extra hármasával újra ott loholtak a vendégek a nyakunkon. A mérkőzés utolsó perceiben több labdát is könnyelműen eladtunk, amelyekből a Tigrisek folyamatosan zárkóztak, és az utolsó percben Sallay 2+1-es kombinációjával már a vezetést is átvették (68-70). Fetzer remek hárompontos kosarával mi vezettünk egy ponttal, és egy támadásnyi ideje maradt a Sopronnak. Sajnos a dobás után nem tudtuk megszerezni a védő lepattanót, így újra próbálkozhattak a vendégek, és Bakk ismét értékesített egy triplát, amely mint kiderült döntőnek bizonyult. 8 másodpercünk maradt megnyerni, vagy hosszabbításra menteni a meccset, de dobásunk sajnos leperdült a gyűrűről, így a Sopron megnyerte a mérkőzést.. Gratulálunk a Soproni Tigriseknek a győzelmükhöz, ezzel nagy valószínűséggel megnyerik a nyugati csoportot! Gratulálok Csapatunknak is a helytálláshoz, dolgozunk tovább, szeretnénk megszerezni a 2. helyezést.